Prohlédněte si Sony Xperia 1 II na živých fotkách. Do prodeje jí to ještě nějakou dobu potrvá

Japonci představili svůj vlajkový smartphone Sony Xperia 1 II na konci února ve formě online tiskové konference. Naživo si tak novinku široká veřejnost zatím prohlédnout nemohla a start prodeje je ještě docela vzdálený – výrobce předpokládá uvedení na trh na přelomu května a června.

Z několika japonských zdrojů ale pár fotek uniklo, a tak se můžete s dosud nejdražší Xperií seznámit podrobněji. Ačkoli to tak na tiskových renderech úplně nevypadalo, design se od loňské Xperie 1 přece jen obměnil – telefon nemá tolik zaoblené hrany, působí o něco málo tlustším dojmem, což je daň za nabyté bezdrátové dobíjení.

Jiná fialová

Čtečka otisků je opět součástí zapínacího tlačítka, takže na boku najdeme proti loňské „jedničce“ o čudlík méně. Nesmí samozřejmě chybět spoušť foťáku. Pochvalu zaslouží návrat 3,5mm jacku, Sony se drží i šuplíku na SIM karty bez nutnosti jeho otevírání špendlíkem. Zařízení je opět hodně protáhlé, což je dáno poměrem stran displeje 21 : 9. Výrobce si odpustil výřezy i průstřely pro selfie kamerku a místo toho zachovává symetricky vrchní i spodní decentní okraj.

Telefonu designově prospělo i přemístění modulu fotoaparátu z osy zařízení do levého horního okraje zad. Nehledě na to, že tak jistě získal ucelenější prostor v zařízení pro rozmístění ostatních komponent. Sony Xperia 1 II se vyrábí celkem ve třech barvách – černé, fialové a bílé. Pro český trh budou určeny první dvě jmenované. Jen škoda, že fialová má trochu matnější odstín spíše do šeda než loňská fialová u Xperie 1. Ta byla přece jen o něco atraktivnější.

Sony Xperia 1 II
rozměry a hmotnost: 166 × 72 × 7,9 mm, 181 g
displej: 6,5", kapacitní OLED, 1 644 × 3 840, 643 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1600|1800 Mb/s), 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, GPS
paměť: 256 GB, microSDXC (1 TB), RAM: 8 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 865 (8× Kryo 585, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 10
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
69 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Via: Xperiablog.net

Diskuze (3) Další článek: Češi vymysleli aplikaci, která pozná, jestli jste se nakazili koronavirem. Stačí telefon s Bluetooth

Témata článku: Sony, , , , Sony Xperia 1 II, Fotka, Fialová, Zařízení, Pro +, Živý, Bezdrátové dobíjení, F +, Okraj, Sony Xperia, XperiaBlog