Řada Mate 30 přinese rovnou čtyři modely, mezi nimi i luxusní Porsche Design

Premiéra nových smartphonů řady Huawei Mate 30 se blíží a výrobci se ani tentokrát nepodařilo podobu novinek do poslední chvíle utajit. S produktovými fotografiemi přichází několik dní před premiérou známý novinář Evan Blass. Na svém Twitteru @evleaks zveřejnil produktové snímky všech chystaných modelů – měly by být rovnou čtyři.

Nejvyšším hlavním modelem je očekávaný Mate 30 Pro, který přinese špičkový čtyřnásobný fotoaparát Leica, rychlejší bezdrátové i kabelové dobíjení, nový procesor Kirin 990 s podporou 5G a zejména hluboko přes okraje zahnutý vodopádový OLED displej.

3 + 1 nový model

Mate 30 bude o něco méně vybavená odnož modelu Pro, očekáváme jiné sestavení fotoaparátu, displej bude rovný a ve výřezu bude o senzor méně. Mate 30 Lite s ostatními novinkami sdílí pouze název, jinak půjde o úplně odlišný model s nižší výbavou. Mělo by jít pouze o přejmenovaný model Nova 5i Pro uvedený v Číně.

Nejdražší ze všech novinek bude Huawei Mate 30 RS Porsche Design, což bude tradiční luxusní edice smartphonu zaštítěná známým designérským studiem, které ji bude prodávat exkluzivně ve svých buticích. Očekává se výbava jako u Mate 30 Pro s větším objemem pamětí a to vše zabaleno do koženého těla ve dvou barvách.

Všechny novinky Huawei představí 19. září v Mnichově. Otazník stále visí nad globální dostupností kvůli odepřenému přístupu ke službám Google Play pro nově oznámené modely. Huawei tak může novinky ohlásit, ale s největší pravděpodobností nepůjdou hned do prodeje a zůstanou „v čekacím módu“, dokud se nepodaří urovnat napjaté americko-čínské obchodní vztahy.

Via: XDA Developers

Diskuze (54) Další článek: Od víkendu platí přísnější ověřování plateb. V praxi se moc nestalo, situaci komplikuje informační zmatek

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Luxusní, Evan Blass, Displej, Novinka, XDA Developers, DESI, Mnichov, Target, Luxusní edice, Výbava, Model, Pór, Děs