Řemínek Aura Strap 2 udělá z Apple Watch doplněk nejen pro kulturisty. Změří svaly i tuk

Hodinky Apple Watch jsou dnes vybaveny spoustou senzorů, od snímače srdečního tepu až po měření kyslíku v krvi či elektrody pro měření EKG. Stále je ale spousta věcí, které měřit nedokáží a proto je je zde prostor pro externí výrobce. Už před lety jsme vás informovali o náramku Aura Strap, který hodinkám přidá další funkce.

Klepněte pro větší obrázek
Aura Strap umožňuje měření tuku, svalů a vody v těle. 

Nyní firma přišla s novou verzí Aura Strap 2, která vylepšuje hlavní nedostatky prvního modelu. Tím hlavním byly rozměry. Přeci jen dodatečná sada senzorů má určitou velikost a řemínek kvůli tomu na spodní části nebyl zrovna nejmenší. To právě řeší druhá generace, která je nepatrně užší, ale hlavně o pětinu tenčí.

Menší, tenčí a přesnější

Design řemínku se ale příliš nezměnil. Tedy až na to, že tkaný pásek vyměnil za praktičtější silikonový. Senzory na spodní straně přilnou k zápěstí kde pomáhají měřit svalovou hmotu, tuk a vodu v těle, což se hodí zejména sportovcům a aktivně posilujícím uživatelům. Zejména pro druhou skupinu bude řemínek hodně nápomocný.

Už při nastavení si v aplikaci k řemínku zvolíte váš cvičební plán a postavu, do jaké byste se chtěli dostat. Poté se dostane k cvičebním plánům, které vám v tom pomohou. Díky pásku pak můžete svůj stav kontrolovat a zjistíte, jak si ve svém plánu stojíte. Výrobce slibuje, že druhá generace je navíc v měření daleko přesnější a zvládne hodnoty změřit až s 95% přesností jako běžně používané profesionální nástroje.

Pásek se nijak nenabíjí. Obsahuje totiž knoflíkovou baterii (CR1632), která vystačí až na 6 měsíců každodenního používání. Řemínek se prodává za cenu 149 dolarů (3 500 Kč), přičemž k němu zákazník získá 6 měsíců předplatného nové služby AURA Plus s pokročilými analýzami, nutričními reporty a dalšími bonusovými funkcemi. Samotná služba pak vyjde na 10 dolarů měsíčně.

Představení Aura Strap 2:

Váš názor Další článek: Jak nenaletět při koupi telefonu z AliExpressu. Hledejte chybějící loga, to horší je nakonec pravda

Témata článku: , , , , , , , , Tuk, Pro +, Senzor, Řemínek, Doplňky, Sval,