Reklamní předměty aneb operátoři nenabízejí pouze mobily

Naši operátoři prodávají mobilní telefony, předplacené sady a karty SIM. Ne každý ovšem ví, že někteří operátoři si zkouší přivydělat i jiným sortimentem. Udělá Eurotel díru do módní branže a stane se Oskar hitem nastávajících maminek?

O čem to bude

Řeč je o zvláštních nabídkách mobilních operátorů, kteří se snaží přinášet svým zákazníkům něco víc než ostatní, a tak se o naši přízeň ucházejí poměrně širokou nabídkou méně či více užitečných předmětů denní spotřeby. Všechny tyto předměty si můžete zakoupit ve značkových prodejnách a operátoři je inzerují i na svých webových stránkách. Protože hledání všech informací je poněkud nepřehledné a časově náročné, dali jsme si tu práci a prošli nabídky všech operátorů. Co tedy kde dostanete?

Oskar – pro batolata v plenkách?

Nabídka Oskarových suvenýrů, dárků a jiného zboží není nijak velký – na svých webových stránkách inzeruje pouze tři zajímavé produkty – červené Oskaří náramkové hodinky za 412 korun jsou docela obyčejné. Také velká a příjemná osuška za 390 korun je docela užitečným kouskem textilie, se kterou budete zaručeně králem (královnou) všech břehů však koupališť, rybníků a plaveckých bazénů (máme ji v redakci a je opravdu dobrá :-).

Nejzajímavější jsou ale Oskaří dupačky pro batolata – oblečete-li totiž svoji ratolest do tohoto oblečku od Oskara, již nikdy ji neztratíte při hlídání z dohledu. Ćervená barva je totiž natolik pronikavá, že ji skutečně nelze přehlédnout. Pokud tedy chcete pro své mimčo červené dupačky s bílým usměvavým ksichtíčkem na náprsence, připravte si 215 korun.

    

Pokud jste svého Oskara nakupovali ve značkové prodejně a ne prostřednictvím přímého prodeje (telefonu), pak jistě víte, že lze sehnat také kšiltovky, trička, hrnečky či psací soupravy ve firemních barvách. Bohužel na webu se s nabídkou těchto produktů neshledáte, tudíž se zřejmě jedná o časově omezenou nabídku, která se zřejmě obchod od obchodu bude lišit.

Eurotel – vlastní koloniál

Úplně opačně je to s nabídkou „nemobilních“ produktů u Eurotelu. Na webových stránkách propagujících předplacené služby Go můžete po chvilce hledání najít přímo celou sekci věnovanou různým užitečným věcičkám, kterých je zde skutečně požehnaně, protože vybrat si můžete z téměř dvaceti drobnůstek, na kterých zcela pochopitelně nechybí logo předplacenky Go.

Co tedy můžete vlastnit? Například Go kšiltovka je za 190 korun, Go baterka za 119 korun, Go foťák seženete za 1388 korun, Go batůžek je za 575 korun, triko s Go na břiše jen za 280 korun, na horký grog či čaj s rumem je přímo ideální Go termoska neuvěřitelných za 222 korun a několik dalších, z nichž ty nejzajímavější uvedeme ve zkratce:

  • Go batoh za 499 korun,
  • Go hodinky za 499 korun,
  • Go klobouk pořídíte již za 154 korun,
  • Go hrnek za lidovou cenu 99 korun.

  

  

Všechny tyto drobnůstky seženete stejně jako u Oskara ve značkových prodejnách. Taky musíme uznat, že některé věcičky v Eurotelí nabídce se skutečně hodí – a to především v případě, že se za volbu svého operátora nestydíte a rádi se s ním chlubíte. Mě osobně zaujal malý digitální budík za 444 korun, který je věrnou miniaturou designérsky povedeného počítače iMac společnosti Apple.

Nejen operátoři, ale i firmy

Možná vás zaráží, že zde chybí náš třetí operátor, Paegas. Není zde z jednoho prostého důvodu – na svých webových stránkách žádné podobné zboží nenabízí – zřejmě se RadioMobil věnuje pouze poskytování mobilních služeb a netříští své obchodní zájmy.

Ovšem nejen operátoři nabízejí podobný sortiment – všemožné reklamní předměty nabízejí také výrobci mobilních telefonů. Jejich nabídky však nejsou určeny běžným zákazníkům, ale především dealerům – odběry jsou často podmiňovány minimálním počtem odebraných kusů (těch musí být až několik desítek).

Abyste si udělali představu, vybíráme z opravdu rozsáhlého dealerského ceníku reklamní předměty společnosti Nokia:

  • Jeden kilogram bonbónů Nokia přijde na čtyři a půl tisíce korun,
  • Sto nafukovacích balónků stojí 1122 korun,
  • Horské kolo Nokia pořídíte za neuvěřitelných 21919 korun,
  • Šest porcelánových hrnků Nokia koupíte již od 1700 korun,
  • Padesát kusů kroužkových bločků můžete mít již za 5734 korun,
  • a dalších více než dvě stovky položek za skutečně zajímavé ceny.

Koupíte to?

Nabídky reklamních a upomínkových předmětů mobilních operátorů jsou skutečně poměrně rozsáhlé a až na výjimky jsou ceny docela přiměřené. Totéž se již nedá říci o nabídkách ostatních firem pro dealery – nevím jak vám, ale mě se téměř tři stovky za porecelánový hrneček s logem zdají poměrně hodně.

Také by nás zajímalo, zda jste si někdy některý z reklamních předmětů zakoupili nebo jestli se vám něco z nabídky operátorů zalíbilo. Co říkáte na ceny, jsou přiměřené kvalitě nabízeného zboží nebo ne?

 

Diskuze (17) Další článek: Budeme dobíjet mobily vlastníme teplem?

Témata článku: , Pře, Hrnec, Kšiltovka, Horské kolo, Hrnek, MOBI, Předmět, Nen, Nena, Mobil