Red Hydrogen One jde do prodeje. Za první holografický displej si výrobce nechá pekelně zaplatit

Je tomu již několik měsíců, co jsme vás informovali o nevšedním Red Hydrogen One. Jedná se o smartphonovou provotinu od výrobce známých profesionálních kamer. Překvapivě šak nehodlá zaujmout fotoaparátem, ale prvním holografickým displejem integrovaným ve smartphonu.

Jedná se o 5,7” LTPS panel s 2K rozlišením a technologií zobrazení zvanou 4V (4-View). Ta využívá speciální nanovrstvy od firmy Leia, která poupraví průchod světla displejem tak, aby co nejvíce simulovala prostorový obraz. Mělo by tedy jít o jakousi vylepšenou verzi 3D obrazu, ke kterému ovšem nepotřebujete žádné brýle. První recenze novinářů a youtuberů však jednohlasně mluví spíše o velkém zklamání.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
4-Vision s nanotechnologií simuluje prostorový obraz. Efekt se na pravém obrázku pokusili zachytit redaktoři z The Verge, ale prostorovost je třeba vidět naživo. Zároveň však mluví o velkém zklamání, jelikož je obraz tímto efektem většinou hodně rozostřený.

Telefon na první pohled vypadá trochu jako obrněnec a není divu. Má velké rozměry a je docela těžký. Vizuálně mu nepomáhají ani výrazné boční výkrojky na prsty. Kašle také na bezrámečkový trend, ovšem široké okraje nahoře a dole alespoň využil ke stereo reproduktorům. Ačkoliv se telefon nechlubí žádným standardem odolnosti, díky tělu z hliníku či titanu jistě něco vydrží.

Tím, že byl Hydrogen One vyvíjen již od loňského roku, bohužel ztrácí na výbavě. Použitý Snapdragon 835 dnes nikoho neoslní a moc to nezachrání ani slušných 6 GB RAM. Úložiště nabídne 128 nebo 256 GB dle zvolené varianty. Potěší však alespoň podpora až 512GB paměťových karet. Z parametrů zaujme také silná 4 500 mAh baterie. Telefon jinak běží na operačním systému Android 8.1 Oreo s vlastní nadstavbou.

Klepněte pro větší obrázek
Výrobce slibuje v příští roce vydat rozšiřující moduly, které mohou telefonu dodat třeba lepší objektiv.

U firmy známé svými kamerami, by člověk možná očekával špičkový fotoaparát, ale bohužel. Je zde pouze blíže nespecifikovaná duální kamerka s rozlišením 12,3 Mpx, jejíž hlavním benefitem má být hlavně pořizování 4V obsahu. Kvalitou však podle prvních recenzí za konkurencí ztrácí. Je zde ale příslib do budoucna v podobě přídavných modulů. Díky pinům na zádech, tak k telefonu bude možné připojit například lepší objektiv či jiná vylepšení. Bohužel si na první modul budeme muset počkat do roku 2019.

Red Hydrogen One
rozměry a hmotnost: 165 × 86 × 10,0 mm, 263 g
displej: 5,7", kapacitní LTPS LCD, 1 440 × 2 560, 515 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1024|150 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (512 GB), RAM: 6 GB, baterie: 4 500 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 835 (8× Kryo 280, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 8.1 (Oreo)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
52 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Z pohledu výbavy je Red Hydrogen One spíše podprůměrné zařízení, které sází na jediného žolíka v podobě holografického displeje. I tak si ale Red za telefon řekne sebevědomých 1 295 dolarů (cca 36 000 Kč včetně daně). Přestože firma cílí hlavně na americký trh, skrze jeho web lze telefon objednat do spousty zemí včetně České republiky. Za dovoz k nám si však k ceně připočtěte dalších 75 dolarů.

Takto uživatelé reagují na 4V displej. Bohužel jen v reklamě:

Diskuze (15) Další článek: Týden mobilně 458: Nečekaný Honor a srovnání 9 Androidů do 4 000 Kč

Témata článku: Red, , , , , , , , , Red Hydrogen One, Prostorový obraz, Špičkový fotoaparát, Hlavní benefit, Obraz, Dolar, Modul, The Verge, Velký rozměr, Pravý obrázek, Operační systém, Vylepšená verze, Pro +, ? Displej, Široký okraj, Hydro,