Realme 9 bude další bestseller. Vypadá skvěle, na výbavě nešetří a ještě vám změří tep

  • Realme 9 je telefon se zajímavým výkonem i fotoaparátem
  • Nečekanou funkcí je měření srdečního tepu
  • Chybějící 5G konektivita v Česku stále není na překážku

Dnes tu máme telefon Realme 9. Možná si nyní říkáte, však takový telefon už známe. No, neznáte. Toto je úplně nová verze s dodatkem 4G, který v řadě Realme 9 udělá trochu zmate. Firma se totiž rozhodla ušetřit na konektivitě a zbytek kompletně přepracovat. Výsledkem je úplně jiný telefon s velmi atraktivní výbavou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Telefon se minimálně v netradiční žluto zlaté variantě náramně designově povedl

Zařízení je na první pohled pěkně tenké, ale i lehké, takže příjemně padne do ruky. To hlavně kvůli zaobleným plastovým zádům, které na světle vrhají působivé odlesky. Pozor si jen dávejte na výrazný výstupek fotoaparát, kvůli kterému se telefon hodně kýve na stole. 

Čtečka otisků s nečekaným využitím

Telefon dostal 6,4“ Super AMOLED displej s FullHD+ rozlišením a hlavně 90Hz frekvencí pro plynulý obraz. V jeho spodní části se nachází integrovaná čtečka otisků prstů, která kromě rychlého odemykání má i jednu speciální funkci. Dokáže totiž v reálném čase měřit váš srdeční tep. Stačí jen přiložit prst a sledovat hodnotu na displeji.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Čtečku otisků prstů zde lze využívat k měření srdečního tepu.

O výkon se zde stará osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 680 doplněný o 8 GB RAM a 128GB úložiště. Spokojit se však bohužel musíte jen se 4G konektivitou. Drobnou náplastí pro někoho bude alespoň zachovaný 3,5 mm jack. Pro dlouhou výdrž je zde připravena 5 000mAh baterie s podporou 33W dobíjení.

Hlavním lákadlem zde ale bude trojitý fotoaparát. Ten hlavní má totiž vysoké rozlišení 108Mpx, které ve střední třídě rozhodně není běžné. Dále jej doplní 8Mpx ultraširokáč a 2Mpx makro objektiv. Pro selfiečka poslouží 16Mpx čelní kamerka.

Celkově je Realme 9 4G skvěle vybaveným telefonem střední třídy pro všechny, kteří nehledí na konektivitu, ale zajímá je hlavně výkon, fotoaparát a rozumná cena startující na 7 000 Kč.

Realme 9
rozměry a hmotnost: 160 × 73 × 8,0 mm, 178 g
displej: 6,4", kapacitní Super AMOLED, 1 080 × 2 400, 411 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 8 GB, baterie: 5 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 680 (8× Kryo 265, 2 GHz, 6nm)
operační systém: Google Android 12
fotoaparát: 108MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
59 %
vybavenost
cena: 4 999 Kč

Diskuze (17) Další článek: Česko má být pro Honor jedním z klíčových trhů. Brzy se dočkáme i jiných telefonů než nudné střední třídy

Témata článku: Realme, , , , , , , , , , Realme 9, Qualcomm Snapdragon, Tep, Telefon, Bestseller, Zajímavý výkon, Srdeční tep, Česká republika, BES, Výbava,