Profesionální hodinky pro měření krevního tlaku? Model YHE BP Doctor Med boduje na portálu Indiegogo

Pokud používáte hodinky k měření krevního tlaku, ještě před měřením se dozvíte, že se jedná jen o „informativní“ měření, které neslouží jako náhrada profesionálního zdravotnického měřidla ani jako náhrada za návštěvu lékaře. Na úplně opačném pólu stojí hodinky YHE BP Doctor Med, jejichž přesnost měření (+- 5mmHg) je srovnatelná s certifikovanými manžetovými tlakoměry. Už jen proto, že k měření krevního tlaku hodinky nevyužívají optiku ale „nafukující se“ tlakové „polštářky“ umístěné na vnitřní straně.

Hodinky dokáží měřit krevní tlak nepřetržitě, k tomu se ještě přidávají detailní statistiky z měření, analýza spánku a fyzických aktivit či push notifikace z telefonu a upozornění na příchozí hovory. Hodinky vás na zápěstí upozorňují vibracemi a na jedno nabití vydrží až týden. Na zápěstí vidíte výstupy z jednotlivých měření, v telefonu si následně dočte detailnější statistiky. K naměřeným datům mohou mít přístup členové vaší rodiny, např. takto můžete na dálku kontrolovat zdravotní stav vašich rodičů či prarodičů.

V prostředí se počítá s celou řadou ciferníků, škoda jen, že jsou hodinky prozatím lokalizovány jen do pěti jazyků, mezi nimiž čeština chybí. Hodinky certifikované podle FDA a CE Medical (certifikační autorita TÜV) si můžete na Indiegogo pořídit od 199 dolarů, což dělá zhruba 4 500 Kč. První kusy dorazí zájemcům v lednu příštího roku.

Hodinky BP Doctor Med s manžetovým měřičem krevního tlaku:

Diskuze (3) Další článek: Google konečně zveřejnil jednotné API pro ukládání covid pasů do Androidu. Trvalo mu to dva roky

Témata článku: , , , , , , , Pór, TÜV, Polštář, Návštěva, Portál, Krevní tlak, Pro +, Lékař, TUV, Přesnost měření