Řada Mate 40 zná datum premiéry. Huawei s ní uzavře jednu významnou kapitolu

Huawei na sociálních sítích oznámil, kdy představí novou generaci top smartphonů řady Mate 40. Stane se tak ve čtvrtek 22. října 2020 ve 14 hodin našeho času. Dočkat bychom se mohli hned několika nových špičkových zařízení. Velký otazník ale zatím visí nad jejich dostupností na globálním trhu.

Klepněte pro větší obrázek

Už z použitého sloganu „O krok napřed“ se dá soudit, že Huawei svojí řadou Mate 40 uzavře jednu kapitolu svých stále poměrně mladých „smartphonových dějin“ a zbaví se tak dlouhou dobu trvající nejistoty, zda bude či nebude moci v budoucnu počítat nejen se systémem a službami Googlu, ale i s dalšími technologiemi, které s sebou nesou americkou stopu.

Dostane se na všechny?

Mobily z řady Mate 40 budou pravděpodobně poslední, které poběží na čipové sadě Kirin, kterou kvůli sankcím americké vlády nemůže Huawei dále vyrábět, a zřejmě i poslední s operačním systémem Android, v tomto případě jeho open source verzí AOSP. Od příštího roku Huawei (i dceřiný Honor) počítá do mobilů s vlastní platformou Harmony OS.

Právě kvůli omezené dostupnosti některých komponent, zejména technologicky pokročilého čipsetu Kirin nové generace (uveden bude zřejmě pod názvem Kirin 9000 5G), se spekuluje nad možným nedostatkem zařízení pro celosvětové uvedení. Může se tak stát, že řada Mate 40 bude primárně uvedena pouze v Číně a jen na několika vybraných evropských trzích.

Diskuze (1) Další článek: Těsně pod deset. Galaxy A42 5G je nejlevnějším 5G telefonem od Samsungu

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Datum, Význam, Kapitola, Kapitol, Dostupnost, Nová generace,