Realme 7i: Velká baterie, malá cena a procesor, který zvládne i hry

Realme znovu rozšiřuje stěžejní řadu 7, nejnovějším přírůstkem je Realme 7i. Láká hlavně na obří baterii (6 000 mAh), 48MPx fotoaparát a nízkou cenu (4 299 Kč, prodej začíná dnes). Nechybí ani rychlé nabíjení, což je disciplína, ve které tato značka drží několik rekordů. U takto levného modelu však nabíjecí výkon klesá na střízlivých 18W.

Operační systém je Android 10 s vyhlídkou na brzký update na verzi 11. Použitý procesor MediaTek Helio G85 označuje výrobce za herní a v dané cenové kategorii opravdu patří k tomu nejvýkonnějšímu. Pokud si potrpíte na benchmarky, tak v AnTuTu se pohybuje kolem 200 000 bodů. Úložiště má 64 GB, pomoct si můžete také paměťovou kartou, operační paměť má slušné 4 GB RAM.

Jak fotí

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zoomování. Začínáme na širokoúhlém objektivu, pak přeskočíme na hlavní, 2× přiblížení a 5× přiblížení. Podlední snímek už není moc koukatelný...
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dvojice fotek z hlavního a širokoúhlého foťáku.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hlavní foťák vs. makro s pouhými 2 MPx.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Test nočním průjezdem. První je fotka s bleskem, pak běžný automatický režim a třetí snímek je se zapnutým nočním režimem. Šumu viditelně ubylo, ale zázraky nečekejte.

Displej používá technologii IPS, má úhlopříčku 6,5" a rozlišení HD+, tedy solidní standard. Hlavní fotoaparát láká na rozlišení 48 Mpx, sekunduje mu širokoúhlý objektiv s 8 MPx a třetí čočka patří 2MPx makro-foťáku. Selfie kamerka v drobném kapkovitém výřezu má 8 MPx. K zabezpečení slouží rozpoznání obličeje a velmi rychlá kapacitní čtečka umístěná na zádech.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázka uživatelského prostředí. Jde o graficky povedenou nadstavbu nad Androidem 10. 

Záda telefonu jsou plastová s efektním rýhováním, vybrat si můžete mezi modrou a stříbrnou variantou. Cena 4 299 Kč už padla v úvodu, doplním jen, že prodej začíná dnes.

Diskuze (4) Další článek: Podívejte se do nového Apple Shopu. Najdete ho v pražském Electro Worldu

Témata článku: Realme, , , , , Realme 7i, Mediatek Helio, Pro +, MPx, Foťák, Malá cena, Širokoúhlý objektiv, MALA, HD +, Procesor, Velká baterie,