Řada Huawei P30 je v ČR levnější než jinde v Evropě. Dobře zvažte výběr paměti

Novinky Huawei řady P30 šly okamžitě po uvedení na pařížské tiskové konferenci do prodeje – dostupnost od 26. března oznámil na keynote přímo ředitel spotřebitelské divize Richard Yu. Zajímavá je ovšem cenotvorba a kouzla s pamětí, která výrobce dělá, aby na některých trzích mohl nabídnout novinky levněji.

Klepněte pro větší obrázek

V některých zemích regionu CEE Nordic (střední, východní a severní Evropa), kam patří i Česká republika, je tak dostupná paměťová varianta Huawei P30 Pro, o které na keynote nebyla vůbec řeč. I my v redakci jsme si museli údaj několikrát ověřovat, aby bylo jisté, že nedošlo k omylu. Proto se před nákupem ujistěte, jakou paměť přesně kupujete – v rámci modelu Pro se liší RAM i vnitřní úložiště.

Levnější o několik tisíc

Na keynote byla jako nejnižší verze P30 Pro představena 8 + 128 GB za cenu 999 eur. V ČR je však k dispozici varianta 6 + 128 GB za 22 499 Kč. Na Slovensku tato stejná verze přijde na 899 eur, v Polsku na 3 799 zlotých. V dalších případech už se „české“ paměťové varianty od těch globálních neliší, ale proti doporučeným evropským cenám jsme vždycky levnější.

Například P30 Pro ve verzi 8 + 256 GB u nás stojí 24 999 Kč, v západní Evropě přijde po přepočtu na 28 500 Kč. A také nižší model P30 je pro Čechy výrazně výhodnější. U nás za něj Huawei účtuje 15 999 Kč, jinde může stát v přepočtu až o 4 500 Kč víc. Konečně některý výrobce správně pochopil význam kupní síly v jednotlivých zemích a podle toho úměrně nastavuje cenu.

Diskuze (21) Další článek: Skládací Xiaomi znovu na videu. Do premiéry zbývá ještě několik měsíců

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Huawei P30, Huawei P30 Pro, Varianta, Evropa, Jin, Česká republika, Slovensko, Verze, Přepočet, Severní