První snímky Sony Xperia XZ3. Po půl roce vývoje čekejte jen drobný upgrade

Sony zřejmě i letos dodrží půlroční časové rozestup mezi představením novinek nejvyšší řady XZ. Stávající generace Xperia XZ2 byla představena teprve v únoru v Barceloně, a již v dubnu jste si u nás mohli přečíst recenzi. Sony však v září na veletrhu IFA v Berlíně, tj. po půl roce, představí nástupce XZ3, a my pro vás máme první fotografie připravované novinky.

První fotky naznačují, že designové změny linií Ambient Flow budou pouze kosmetického rázu. Přední strana vypadá úplně stejně jako u XZ2, Sony nepůjde s dobou, takže opět čekejte relativně tlusté rámečky okolo IPS displeje s poměrem stran 18:9. Nad displejem vidíme reproduktor a samostatnou 13MPx kamerku pro selfie. Hlavní změna se však odehraje na zadní straně, kde se dočkáme duálního fotoaparátu (19 MPx + 13 MPx). Vzhledem k XZ2 Premium nečekejte žádný společný modul, jde o dvě samostatné čočky, které doplňuje LED dioda s PDAF ostřením.

Zhruba uprostřed zadní „vaničky“, která je opět zahnutá směrem ke stranám, je umístěna i vycentrovaná čtečka otisků prstů. Zapínací tlačítko a regulátory hlasitosti budou opět přítomny na pravé straně. Novinka od Sony má běžet na Snapdragonu 845, který doplní 6GB RAM. Paměť telefonu má být, buď 64, nebo 128GB. Představení Xperie XZ3 se má odehrát na veletrhu IFA 2018, který se uskuteční v termínu 31. srpna - 5. září v Berlíně.

Představení Xperií XZ2 a XZ2 Compact:

Zdroj Sumahoinfo

Diskuze (5) Další článek: České mobilní sítě patří k nejrychlejším na světě. Škoda, že jimi přenesená data k nejdražším

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , Veletrh, Moderna, Live Photo, Nejvyšší řada, Rok vývoje, Vycentrovaná čtečka, Pravá strana, Společný modul, Displej, První fotografie, Připravovaná novinka, První snímek, Suma, Představení, Hlavní změna,