Red Magic po letech konečně mění design svých telefonů. Funkce jsou opět na špici a nechybí ani aktivní chlazení

  • Po letech přešlapování přišel Red Magic s novým designem telefonů
  • Hranatější tvary nám připomínají starší Xperie
  • Výkon telefonů je špičkový, nechybí ani výkonné chlazení

Smartphony Red Magic od Nubie byly v posledních několika letech jako „přes kopírák“. Čínský výrobce měl prakticky stále stejný design, k němuž přihazoval zadní kryty různých barev s lehce upravenými motivy a samozřejmě průběžně aktualizoval hardware. Ovšem i Red Magic 7S pro z letošního září je vlastně skoro stejný jako dva roky starý Red Magic 5G. Nová generace telefonu Red Magic 8 Pro však po letech konečně začíná s čistým štítem.

Telefon má po letech konečně o dost hranatější design, který nám tak trochu připomíná starší smartphony značky Sony. Přední část telefonu vyplňuje 6,8" AMOLED displej s rozlišením Full HD+, 120Hz obnovovací frekvencí a 960Hz touch sampling ratem. 16Mpx selfie se schovává pod displejem. To ostatně platí i o optické čtečce otisků prstů.

Klepněte pro větší obrázek
Detail chlazení u nových modelů Red Magic 8 Pro a Red Magic 8 Pro+

Na zádech čekají tři foťáky seřazené do „semaforu“. Hlavní snímač má rozlišení 50MPx, doplňuje jej 8Mpx širokáč a 2Mpx makro. U varianty s poloprůhlednými zády můžete vidět i vestavěný ventilátor, jehož výduch směřuje na boční hranu. V případě potřeby se otáčí až rychlostí 20 000 otáček za minutu. Větrák navazuje na několik vrstev určených pro odvod tepla do okolí a také na vypařovací komoru. I samotný displej je z vnitřní strany chráněn chráněn vrstvou grafitu.

Na bocích a hranách čekají regulátory hlasitosti, sluchátkový jack, USB-C konektor, dotykové triggery a tlačítko, které aktivuje herní režim. Výkon zajišťuje nový Snapdragon 8 Gen 2 společně s herním čipem Red Magic R2, jenž obsluhuje vibrační odezvu, zvuky či dotykovou vrstvu displeje. Na 8 či 12GB operační paměť LPDDR5X navazuje 256GB, 512GB nebo 1TB úložiště typu UFS 4.0.

Baterie má kapacitu 6 000 mAh (v řadě Red Magic zatím nejvyšší), a dobijete ji přibalenou 80W nabíječkou. Z nuly na sto to potrvá 35 minut. Souběžně oznámený Red Magic 8 Pro+ má baterii o kapacitě 5 000 mAh, ale zato umožní dobíjení až rychlostí 165W. Tento model je ale primárně určen pro Čínu, varianta Pro by se měal dostat i na globální trhy. Přesné datum zahájení prodejů v Evropě však zatím není známo.

Představovací video Nubie Red Magic 8 Pro:

Váš názor Další článek: Nejlepší aplikace pro tento týden: Zbavte se přebytečných kil, návody ke stavebnicím Lega a čtenářský deník

Témata článku: Nubia, , , , , , , , , , , , , , , Evropa, F +, Telefon, Magi, Hranatý tvar, Špice, , Displej, Full HD +, Nubie Red Magic,