První smartphone s duálním fotoaparátem má také Neffos. Zařadí se do nižší třídy

Čínská značka TP-Link, známá zejména díky výrobě síťových prvků a zařízení pro internet věcí má také vlastní značku smartphonů Neffos. Ta nyní po preview na loňském veletrhu IFA 2017 kompletně představuje zařízení Neffos N1, které nabídne příjemný kovový design a duální fotoaparát za dostupnou cenu. Výrobce se i zde podobně jako u předešlých smartphonů zaměřuje na dobrý poměr ceny a výkonu.

Neffos N1 přináší 5,5palcový Full HD IPS v tradičním poměru stran 16 : 9. Výrobce zatím nepodlehl módě bezrámečkového designu, ani vyseknutého displeje. O výkon se stará procesor MediaTek Helio P25 (MT6757CD), doplněný 4 GB operační paměti a 64GB vnitřním úložištěm. Baterie nabídne kapacitu 3 260 mAh a dobíjet se bude přes USB-C konektor.

Výrobce si jakožto známý „síťař“ pohlídal podporu dvoupásmové Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) na 2,4 a 5 GHz. Čtečka otisků leží na zádech. Premiérou pro značku je duální hlavní fotoaparát, který sestává ze dvou identických 12Mpx senzorů a šestielementových čoček se světelností f2.0. Soustavu půjde využít zejména na vytváření snímků s rozmazaným pozadím. Přední kamera je osmimegapixelová a umožní fotit obraz pod širokým úhlem až 83°.

Telefon běží na starším Androidu 7.1.1 Nougat, ale výrobce jej osadil vlastní nadstavbou NFUI 7.0, která má za úkol prostředí Androidu zjednodušit a zpřehlednit. Na výběr je pouze černé barevné provedení. Novinka se bude prodávat za 6 tisíc korun, datum uvedení do prodeje není v tuto chvíli ještě stanoveno.

Diskuze (2) Další článek: Samsung Exynos 9610: slow-motion a umělá inteligence i pro střední třídu

Témata článku: TP-Link, , , , , , , , , , , SMA, Přední kamera, Dobrý poměr, Datum uvedení, Tradiční poměr, Výrobce, Full HD IPS, Rozmazané pozadí, F +, Nízká třída, Bezrámečkový design, Zář, Loňský veletrh, Síťový prvek,