Realme má dvě levné novinky. I s cenou „pod pět“ dokáže nabídnout velkou baterii a 50Mpx fotoaparát

  • Realme začalo v Česku nabízet dva levné telefony
  • Realme C35 chce přímo konkurovat modelu Redmi 10
  • Realme C31 má ambice ještě nižší, zato o něco atraktivnější cenovku

V Česku se v těchto dnech začal prodávat základní model Realme C35, který chce zatopit konkurenčním telefonům v cenové relaci do pěti tisíc. A zde si svou stabilní pozici drží zejména Redmi 10, pro něhož je novinka přímou konkurencí. Novinka dostala do výbavy 6,6 palcový IPS LCD displej s rozlišením 2 408 × 1 080 pix, které kryje odolní sklo Panda Glass. Maximální jas displeje je 600 nitů, vyšší obnovovací frekvence je bohužel pouze standardních 60 Hz.

Realme C35 4GB/64GB Realme C35 4GB/64GB
nabízí 5 obchodů za ceny od 4 150 Kč
Srovnat ceny na Živě

Výpočetní výkon zajišťuje nepříliš známé 12nm osmijádro Unisoc Tiger T616, které je složeno ze dvou 2GHz jader Cortex-A75 a z šesti úspornějších 1,8GHz jader Cortex-A55. Navazuje na něj až 4GB operační paměť a 64/128GB úložiště, které můžete rozšířit microSD kartami v samostatném slotu vedle dvou pozic pro nanoSIM. Baterie má kapacitu 5 000mAh a dobijete ji maximálně 18 Watty.

Klepněte pro větší obrázek
Realme C35 se v Česku nabízí se dvěma kapacitami interní paměti, a to ve dvou barevných provedeních

Foťáky jsou na zádech hned tři. Výrobce nejvíce slibuje u hlavního 50Mpx foťáku se světelností F1.8, na něhož navazuje dvoumegapixelové makro a samostatný černobílý portrétní objektiv. Za osmimegapixelovou selfie schovanou ve výřezu displeje stojí firma Sony. USB-C najedete na spodní hraně po boku reproduktoru a sluchátkového jacku, čtečka otisků prstů se nachází na pravé části rámu. A cena? Telefon s Androidem 11 a zjednodušenou nadstavbou Realme UI R Edition se prodává v zelené a v černé, 64GB varianta stojí 4 399 Kč, 128GB verze vyjde o čtyři stovky dráž.

Promo video Realme C35:

Realme v těchto dnech v Česku začíná prodávat i níže postavený Realme C31. Tento model má menší 6,5" displej s jasem 400 nitů a s rozlišením HD+. Čipset zůstává stejný, došlo však na změnu paměťových variant. Telefon je k dispozici ve verzích 3/32 GB a 4/64 GB. Baterie o kapacitě 5 000mAh podporuje maximálně 10W dobíjení přes microUSB, jako hlavní foťák tentokrát slouží 13Mpx snímač se světelností F2.2.

Základní verze telefonu stojí 3 399 Kč, varianta s větší RAM a dvojnásobným úložištěm vychází na 3 799 korun. Telefon je k dispozici v zelené a ve stříbrné.

Představení levného telefonu Realme C31:

Zdroj Realme

Diskuze (4) Další článek: Jaká je daň za bezplatné aplikace? Facebook i letos kvůli zákazu sledování uživatelů na iOS prodělá kalhoty

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Realme, , , , , , , , , , , , , , , , Česká republika, Velká baterie, Novinka, Levný telefon, F +, Panda Glass, HD +, Baterie o kapacitě, Displej,