WhatsApp konečně zpřístupnil migraci chatů z Androidu na iOS, musíte však dodržet několik pravidel

* WhatsApp už téměř rok dokáže přenést chaty z iOS na Android
  • Obracená migrace se před měsícem testovala v betě
  • Nyní už je k dispozici i v běžné verzi aplikace

Oživeno 22. července | Zhruba měsíc po otestování v betaverzi se do aplikace WhatsApp dostává nová funkce. Tento populární komunikátor tak i v běžně dostupné verzi dokáže přenést z Androidu na iOS historii konverzací. Ale musíte splnit několik základních podmínek.

V Android telefonu i iPhonu musíte mít nejnovější verzi aplikace, u Androidu je to 2.22.7.74 nebo vyšší, u iOS pak verze 2.22.10.70 či novější. Starý a nový telefon musí mít stejné číslo, tedy je třeba SIM kartu z původního telefonu umístit do nového. Data je možné přesouvat z Androidu jen do zcela nového či obnoveného iPhonu, a to přes aplikaci Přechod na iOS, kterou si bezplatně stáhnete z Google Play. Za její existencí nestojí nikdo jiný, než firma Apple. Posledním důležitým detailem je to, aby byly oba telefony připojeny ke stejné Wi-Fi síti. Více informací se dozvíte na webu WhatsAppu.

Je třeba připomenout, že opačným směrem, tj. z iOS na Android přenosy konverzací fungovaly již dříve.


WhatsApp umožnil přenos historie konverzací již vloni, a to směrem z iOS na Android. Jako první mohly funkci loni v srpnu využít smartphony od Samsungu, v říjnu pak navázala všechna další zařízení s Androidem 12. Přenos konverzací opačným směrem však funguje až nyní, a to zatím v betaverzi aplikace WhatsApp beta.

Pokud tedy budete přecházet z Androidu na iOS, můžete si s sebou vzít i své staré konverzace. Tedy za předpokladu, že budete splňovat všechny tyto podmínky:

  • přecházíte z Androidu 5 Lollipop a novějšího
  • na Androidu používáte aplikaci WhatsApp 2.22.7.74 nebo novější
  • na iPhonu budete mít stejné telefonní číslo jako na Androidu
  • přenos dat je jednorázový, a to při úvodním nastavení iPhonu

Zatímco splnění prvních tří bodů je „brnkačka“, na čtvrtý bod si musíte vzpomenout při nastavování iPhonu. Funkce je navázána na aplikaci Move to iOS, v rámci které do přenášených dat zahrnete i konverzace z WhatsAppu. Pokud na to však zapomenete a chaty nepřenesete, znamená to, že budete muset iPhone kompletně vyresetovat nebo používat aplikaci WhatsApp „s čistým štítem“. Přenos dat tedy probíhá lokálně přes Wi-Fi či hotspot, a oba telefony musí být připojeny k nabíječce.

Jak na migraci WhatsApp dat mezi dvěma Androidy?

Je třeba dodat také to, že součástí přenosu jsou pouze konverzace. Při využití aplikace Move to iOS se nebudou přenášet informace o provedených platbách ani historie volání přes WhatsApp. Zatím však není jasné, kdy funkce dorazí di běžně dostupné verze aplikace. Odhadujeme, že to minimálně několik měsíců potrvá. 

Zdroj: WhatsApp

Diskuze (7) Další článek: Nevýhoda jako přednost. Výrobce vzal tlustý, obrněný telefon a udělal z něj Batmana

Témata článku: , , , , , , , Verze aplikace, Aplikace, Data, Chata, Migrace, Splnění, Hotspot, Nastavování, Betaverze, Konverzace, Přenos, MIG,