RECENZE: Finské sportovní hodinky Polar Vantage překonávají konkurenci wattmetrem

Sportovních hodinek s GPS, neboli sporttesterů, je na trhu obrovské množství. Ty nejzajímavější a nejžádanější ale vyrábí pouze trojice značek a sice Garmin, Suunto a Polar. Dnes se podíváme na podzimní novinku, sporttester Vantage, který má na svědomí poslední z jmenovaných výrobců - finský Polar.

Historie značky Polar

Na začátek se sluší připomenout historii, která je v případě Polaru obzvláště zajímavá. Tato finská značka totiž začala s výrobou sporttesterů před více než třiceti lety a svého času byl Polar vůbec první, kdo přišel s měřením srdeční frekvence pomocí hrudního pásu se dvěma elektrodami. Srdeční frekvence Polar provází po celou dobu jeho existence a i u nových modelů byl vždy velký důraz přesnost měření a práci s variabilitou srdečního tepu. Jedinou nevýhodou, která byla v posledních letech Polaru často vytýkána byl hranatý a nepříliš atraktivní design. To se ale s příchodem nových Vantage mění.

Pamětníkům bude jméno Vantage možná znít povědomě a nejedná se o žádný omyl, nebo náhodu. Polar pojmenoval novou produktovou řadu po kultovním sporttesteru Vantage XL, který svého času nabízel naprosto revoluční funkce. Nové hodinky Vantage M a V by podle Polaru měly opět způsobit malou revoluci a po přečtení následujících řádků můžete sami zhodnotit, jestli k tomu opravdu došlo.

Řada Vantage navazuje s levnějším modelem Vantage M na oblíbené Polar M430 a vyšší varianta Vantage V je nástupcem špičkového tréninkového přístroje V800. Na první pohled není mezi oběma přístroji žádný zásadní rozdíl, ale pozornému oku neunikne několik detailů, které levnější a dražší model naprosto jasně oddělují. Hlavní rozdíly se ale skrývají uvnitř hodinek v množství dostupných technologií i softwarových funkcí.

 

Článek vyšel na webu Superlife

Superlife.cz je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu. Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců. Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Klepněte pro větší obrázek

Tým kolem Superlife.cz pořádá běžecké závody v různých městech v České republice: www.superlifezavody.cz.

Diskuze (7) Další článek: Viber mění design a zvyšuje rychlost. Ve verzi 10 nabídne i nové bezpečnostní funkce

Témata článku: , , , , , , , , , Huawei Watch GT, Watt, Střídání, Laťka, Logika, Provázání, Podsvícení, Zhodnocení, Sportování, Plavec, Nejmenší problém, Precision Prime, Favorit, Barometr, Hrbol, Multisport,