Qualcomm se ve značení pomalu ztrácí a nový Snapdragon 712 je toho důkazem

Qualcomm v uplynulých měsících oznámil spoustu nových mobilních čipsetů. A zdá se, že přeplněné portfolio si vybralo svou daň. Zapomeňte na označení čipsetů končící nulou, pětkou či devítkou, Snapdragon 712 dokazuje, že značení přestává mít logiku, a do budoucna bude zřejmě ještě hůře. Proč Qualcomm nepoužil přímo nabízející se označení Snapdragon 715 či 720, je nám záhadou.

Nový čipset totiž můžeme sice považovat za nástupce Snapdragonu 710, nová platforma má v s však s předchůdcem překvapivě hodně společného. Navíc je pouze vyšší takt procesoru a podpora ještě rychlejšího nabíjení. Osmijádrový čipset vyrobený 10nm FinFET procesem má na každém jádru Kryo 360 takt až 2,3 GHz (oproti 2,2 GHz u „sedmsetdesítky“). Rychlé nabíjení Quick Charge 4 dostalo navíc znaménko plus, takže nabíjení přes kabel bude ještě rychlejší (0 - 50 % za 15 min). Dalším bonusem je kvalitnější přenos zvuku přes Bluetooth.

Představení platformy Snapdragon 710:

Vyšší takt jader má přinést až o 10 % vyšší celkový výkon, než v podání Snapdragonu 710. Součástí „sedmsetdvanáctky“ je přitom stejný grafický čip (Adreno 616), digitální signálový převodník (Hexagon 685) i LTE modem (X15) s podporou Cat.15 při stahování a Cat.13 při uploadu. Čipset obslouží jeden 32Mpx fotoaparát nebo až 20Mpx duální foťák. Do smartphonů se dostane v průběhu letošního roku.

Diskuze (10) Další článek: RECENZE: Huawei P Smart (2019) — lákavá skořápka s překvapením uvnitř

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , Lte modem, PNG, Takt, Znaménko, Rychlé nabíjení, Čipset, Poma,