RadioMobil dnes uvedl T-Mobile (živé zpravodajství z tiskovky)

Přečtěte si živé zpravodajství z tiskové konference RadioMobilu, po které se z Paegasu definitivně stal T-Mobile.

11:00 Tisková konference RadioMobilu věnovaná uvedení nové značky T-Mobile do ČR se koná v pražském Obecním domě. Právě vrcholí přípravy.

11:01 Tisková konference začala.  Zahajuje ji tiskový mluvčí RadioMobilu Jiří Hájek.

11:04 Sledujeme video prezentující T-Mobile: slyšíme moderní rytmy, vidíme typickou růžovou barvu...

11:06 První řeč má Ron Sommer, předseda představenstva Deutsche Telecom. Není fyzicky přítomen v Praze, jeho projev je přenášen z Londýna přes satelit. Stejný projev sledují i ve Vídni, kde se přejmenovává tamější operátor max.mobil.

11:14 Ron Sommer: Koncern T-Mobile je dnes zastoupen v 18 zemích střední a východní Evropy, má dceřinné společnosti či majetkovou účast v USA, Asii a prostřednictvím společnosti T-Systems působí na všech kontinentech světa.

11:17 Ron Sommer: Všichni operátoři T-Mobile nyní obsluhují dohromady asi čtyřicet milionů zákazníků. Na T-Mobile se do konce roku změní i americký VoiceStream a do konce roku 2003 také nizozemský operátor BEN.

11:19 Nové heslo T-Mobile zní „Get More“, tedy „Získejte víc“. Znamená to více služeb, více funkcí, vyšší kvalitu hovoru apod.

11:20 Řeč Rona Sommera je opravdu dlouhá, přesto v ní není obsaženo příliš mnoho nových a užitečných informací.

11:24 Končí videopřenos z Londýna a v Praze si bere slovo Gerd Tenzer, člen představenstva Deutsche Telecom (tato společnost z části spoluvlastní RadioMobil).


Klikněte: Sál v Obecním domě je takřka plný.
Vpravo v druhé řadě Petr Broža a Marek Lutonský.

11:25 Potvrzuje se předpoklad, že dnešní tisková konference bude velice obecná. Pravděpodobně z ní nevyjdou žádné závěry pro běžné uživatele.

11:26 Gerd Tenzer: Členství RadioMobilu ve skupině T-Mobile bude pro všechny zákazníky přínosem. Dnešek má velký význam pro globalizaci společnosti Deutsche Telekom.

11:29 Hesla na tabuli za prezentátory: Celebration, Fascination, Elation, Information, Action, Emotion ...

11:29 Gerd Tenzer: Prostřednictvím přímých i nepřímých podílů mají členové skupiny Deutsche Telekom celkem 67 milionů zákazníků.

11:30 Shrnutí řeči Gerda Tenzera: Deutsche Telecom připisuje svým dceřinným společnostem ve střední a východní Evropě velký význam.

11:35 K řečnickému stolku přichází Michal Gunther, člen představenstva RadioMobilu a T-Mobile International. Hovoří o úspěších a růstu celé skupiny.

11:40 Podle Michaela Gunthera je T-Mobile značka, která je synonymem pro inovativní mobilní služby orientované na zákazníka kdekoli na světě.

11:40 Jednou z velkých výhod spojení je pro operátora společný nákup technologií. To je v době před spouštěním sítí UMTS hodně aktuální téma.

11:42 Michael Gunther: Podle spolehlivých odhadů bude do dvou let v zemích východní Evropy přibližně padesát milionů uživatelů mobilních telefonů. Dceřinné a přidružené společnosti Deutsche Telekom a T-Mobile budou klíčovými hráči, kteří mají být motorem růstu v této oblasti.

11:44 Shrnutí projevu Michaela Gunthera: spojení do skupiny T-Mobile je důležité také pro jednotlivé operátory, ne jen pro jejich vlastníka.

11:48 K pultíku přichází poslední řečník, Roland Mahler, generální ředitel Radiomobilu. Vysvětluje důvody, proč RadioMobil opustil značku Paegas a nahrazuje ji značkou T-Mobile. Od července bude RadioMobil používat pouze značku T-Mobile, v červenci se změní také názvy nabízených služeb.

11:49 Za půl hodiny bude v Praze na Příkopě otevřen „vlajkový“ obchod T-Mobile.

11:51 T-Mobile slibuje: více služeb určených pro zábavu - loga, zvonění, podpora telefonů s rozšířenými textovkami EMS.

11:53 T-Mobile slibuje: od poloviny roku bude možné stahovat Java programy pro mobily přímo ze serveru T-mobile.

11:54 T-Mobile slibuje: dojde k revoluční změně přístupu k obchodním informacím. Mimo jiné se objeví také služby pro práci s kapesními počítači.

11:57 Na T-Mobile ale nebudou změněny všechny značky RadioMobilu, například Twist zůstane Twistem. Ted jen nevíme, zda se bude říkat „T-Mobile Twist“.

11:58 Projev Rolanda Mahlera je ze všech, které jsme zatím vyslechli, nejkonkrétnější.

12:08 Roland Mahler končí svůj projev a nyní je čas na dotazy novinářů.


Klikněte: Je čas na dotazy novinářů.

Otázky a odpovědi

Otázka: Je dnešní den tím dnem, od kterého se T-Mobile používá místo Paegasu?
Odpověď: Od druhého dubna se začalo používat logo T-Mobile a Paegas bude postupně utlumen. Oficiálním dnem konečné změny je první červenec.

Otázka: Bude T-Mobile nabízet například i-mode?
Odpověď: Nikoliv, i-mode uvádět nebudeme, nicméně připravujeme specifickou sadu mobilů, které budou propagovat T-Mobile a které budou podporovat funkce T-Mobile lépe než běžné mobily.

12:20 Tisková konference končí.

Diskuze (32) Další článek: S mobilem do servisu

Témata článku: , , Tis, Tisk, T - Mobil, Vlajkový obchod, T Mobil, Zpravodajství, RadioMobil, MOBI, Nové heslo, Mobil