Proč mám iPhone a proč nikdy nepřejdu na Android

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 608

Názory k článku

01. 04. 2024 19:09

Ten článek si autor napsal evidentně proto aby se ujistil o své pravdě, protože si ve skutečnosti není svým rozhodnutím asi příliš jistý. Je to někdy až směšné jak si majitelé iPhonu, urputně vynucují obdiv okolí a obhajují svou modlu, především mladí umí být hodně otravní a kdo má telefon s Androidem je automaticky lůzr. A co je na tom nejvtipnější, většina z nich má ten iPhone z bazaru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 10. 2023 13:22

Víte proč je v logu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2023 20:38

Každý musíme nějak platit účty. Jeden píše sponzorované články stylem blogísku mladé puberťačky, jiný třeba kope výkopy. Stejně tak se každému líbí něco jiného. Mně třeba tento článek přesvědčil o tom, že na iPhone přejít nechci, přestoze jsem o tom poslední dobou uvažoval. Jediné co mi na Applu přijde úžasné je ten "ekosystém", přestože jsem ho vyzkoušel jen v omezené míře kombinací iPhone a MacBook. Bohužel jsem si za rok používání tenkrát na iPhone nezvykl a vyměnil jsem ho zpět za android. MacBook mám doteď a i když už je to starší kus, stále funguje dobře a vyhovuje mi víc než Windows. Škoda že nefunguje ekosystém mezi MacBookem a Android telefonem. Souhlasím s posledními větami v článku. Dělejte si kdo chcete co chcete. Psi žerou ho*na a taky jim chutnají

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
mab
22. 04. 2023 12:16

Jsem člověk co prošel mobily s více operačními systemy. Od těch hloupých "noname", přes Badu(tu jsem měl rád, ale Samsung se na ní ...), WinMobile 8(kdyby se MS trochu víc snažil a nevykašlal se na něj, mohl to být dobrý OS), FirefoxOS, po Android a IOS. Bohužel Android je nedospělý Google lockin trojan/virus/šmejd co umí dobře jedině krást osobní data a nutit lidi aby k tomu účelu museli být nápomocni. Navíc co droid to jiné chování, to jiné umístění tlačítek a velký přístroj. Protože potřebuju telefon, který má být především telefonem, ne jen pádlem na TikTok a Instagram, opakovaně jsem zkusil přejít na IOS, že třeba zafunguje 'Just Works'. Na telefon, ne na ekosystém za set tisíce. První byl IPhone - průser, víc nešel, než šel, přehříval se, nesmuslně jednoobrazovkový systém, nebyl jsem dobře slyšet, hotspot nefungoval a vybíjel se(nový produkt z obchodu, nikoliv druhoruční) kosmickou rychlostí. Po tomto otřesu jsem si dal pauzu a znovu zkouším až I13mini. Musím říci, že se zlepšil, ale pořád je to místy 10 let starý ekosystém. Namátkou - málo aplikací, hotspot ne vždy funguje s dalšími zařízeními, nesmysl AirPlay, nelze rozumně poslat data z telefonu bluetoothem do počítače/jiného telefonu či televize. Psaní textu je novodobá forma mučení. Správa běžících aplikací slušně řečeno naprd, takže máte neustále zaneřázený telefon milionem běžících aplikací, z nichž většinu už nepotřebujete prostě jen proto, že co spustíte musíte ručně složitě zabíjet. Widgety a práce s obrazovkou na úrovni sotva Androidu 2.2(květen 2010). Skládání aplikací do menu nedejbože knihoven je už vysloveně pitomost s malou možností toto chování ovládat. Celkově, ip se dá používat, ale výhra v jackpotu to bezpečně není. Snad se časem najde rozumný jiný OS, pokud možno méně big_company lockin a začnou se zase vyrábět menší telefony.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 03. 2023 00:52

Takze co mu na iPhonu chybí: SMS zpravy - kde mam zjistit zda byla zpráva doručena a kdy ? To same pro přijatou zprávu, iPhone mi to neukáže. Zabíjení aplikací na pozadi.. proboha co to je za blábol, že je android sestřeluje, pro apple přece vůbec neexistují.. vždyťs sotva něco minimalizuju, hned se to preruší (vyjma hudebnijo přehrávace) napriklad nahravani videa na youtube, fotky na telegram apod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 03. 2023 11:23

Články typu" mám ono a nikdy nepřejdu na to druhé" jsou vesměs jen ztráta času. Každý si vybírá vícemeně subjektivně podle svého pocitu, preferencí a možností.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 03. 2023 11:42

teším se až apple udělá telefon bez díry v display

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 03. 2023 16:58

Jediné důvody k přechodu na Apple jsou na poslední záložce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 03. 2023 12:49

Na Android z iPhonu může přejít člověk jedině z finanční důvodů. Absolutně si nedokážu představit že bych vedle MacbookPro, Studia, iMac, iPad, AW, AppleTV, AirpodsPro používal nějaký polofunkční usmolenej Android. Jako já chápu že dětem se tyhle Android věci kupujou, páč je rozbijou jako nic. Časem je ještě baví si s ním hrát a vrtat se v něm. Ale jakmile člověk dospěje, prostě si koupí kvalitní spolehlivé železo jako je iPhone. Jako najde se spousty lidí kteří nedospějí, anebo holt nemají peníze. Ale to je fuk, masochisti jsou a budou. Nicméně, když k tomu přičtu absolutně bezkonkurenční Macbook s ARM. Apple počítače s ARM je malá revoluce, s těmi počítači je taková radost pracovat. Do dnes to nechápu, kde se bere ten výkon a výdrž, větráky to zapne jednou za uherský rok a to se ještě musím hodně snažit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (28)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
05. 03. 2023 16:51

Apple produkty pouzivaji predevsim ťikťokeři a jini internetovi exhibicionisti bez talentu (treba i na mobilmanii), protoze umi natocit skvele video, jak hybaji rty do nejake pisnicky, pripadne jak tancuji u zrcadla. Androidi produkty jsou oblibene na osobni pouzivani hlavne u programatoru a CEO uspesnych korporaci. Takoveho Billa Gatese nebo Elona Muska s jajafounem opravdu neuvidite.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (15)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
05. 03. 2023 08:40

Vždy jsem kupoval Samsung, buď řadu S nebo Note. NE/kupování Apple produktů pro mě nebylo otázkou peněz, ale názoru "nebudu ovce". Pak jsem ale začal přemýšlet proč Samsung uvádí Exynos pro EU místo Qualcomu. Proč neprodává Samsung notebooky v ČR, proč když se mi na Foldu 2 začala odlepovat fólie na displeji telefonu za 50 tisíc mě to Samsung neuznal, protože fólie není součástí displeje a displej byl v pořádku. OK. Šel jsem na zkoušku do Apple. Koupil jsem iPhone Pro. Macbook Air. Během 1/2 roku jsem přešel na Macbook Pro. Koupil Watch Ultra. Apple TV, airtagy ... Výsledek ? Maximální spokojenost. Vše funguje, eko systém Apple je bezkonkurenční. Jak tady už někdo v diskuzi napsal, neřeším mobil nebo notebook s windows a jeho stovky nastavení, které vlastně ani nechci znát. Apple produkty tak nějak žijí svým vlastním životem semnou a jsem úplně v pohodě. Zpět na Android bych nešel, neexistuje komplexní řešení jako Apple systém. Bohužel, ať se to zdejším chytrákům líbí nebo ne, je to holý fakt.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 03. 2023 19:40

Tak zase další nic neříkající článek na toto téma.. příště můžete jenom prohodit slova Apple za Google a iOS za Android a máme článek "Proč je Android tak super a proč bych nikdy nepřešel na iOS".. oba ekosystémy už jsou vyřešeny velmi dobře, zálohování i přechody na nové modely jsou všude jak lusknutí prstem. V dnešní době už to postrádá smysl srovnávat.. když to vezmu podle sebe, používám oboje a vůbec mi to nevadí.. dřív se dalo něčím argumentovat, ale v dnešní době je to buřt..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 03. 2023 18:37

Neberte si to zle, ale pokud zálohu, tak u sebe, tj. počítač nebo externí disk. Nevěřím ani NASu připojenému k internetu a ani Cloudu. Co je takto z vnějšku přístupné, je i napadnutelné a u Cloudu se už vícekrát stalo, že data z něj se dostala do nepovolaných rukou. Jediná výhoda pro uživatele je pohodlí a co tak celou diskusi pročítám, pohodlnost je pro uživatele Apple typická.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 03. 2023 17:37

Stejně je prdel, jak jeden článek co se týče nějakého zařízení od Applu dokáže v tolika ztroskotancích vyvolat takové emoce, že tady musí všude začít zvracet takové nesmysly jak jsou Apple výrobky k ničemu. Když se to týká jejich oblíbeného výrobce nebo jejich platformy, tak je zázrak, pokud tam vůbec nějaký příspěvek je, protože to nikoho nezajímá. Najde se zde i spousta relevantních argumentů s nějakým prvkem trollingu (třeba zogoth, slíčná slečna Ellen) ale pak se zde najde hromada blbečků, kteří sem musejí přijít jenom urážet, protože na relevantní argumenty je jejich inteligence naprosto mizerná (třeba Mag.net, Frerry, pan Motorola ...).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (14)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 03. 2023 17:21

Je pravda, že Apple ekosystém je asi nejjednodušší na používání a chápu, že je to pro někoho lákavá věc, jak vše bez problému a složitého nastavování spolupracuje. Co na tom vadí mně, je ona uzavřenost. Když bych šel do Apple, tak se mi svět telefonů, notebooků, hodinek a tabletů de facto smrskne na jediný model od každého, který se mi "musí" líbit a vyhovovat v důležitých vlastnostech, jako je velikost, hmotnost, výdrž,... Pokud ne, mám smůlu, nic jiného, co by v daném ekosystému fungovalo, na výběr není. Avšak mimo tento svět se mi otevírá daleko širší možnost volby zařízení, dle mého gusta.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (14)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 03. 2023 17:10

Zapomnělo se na hlavní důvod, který je skrytým jádrem a jak se říká, nejjednodušší důvod je zpravidla ten správný. Jablíčkáři by nikdy nepřešli na Android, jelikož když už do toho všeho nacpali tolik nesmyslných prachů, mobil, Mac, hodinky a vůbec celý ten pako systém, tak je jim líto to celé opustit a oželet vyhozené prachy. Takže si vymyslí 1000 + 1 důvod, proč by to nikdy neudělali. A právě o tom to je. Pochopitelně, že (si) to nikdo z nich nepřizná ani na smrtelné posteli, jakou udělal kravinu a ze sebe i-ovci, to si raději nechají zaživa vytahat střeva, než se ponížit přiznáním vlastní chyby. Prostě fanatičtí jablíčkáři... Jo a na komenty iOvcí s.re pes, protože pravda je jen jedna, i kdyby jste se vzteky přeskočili

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 03. 2023 15:40

Jak vlastně do iPhone dostanu koupenou hudbu nebo mluvené slovo? Pořád ještě přes úžasné iTunes?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 03. 2023 12:49

Autor článku nerozumí principu cloudu od Apple ani od Google. Jak píše OS Applu je uzavřený a omezený, takový jsou jeho uživatelé.... slepé i-ovce, které věří děravé platformě a zlodějům patentů, kdy mimo marketing nic neumí. Android a nastavba od Samsungu je svou funkcionalitou dál než celá platforma od Apple. Představa přechodu na IOS z WIN OS či ANDROID "mám srdeční zástavu" ....
Je potřeba si uvědomit z čeho android vznikl .... vznikl s freeware Linux, platformě , která je pro lidi a ne pro výrobce, který osekává možnosti multitaskingu sytému, atd... a např abychom museli platí i za ikonu zobrazení stavu baterie

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 03. 2023 10:40

Jestli tomu dobře rozumím, nemáte důvod začít používat něco, co stejně používáte denně "povinně". Mimochodem 900 X recenzovat de facto stejný systém, v 900 de facto stejných skleněných plackách, to bych si snad jako novinář přišel užitečnější, vymýšlet v Blesku horoskopy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 03. 2023 08:31

Kde se tady dává rovnou + či lajk. Netřeba ani číst.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 03. 2023 22:01

To čo popisuje autor sa volá v angličtine walled garden (a garden enclosed by high walls). Záhrada je krásna, všetko tam funguje je nádherné, ale je extrémne ťažké ju opustiť. U nás sa používa výraz zlatá klietka, ale ten anglický výraz je v tomto ohľade lepší. Apple zatvoril užívateľov do svojej walled garden a oni si aj uvedomujú, že cesta von by bola extrémne náročná a drahá. Apple má svoju walled garden spracovanú najlepšie na svete. Majú vlastné operačné systémy (iOS, iPadOS, macOS...) a ak má človek plno hardware a nakúpených appiek, cesta von by bola tak drahá, že zostávajú a platia a platia a platia. Reálne si nielen apple, ale už pomaly každý robí z apple užívateľov dojnú kravu. Twitter / Meta účtujú úplne otvorenie applistom viac za platenú službu. Napríklad slovenská apka na počasie Aladin+ (bez reklám) Android: 0,99 € iOS: 3,49 € (apka je identická).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 20:48

Já zase nemůžu přejít z androidu na iphone. Důvod je velice prostý, nikdy bych nedal za mobil víc jak 5000Kč a to Iphone nenabízí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (18)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 19:11

Krasny clickbait clanek. Splnil ucel

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 17:59

Musím říct, že až na ty jeho nevýhody s pánem souhlasím. Ale rozhodně nebudu ráda, až nebude lightning, protože mechanicky jde o skvělý a nezničitelný konektor, což USB-C rozhodně není. Co se týče plochy, mám tam pouze ikony, případně ve složkách a widgety mě absolutně nezajímají, nesouhlasím ale, že je problém přesunout ikonu ze čtvrté plochy do složky na první, je to jednoduché, jen se musí přes plochy mezi výchozí a cílovou. Ale stačí držet prst na okraji a jede to samo.
Osobně považuji Android za celkem slušný systém, který ale má nevýhody v přílišné otevřenosti, roztříštěnosti, sideloadingu a že si s ním může každý dělat co chce. A samozřejmě krátké až žádné aktualizace případně vyjde aktualizace a telefon ji dostane za půl roku (případ Xperie 5, což byl jinak fajn telefon, ale Android ho srážel ke dnu).
No a provázanost mezi jednotlivými iDevices, to je prostě věc, kterou když člověk zažije, tak nechce už nikdy jinak. A té české Siri se snad taky dočkáme, ono by stačilo, kdyby rozuměla českým věcem, což třeba u jmen už zvládá dost slušně, ostatně každý dneska mluví anglicky nebo německy. A když na Macu funguje skvěle diktování a předčítání v češtině, klidně ať mi Zuzana přečte česky SMS na výzvu "Siri, read the last messages" a to samé s diktováním... Každopádně i přes některé (drobné) nevýhody bych ekosystém Applu nikdy nevyměnila. Jednou jsem to udělala a byla to ztráta peněz, času a obrovská chyba.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 17:04

V zaplivané knajpě wifina jenom na androidy ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 15:08

Každé 4 dny nový mobil. Trošku ulhaneček. Mohl bych možná vygooglit kolik těch mobilů bylo za deset let vlastně uvedeno v ČR. Každé čtyři dny určitě ne!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 13:39

Zdravim kolegu, tedy mysleno obtloustleho metalistu s dlouhymi vlasy Letos se take chystam na iPhone, pro me byl blok to, ze nemel usbc. A docela se na tu zmenu tesim, tak uvidime, jestli nebudu zklamany

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (17)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 13:26

Cca před více než rokem jsme s přítelkyní na zkoušku přešli na nakousnuté jablko....no teď už si nedovedu představit vrátit se k androidu....vše funguje lehce,mám už taky iPad,Macbook,Apple watch a vše spolu běží krásně hladce....sluchátka taky....prostě paráda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (24)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 12:22

Teď já rád napíšu článek, proč z z iPhonu přešel na Android. A nejspíš se na Apple nevrátím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 11:44

pokud apple prejde na usb-c tak bude vyzadovat vlasni kabel, to jsou veci/metody co me vadiale zase jijech mini je pro me velka motivace k prechodu to android tabor nema

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (104)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 11:42

iPhone používám 11 let, k němu navíc iPad, Mac Mini, AirPods, AirTagy, Apple TV a HomePod, dřív ještě Apple Watch, stejně jako zbytek mé rodiny. Kvůli té provázanosti už bych přejít nebyl ochotný. Přijdu domů, poslouchám podcast, telefon přiložím k reproduktoru a přehrávání pokračuje na něm. Hledám nějaký pořad na televizi, hned se mi otevře klávesnice na mobilu. Chci potvrdit platbu na Macu, ověřím se přes FaceID na telefonu. Píšu text na Macu, udělám fotku na mobilu a dám vložit, je tam a nemusím nic přeposílat. Sluchátka se přepojují automaticky k zařízení, které právě používám. Sleduji video na iPadu, zvuk jde do nich. Někdo mi volá na iPhone? Přijmu hovor a v tu chvíli jsou AirPody připojené k němu a volám přes ně. A tak bych mohl pokračovat, těch věcí jsou mraky. Kdybych chtěl přejít, musel bych vyměnit úplně všechnu elektroniku a pak řešit, jak to nastavit, aby to dělalo aspoň zlomek těch věcí. No a hlavně by to stálo strašně moc peněz a s vysokou pravděpodobností bych nebyl nikdy tak spokojený. Problém je i moje designové cítění. Ještě jsem nenašel telefon s Androidem, který by se mi líbil a nelíbí se mi ani Material design Androidu (font, barevnost, ikony, všechno). Nicméně pořád doufám, že jednou přijde nějaká alternativa a já budu mít důvod přejít. V minulosti jsem leta používal Android, Symbian i mobilní Windows a otevřený tomu jsem, chybí mi to hraní si s něčím novým. Apple Watch jsem taky vyměnil za Garmin Epix 2, na chalupu jsem pořídil k televizi Xiaomi Box a hrál jsem si i s repráky Amazon Echo a Google Nest. Jen nakonec jsem se kromě Garminu vrátil vždy k Applu, má ty produkty lepší. Chtělo by to nějaký úplně nový systém.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (45)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 11:03

Naprosto presne. iPhone since 2010. Smysl to zacalo davat od Iphonu 5. Ta kontinuita je uzasna. Klidne muzu dnes vzit svuj prvni iPhone SE nebo zmineny 6S plus a normalne ho dnes pouzivat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 11:00

hezký článek. Applisty jistě potěší a věřím že spousta z nich má na to stejný názor.
Iphone jsem vyzkoušel a bohužel neprošel.
Nebudu se zde tak obsáhle rozepisovat proč, snad jen na okraj.
Placené aplikace nepoužívám. Virtuální úložiště ( icloud apod) nepoužívám. Vše jen v telefonu nebo počítači. Provázanost zařízení nevyužívám. Tzv chytrá domácnost - tvl co to je. Fakt si nepotřebuji zapínat topení telefonem na dálku o půl hodiny dříve než přijdu, navíc toto jde i přes Android. Ale ještě tak moc jsme nezdegeneroval. takže věci tohoto typu nevyužívám.
Telefon využívám denně v podstatě jako malé PC. Volám, píšu zprávy, sociální sítě, maily, fotím, natáčím videa, navigace v autě, data banka atd atd. Prostě moc moc.
Za kvalitu si klidně zaplatím ale to co nabízí Apple najdu i u telefonu s Androidem a to za méně než polovinu peněz. Navíc rozšíření úložiště formou paměťové karty - ideální. Připojení k jinému zařízení(pc) jako zdroj dat a přesun dat do pc easy. U iphone porod na dva dny a zanesený pc spooooustou ne-potřebných aplikací které iphone požaduje aby se připojil.
Přiznávám že bych si asi možná někdy i zvykl kdybych se odhodlal znovu si koupit Iphone ale za ty prachy mi to asi ani nestojí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 10:53

Proč jsem pičus jako zvon a píšu zbytečné články na rozpoutání flamewaru blbečků?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Vlk
03. 03. 2023 10:29

Měl jsem služební iPhone a dlouho jsem to nevydržel. Uzavřenost je děsná a co všechno na tom nejde, to mě štvalo. Dal jsem si na Android aspoň design prostředí z WM, to byl naopak nejotevřenější a nejpříjemnější systém, je škoda, že skončil, není teď moc na výběr. Android je někde mezi, žít se s tím dá, no.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (17)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 10:26

Dobrý článek. Též mi vadí zejména základní obrazovka a to, že mi Apple neumožní si ji upravit zcela dle sebe. U každého uživatele iphonu je to tak víceméně stále "mřížka" ikon a případně widget.Druhá věc je prohlížeč. Mnou preferované Vivaldi, které je díky širokým možnostem upravení a práci s taby (a nyní umí přehrávat youtube na pozadí) skvělé na Androidu, na iOS vůbec není. Na iOS verzi Vivaldi dělá. Ale asi je náročnější udělat webkit verzi prohlížeče a bylo by fajn, kdyby tady Apple ty možnosti více otevřel a umožnil alespoň i chromia (koneckonců také z webkitu vychází).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 03. 2023 10:23

Tak na tuhle diskuzi jsem se vyloženě těšil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 03. 2023 10:12

V principu souhlasím, až na jedno. Uzavřenost JE chyba, vždy, všude a obrovská. Mít tak ideální svět kde bude veškerý zdrojový kód přístupný, veškerá schémata (elektrická, zapojení, funkční) k dispozici tak bude a) vývoj pokračovat daleko rychleji b) interoperabilita bude o level jinde a stejně tak kompatibilita atd atd. A ani by nemuselo být přístupné všechno a všem, stačilo by, aby výrobce aktivně nebránil interopeabilitě ... např iMessages na Androidu, volby zda chci mít Lightning nebo USB-C nechat na uživateli (a netlačit extra klacky pod nohy jak to možná s USB-C na iPhonech bude https://jablickar.cz/prechod-na-usb-c-zvysi-pr... ... . atd atd)Nebylo by potřeba žádného zpětného inženýrství aby něco fungovalo někde jinde (ovladače HW z Macu Pro = dual radeon a jeho nestandardní HW konektor a SW ovladače - na Linuxu/Win například), žádný problém s (ne)kompatibilními kodeky, nebyl by problém například jakékoliv Apple zařízení začlenit do jiného ekosystému a naopak (proč bych nemohl ze svého Androidu poslat přes AirDrop do kolegova iPhonu například?) atd atd atd. Uzavřenost zkrátka JE chyba a otevřenost rozhodně nemusí být na úkor funkčnosti --- představte si, že iMessages by bylo možné provozovat i na Androidu, nic by se pro uživatele Apple nezměnilo, naopak, základna lidí s "jejich" kecálkem by se rozrostla.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 10:06

Proč ? No to je prosté milý Watsone, protože jsi naprostý debil !!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
tc
03. 03. 2023 09:30

Odpovím ti na otázku @ Je na Androidu nějaký alternativní obchod s aplikacemi, který nevypadá jako semeniště virů a trojských koní?Ano je, jmenuje se f-droid a všechno na něm je Foss. Není tam toho samozřejmě z podstaty věci moc

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 09:12

Nie je ziaden dovod, aby si androidaci a applisti stale porovnavali ...., kazdy sa predsa moze rozhodnut slobodne sam.
p.s.vdaka za clanky o apple&android

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 09:10

Apple zaměstnává armádu android opic. Na týden je zavře do klece, na hlavu nasadí elektrody a podle těch pičovin, co dělají s google, postaví blbuvzdornou verzi systému.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 03. 2023 08:52

Pěkný článek, souhlasím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 03. 2023 08:28

"Je to jako když najdete skvělou hospodu, kam chodí kamarádi, máte si s kým povídat, chutná vám pivo, ale každou chvilku přiletí někdo z protější vinárny a pořvává na vás, že pivo pijí jen ovce, že víno je lepší. Že tohle rulandské má mnohem lepší barvu než vaše pivo, že korkové špunty jsou mnohem lepší než plechové zátky atd."Já nevím, ale když najdu skvělou hospodu, tak tam určitě nejdu pít lahváče, aby mi někdo mohl říct "že korkové špunty jsou mnohem lepší než plechové zátky".
Možná tou "skvělou hospodou" autor myslel postávání před vietnamskou večerkou s teplým lahváčem v jedné ruce a mobilem v druhé.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (37)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 03. 2023 07:57

Obnova ze zálohy, vzájemné propojení HW, dlouhá SW podpora, FaceID. Jedna verze systému iOS na všech iPhonech = některé aplikace třetích stran fungují lépe. Typicky ty, kterými se párují Bluetooth zařízení. To jsou věci, kde má Apple hodně navrch. Android by nebyl tak špatný, kdyby samotní výrobci nezanedbávali jeho podporu. Na novou verzi systému se čeká dlouho, spousta modelů ji vůbec nedostane. vybalit nový iPhone a přetáhnout si tam data z toho starého na pár kliknutí je fakt potěšení. Zůstaneš přihlášený v aplikacích, eknihy zůstanou rozečteny na původní straně. Nechci si ani představovat ten opruz, koupit si telefon a teď ho hodinu nastavovat k obrazu svému. Stahovat ty aplikace a všude se přihlašovat. Hrabat se v systému a nastavovat jednotlivé věci ... brrr.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 03. 2023 07:53

Tohle mlácení slámy je už ubohý. Nejde o to že v něčem opravdu má pravdu, v něčem ne. Ale v tom, že tyhle podpisy něčí životní cesty jsou naprosto nekonstruktivní. Lepší svět to nepřinese, zázrak se nestane. Ale je to dobrá vata do médií.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 07:52

Je to jako tvrdit že být jednoruký je OK.
Možná si na to někdo zvykne, někomu to nevadí, ale není to žádná přednost. A být jednoruký jen proto je už jsi investoval majlant do protéz nebo proto že jsou to luxusní protézy?
No fuj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 07:08

Diagnóza ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 07:05

Ať si každý nechá to, co mu vyhovuje. Propojení produktů mezi sebou je příjemná věc, jen, ruku na srdce, kolik lidí to využije. V mém okolí nikdo. Pouze telefon a hodinky. Stejně tak je to se Samsungem. Kolik z nás používá Dex k propojení s Windows? Mimo jiné s Windows jde propojit každý Android. Vše ostatní je otázka vkusu, prestiže, líbí, nelíbí atd. Ať každému dobře slouží to, co má.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 06:42

Jaké žabomyší války? To je stejné jako údajné soupeření Prahy a Brna, přitom Brňáky v Praze vůbec nikdo kromě náplav z Moravy neřeší. Stejné je to s Applem, když se někdo rozhodne pro Android, tak ať si to užívá, většině applistů je to úplně fuk.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 03. 2023 06:02

A je to tu zas
Mám S23 a iPhone13 mini (jeden pracovní a jeden vlastní) a obě platformy mají svá pro a proti. Nemám problém s ani jedním systémem a kdybych ten druhý neměl tak by mě neubylo a bylo by to v pohodě.
Rychlost, foták, celkové odezvy jsou na dost podobné úrovni. Ano, jako primární mám S23, protože mi je filozofie androidu a možnosti nastavení bližší. Ale kdybych ho neměl tak 98% věcí zvládnu s iPhonem úplně v klidu.
Těším se, až bude mít iPhone USB-C (pro rejpaly chodím často vícedenní treky a tam mi přijde powerbanka a klasiský kabel jako lepší varianta).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 05:33

Tak na to, na co mobil používám, je mi jedno, jaký operační systém v něm mám, dokonce i tlačítkový telefon by splnil na dnešní dobu mé nízké požadavky.
Ono se to hezky čte, ale když jsou ta zařízení offline, jsou všechna na jedno brdo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 03. 2023 04:20

Nechápu ten flameware.
Já používám ekosystém Apple(Iphone, Macbook a Watch) a objektivně přiznávám, že v něm žádnou zásadní výhodu nevidím a ani ten telefon neumí více, než má SGS7 z roku 2016, naopak.Obchodní model, to je to jediné, co má opravdu Apple funkční ( a zaháčkovanost fanatických uživatelů), a pak dobře, ekosystém (kde zdatně jede i Samsung) a nějaká ta stabilita a podpora. Za mne naleštěná bída, co se snaží tvářit jako Mercedes S Klasse, ale je to prostě jen poctivý VW Passat. Dnes se od sebe jen Android a Ios opičí a vše je podřízeno monetizaci a tomu, co výrobci chtějí, abyste používali, ne naopak. Apple navíc implementuje vše opět po svém a sotva napůl. (widgety, lock screen, file manager).Jestli je článek v něčem pravdivý, tak v tom, že Apple skutečně spíše cílí a hoví si na "líných" uživatelech, co chtějí vše mít naservírované, tak, jak obchodní model vymyslel (Že to Apple zvládá bravurně je nezpochybnitelné). Jako bychom neuměli bez těch krámů normálně žít a třeba se jen pobavit nad pivem. To je to, co je skutečně na pováženou. Nejsem vlastně nějaký Apple hater, jen nechápu ten hype kolem. Zařízení jsem právě doplnil o Macbook a budu je používat, nicméně, abych si z toho sedl na zadek, to fakt ne. Poslední wow efekt ve mně vlastně dovedl pořádně udělat Windows Phone. To mělo alespoň koule a naprosto jiné pojetí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 03. 2023 00:14

Ten pocit, když vám Androidista vnucuje, že iphone nemá usb-c a vy jste ten konektor nikdy nepoužili, protože vše, včetně nabíjení, řešíte bezdrátově.
Já bych ten konektor odstranil úplně pryč

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
War
03. 03. 2023 00:04

Je to hezké používat Apple ze zelené louky. My ostatní jsme si museli projít bolestmi androidů od Sony nebo Samsungu, abychom strastiplně pochopili, že tudy spolehlivá cesta nikdy nepovede. Každý má práh bolesti nastavený jinak vysoko a někdo k poznání nikdy nedojde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 03. 2023 23:56

Ja len dodám, že na prenos súborov medzi iOS a Androidom cez WiFi môžete použiť aplikáciu ShareIT.Mám iPhone 13 Pro Max, ktorý momentálne predávam a plánujem prejsť na S23 Ultra. Android mi proste vyhovuje viac.100 ľudí / 100 chutí Nech si každý kúpi a používa to, s čím bude spokojný
Sú to každého osobné preferencie. Nič nie je dokonalé

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 03. 2023 23:54

Neberi nikomu jeho názor. Někomu se líbí to, někomu zase něco jiného.
Co se týče konektoru, zde vede Apple se svým lightningem. Důvod je prostý. Kabel lze vyměnit snadněji než konektor v telefonu. Lightning má na straně telefonu pouze "díru" s kontakty. Nemá se tam tak na rozdíl od USB co ulomit nebo ošoupat. Pokud se to stane na straně kabelu, prostě se vezme jiný. Choulostivá část je na kabeu. U USB je to naopak, nejchoulostivější část je na straně zařízení.
Tím ale pro mě výčet výhod končí. Zejména ta uzavřenost systému je to, co je pro mě největší překážka takže za mě vede android.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 23:50

Na celem clanku je nejzajimavejsi, ze ma autor nakoupenych aplikaci za cca 30k. To je opravdu hodně. Ja si historicky koupil aplikace na vsech platformach dohromady za cca 250 kc.
Zbytek clanku je o tom, ze se autorovi nechce kopirovat data jinam. Docela nuda. Mel tam napsat, ze ma iPhone, protoze nechce být na zastavce za socku a iphony mají jen nesocky a socky s homecreditem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 23:42

Vice clanku jako tento. Vice. O hodne vice. U diskusi se vzdy pak bavim nad tim jak se zastanci androidu vztekaji a jako vyhodu prezentuji treba i to, ze muzou mit volne misto mezi ikonama na plose. Gratuluji, to je vyhoda hodna roku 2023. Stejne jako jack v dobe bezdratovych sluchatek. Ja jenom doufam, ze mi co nejvice zastancu androidu napise co povazuji za vyhodu androidu. Prosim, piste, at se muzeme bavit vsichni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (14)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 03. 2023 23:27

ja som pouzival android 13 rokov, naposledy samsung note 10+, 12/256. a strasne ma sralo ze telefon co ma 12GB RAM a seka. Presiel som na IP12, a cuduj sa svete, telefon s 4GB RAM a svizny jak mlade kozliatko. Android je proste nedoladeny system ktory si proste nevie rady s HW. Apple nieje dokonaly, ale ta sviznost a nesekanie je proste strasne chytlave a navykove. a to ze nemusim rozmyslat ci appka stiahnuta z obchodu mi uskodi alebo nie, je tiez mega bonus

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 23:00

Autore článku, běž už s tím flamewarem do zadní části těla a hlavně ať už nikdo neplodí články typu mám rád X a Y bych si nikdy nekoupil. Ať si každý koupí co mu vyhovuje a neprudí s tím okolí. Děkuji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 03. 2023 22:33

JABLKO zhnilo a kto by pil calvados z Cupertina?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 03. 2023 22:11

Tak jako vždy, ploché a prázdné argumenty. To nikoho ke koupi nepřesvědčí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 21:53

No jo... Já jsem tedy cca od roku 2010 zvyklej na Androida. Nicméně manželka chtěla "jablíčko", tak jsem jí ho pořídil. Teď už má "druhé jablíčko" a já jsem to "první" začal používat jako navigaci do auta. Totiž: nechci si navigací blokovat "svůj aktivní telefén" a navíc jsem zjistil, že jablíčko mnohem lépe zachytává signál GPS (některé Samsungy se snadno "ztratí" a jen čekají na signál).
Tedy: po HW stránce je Apple určitě špička. Ale na k jejich SW a zejména ke způsobu ovládání jednotlivých aplikací resp. funkcí bych si dovolil mít řadu výhrad. Ale samozřejmě uznávám, že je to do značné míry dáno především tím, že jsem "zvyklej na něco jinýho". Třeba i takový drobný rozdíl v psaní "háčků čárek" na klávesnici pro iPhone a pro Android mě pokaždé poněkud prudí. A těch rozdílů, kdy z A do B musíš na každém z těch systémů jít mnohdy jinou cestou, by se našlo...
Inu, jak říkají Frantíci, vive la difference

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 03. 2023 21:45

Ať si každej používá co mu vyhovuje, ale co vyloženě nesnáším, je takový to : "Já mám XY a všechno ostatní je shit". Tohle nejvíc ze všech pravidelně předvádí svědci ohryzkovi, snad u žádné jiné značky spotřební elektroniky jsem to neviděl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 03. 2023 21:40

Android si nikdy nekupil. Tym je povedane VSETKO a tak isto mu to berie pravo porovnavat. Je nieco ine testovat android 2 tyzdne a pouzivat ho minimalne rok.
Cize clanok o nicom iba na vyvolanie flajmu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 19:56

Já měl za to že jsi Michlovský, který má rád telefony od Apple. A ty jsi applista. Miluji steaky z vysokého roštěnce. Tak to budu asi steakysta. Tak to je tedy situace

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 19:46

A to já zase klidně přejdu. Když bude na co. Bohužel pořád nějak nevidím žádnou pecku, která by mě donutila ke změně. Bylo by náročné hledání, kdybych musel přejít na Android. Asi nejvíc se mi zamlouvá Asus Zenfone 9. Možná ještě nová S23, ale tam čekám u menšího modelu špatnou výdrž. A to je tak všechno

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 19:32

Přesně napsáno a z Attaliů, Wingsů, Goldmanů mám jen srandu. Jak pořád dokola nadávají a nadávají až jim jednou praskne žilka a budou tahat nohu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 18:49

Michlovsky, vase pohnutky nikoho nezaujimaju.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (11)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 03. 2023 18:20

" Recenzista " asi neporiadne nevyskusal android a nie ako taky od vyrobcu a jeho vymozenosti :) Chapem aj jeden aj druhy system ma svoje pre a proti ale ja ako programator sietovych veci by som s iOS nevydrzal ani den a to mam doma iP ale lezi akurat tak v sufliku, myslel som ze sa prekonam ale nie a nie. Rok 2023 stale " primitivne " gesta ovladanie, ok nieco fajn ale proste ja zase ako android-ista od roku asi 2010. Je pravda ale ze " stock " romky nepouzivam a mam svoje dovody. Co sa tyka stability a jednoduchosti po vybaleni z krabice tak vedie iOS ale to je tak vsetko a hlavne pre tych co chcu len vytiahnut z krabice a nic dalej neriesit a pritom plny potencial z mobilu asi nikdy nevyuziju lebo to nevedia , ze ide ci nechcu : ) A k tomu Lightning - autor okrem iP a mozno mac-u nic ine nepouziva, pozrime kolko ostatnych zariadeni je usb-c , to aby clovek mal pri sebe dva rozne tipy, clovece zobud sa a pod z dobou : ) Ale sto ludi sto chuti : )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 18:10

iOS je systém pro debily vyvíjeny naprostými debily.Jak jinak označit systém, který v roce 2023 vyžaduje, abyste pro stažení písniček Spotify měli puštěnou aplikaci a rozsvíceny mobil? Systém, která vám nezálohuje fotky z Google Photos na cloud, pokud nemáte puštěnou aplikaci a rozsvíceny mobil. Systém, který nezálohuje data na OneDrive pokud nemáte puštěnou aplikaci a rozsvíceny mobil? Je to 2023 a v Apple jsou takoví d-ementi, že tohle nejsou schopni povolit/naprogramovat, aby to mohlo fungovat na pozadí. Android? Zcela bez problémů, tam to funguje snad odjakživa a člověk takové naprosto základní věci nemusí vůbec řešit. Ano, Apple skutečně jede "Think Different", problém je, že vývojáři myslí jako de-bilové, tedy jinak, než jejich zákaznici.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 03. 2023 18:05

Je to na každém.
Ať si každý používá co chce.
Jediné co mi na iOS vadí je pár appek, které chybí. Třeba c:geo je parádní. Aladin s widgetem též.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (11)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor