Půl princezny a čtvrt království tomu, kdo bude vyvíjet pro WP7

Microsoft láká vývojáře odepsaného WebOS. Rádi tvoříte aplikace? Co byste řekli na WP7 telefon, vývojářské nástroje a dokonce i trénink zcela zdarma? Přesně to na svém twitteru nedávno nabízel člověk stran WP7 na výsost odpovědný - Brandon Watson, ředitel rozvoje Windows Phone 7 v Microsoftu. Zoufalá snaha, nebo skvělý tah? To necháme na vás.


Důkaz místo slibů

V současné chvíli je Microsoft zahlcen nabídkami spolupráce od různých více či méně schopných vývojářů a tak, kdybyste měli zájem, musíte počítat se zpožděním.

Ať tak či tak, Microsoft svůj mobilní operační systém bere opravdu vážně. Stagnující, nízké prodeje ho nutí investovat stále více námahy a zdá se, že se již zanedlouho možná dočkáme zajímavých výsledků. Možná vám to uniklo, tak pouze pro připomenutí – již v minulosti Microsoft reagoval na kritiku ohledně nedostatku aplikací pro svou mobilní platformu způsobem opravdu zajímavým – vydáním tzv. Porting tool příručky pro iOS aplikace. Vývojáři jásali a Microsoft si mnul ruce. Následovat samozřejmě nemohlo nic jiného, než vydání obdobného nástroje také pro Android.

Jestli ale všechny snahy Microsoftu o opoutání pozornosti vývojářů, ale i koncových uživatelů, směrem k platformě WP7 vyjdou, na to si budeme muset ještě počkat.

Diskuze (31) Další článek: E15.cz pro iPad a Kindle: stále čerstvé informace

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Čtvrt, Pro +, Království, Půl, Tom, Watson, Král