Realme láká na vlajkový model s nejvýkonnějším procesorem. Mohl by vypadat třeba takhle

Realme nedávno začalo na našem trhu prodávat model vyšší třídy Realme GT Neo 2 a už teď své příznivce láká na teprve připravovanou novinku. Tentokrát půjde přímo o vlajkový model, o němž v tuto chvíli víme pouze jeho název – Realme GT 2 Pro – a známe také jednu z klíčových komponent.

Klepněte pro větší obrázek
Prakticky okamžitě po oznámení nového čipsetu se výrobci začali předhánět, kdo z nich vyrobí první telefon s touto komponentou

Jedna z nejrychleji rostoucích smartphonových značek v rámci konference Qualcomm Tech Summit 2021, že její telefon bude patřit mezi první, kteří využijí nový špičkový čipset Snapdragon 8 Gen 1 od amerického Qualcommu. Komponenta je nástupcem současného Snapdragonu 888 a zařadí se mezi nejvýkonnější armové procesory vůbec. Použití stejného čipsetu už potvrdilo i další výrobci u svých top modelů – Xiaomi 12, Oppo Find X4, OnePlus 10 a zřejmě i Motorola Edge X30.

Čeká nás designové osvěžení?

Realme s Qualcommem úzce spolupracuje už od svého vzniku v roce 2018. V letošním roce uvedl výrobce svůj model Realme GT, který mezi prvními použil výkonný procesor Snapdragon 888. Také u dalších modelů vyšší třídy zůstává Realme věrné procesorům od Qualcommu, u nižších obvykle využívá „železo“ od Mediateku.

O Realme GT 2 Pro toho zatím v tuto chvíli není oficiálně mnoho známo. Výrobce uvádí, že chce „představit špičkový vlajkový produkt, který překoná očekávání mladých uživatelů po celém světě“. Ale takový popis může sedět prakticky na jakýkoli nový vyšší model.

Klepněte pro větší obrázek
Možná, ale zatím nepotvrzená podoba Realme GT 2 Pro

Na veřejnost nedávno unikl vizuál, který ukazuje telefon s poměrně svébytným designem s výrazně vystouplým modulem fotoaparátu. Zda takhle opravdu nakonec bude vypadat nenovější vlajkový model čínského Realme, uvidíme v následujících týdnech.

Představovací video nového nejvýkonnějšího čipsetu od Qualcommu:

Diskuze (6) Další článek: Qualcomm dělá za čipsety tlustou čáru. Supervýkonný Snapdragon 8 Gen 1 má novou grafiku i instrukční sadu ARMv9

Témata článku: Realme, , , , , , , , Realme GT, Komponenta, Vlajkový model, Výrobce, Pro +, Model, Telefon, Nejvýkonnější procesor, Čipset, Procesor