Qualcomm představil Snapdragon 888, který bude pohánět příští generaci vlajkových lodí

Qualcomm v tradičním termínu představil špičkový čipset, který bude pohánět vlajkové smartphony nadcházející sezóny. Jmenuje se Qualcomm Snapdragon 888 a vzhledem k tomu, že nahrazuje model 865, tak jsme ve značení jednu desítkovou řadu přeskočili – důvod je jednoduchý, číslo lépe vyhovuje čínským pověrám. Z našeho úhlu pohledu se to může zdát dětinské, ale vzhledem k tomu, že je většina odběratelů z Číny...

Firma kupodivu nezveřejnila mnoho detailů technického charakteru. Víme jen, že čipset obsahuje 5G modem třetí generace s označením X60, šestou generaci procesoru pro zpracování umělé inteligence a že nová grafika Adreno přinese zásadní skok v herním výkonu. Hodně si Qualcomm zakládá na nové jednotce pro zpracování fotografií, která prý pomůže dostat smartphony na úroveň profesionálních kamer. Obrovský datový tok umožní uložit až 120 snímků s rozlišením 12 MPx za sekundu – vzhledem k minulé generaci je to o 35 % více.

Snap 888 se prvně objeví v Xiaomi Mi 11, následovat budou LG, OnePlus, Motorola, ASUS, Lenovo, Oppo a další výrobci. Podrobnosti k novince bychom měli dostat zítra

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (5) Další článek: T-Mobile naděluje. Pro zákazníky má telefony za korunu, data, kredit a TV kanály zdarma

Témata článku: , , , , , Příští generace, Čipset, Qualcomm Snapdragon, Generace