Proč si koupit/nekoupit Apple iPhone 4S

Zkusil jsem se vžít do role zájemce o koupi iPhonu. Stojí za to připlatit za iPhone 4S, nebo je to hloupost a bude stačit právě zlevněná „čtyřka“?

Jaký je váš názor? Hlasujte v anketě ->

Proč si koupit iPhone 4S

Další generace bude představena za rok (Apple přece musí stihnout Vánoce 2012). Do té doby budu mít špičkový telefon, plnou podporu ze strany Apple, pojedou na něm všechny prémiové funkce, které budou starším modelům zapovězené. Začnou vznikat špičkové hry, které plně využijí grafický výkon nového procesoru A5 – jednu takovou jsme viděli na tiskové konferenci, něco takového si na slabších modelech nezahraju.

Fotoaparát bude výrazně lepší. Nemluvím tu o počtu megapixelů, ale o nové optice. Na fotočip se dostane více světla, fotky budou kvalitnější než u iPhonu 4 (a už ty jsou úžasné). Kamera zvládne natočit 1080p video. Rozlišení bude vyšší, datový tok naroste, přesto bude editace v iMovie rychlejší – to díky vyššímu výkonu. Tohle je myslím skvělá nabídka.

Klepněte pro větší obrázek 

Nová paměťová verze, nová dimenze. Na 64 GB vnitřní paměti se mi vejde kompletní diskotéka, na tohle jsem čekal několik let. Na první pohled jsem se zamiloval do hlasového ovládání Siri! Sice není v češtině, ale s angličtinou si hravě poradím. Viděli jste to fantastické video s příklady použití Siri?

Proč nekupovat iPhone 4S

Apple je v koncích, chybí mu opravdová pecka, ze které by se všichni posadili na zadek. Něco takového prostě nejde opakovat každý rok, ale proč jsme na pouze mírně inovovaný model jsme čekali rok a čtyři měsíce? Tomu říkám průšvih, nedivím se, že šly akcie Apple dolů. S klidným srdcem si počkám na další generaci. Jediné, k čemu je 4S dobrý, je snížení cen iPhonu 4, asi si koupím ten. Nejsem blázen, abych dával dvacet tisíc za tuhle „novinku“.

Takže si to pojďme zrekapitulovat. Co je nového? Největším hitem má být ovládání hlasem Siri? To už bylo v menší míře u staršího modelu a viděli jsme to i u jiných výrobců. Skvělé na prezentace a do reklamy, ale používal to někdy někdo? Ne, je to nepraktická a v praxi nepoužitelná hloupost. Navíc pouze v angličtině. Mluvit sice umím, ale pochybuji, že by telefon rozuměl mému českému přízvuku a češtiny se jen tak nedočkáme.

Klepněte pro větší obrázek

Fotoaparát? K čemu 8 megapixelů? Čím větší fotka, tím hůře se s ní manipuluje, tím déle se uploaduje, tím více mi ukousne z FUP limitu. Na ty moje momentky 5 megapixelů bohatě stačí.

Nový procesor? Dvě jádra a vyšší výkon? Přišel vám iPhone 4 někdy slabý a pomalý? Nehodlám platit sníženou výdrží baterie za něco, co bych mohl využít asi tak v 5 % případů. Hru s pořádnou grafikou si radši zahraju na displeji, který má mnohonásobně větší úhlopříčku, než tři a půl palce. A vůbec – kde je ten větší displej, o kterém se posledního půl roku mluví jako o jisté inovaci takzvaného iPhonu 5?

Nový vypadá stejně jako starý? Už znáte ten nový vtip? Víte, jak se Applu povedlo utajit novinku až do samého začátku tiskovky? Nepovedlo, jen si nikdo nevšiml, že se světem toulají stovky prototypů.

Diskuze (187) Další článek: Japonci ukázali baterii, kterou dobijete za 10 minut

Témata článku: Apple, , , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4, Apple iPhone 4 16GB, Apple iPhone 4 32GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 4S, Apple iPhone 4S 16GB, Apple iPhone 4S 32GB, Apple iPhone 4S 64GB, Apple iPhone 7, Pro +, Zadek, APP, Nová dimenze, Skvělá nabídka, Diskotéka, #Apple,