Resumé bojkotu T-Mobilu: mnoho povyku pro nic?

Diskuze čtenářů k článku

Jiří Pavel  |  26. 02. 2003 19:48

Odejdu z twistu 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
test  |  09. 02. 2003 19:44

test

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
taflik666  |  09. 02. 2003 13:28

Samozrejme smysl to ma a mam pocit ze nejvetsi smysl to ma pro T-mobile. Pro lidi snad ne..... ti si zanadavaji, pokecaji ale T-mobile dostal takovou sodu, ze se ve vedeni budou pekne dlouho vzpamatovavat. Nikde samozrejme takovy clanek (pravdivy) nenajdete, snad to nemusim objasnovat, kazdy si snad domyslite, ze i kdyz T-mobile krizuje, ven se nesmi nic dostat.....

Moje doporuceni je jen, ze lidi musi odchazet od T-mobilu za takove chovani. Jednou to nekomu dovolite a nema z toho dusledky, tak priste Vam to udela zas a vic, jako male decko no proste zkousi co vydrzite ) Priznejte si to, je to tak, to je obchod... takze jestli nebudou radne potrestani, udelaji to znovu a navic jestli to uvidi spoluzaci ze muzou takhle zlobit (Oskar, Eurotel) tak to tu mame pekne rychle i od nich ))

Takze trestejte T-mobile at se mame dobre!!!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tom  |  06. 02. 2003 00:49

Bojkotoval jsem, odesel jsem k Oskarovi, autor ma pravdu , spis to vsechno byla posledni kapka.... Nechal jsem si predplacenku kvuli cislu a 400 za rok snesu a dam si saksra zalezet abych poslal vsechny sms zdarma na ktere mam narok......

U Oskara usetrim dle prepoctu vic nez 700mesicne a to za zmenu hlavniho cisla stoji,...

myslim ze jsem nebyl nezajimavej zakaznik Pegas jsem mel od jeho vzniku az dotedka +partner od doby co to slo a rocne minimalne 40000kc ....

A priznam se muzu se vratit k t mobile ale jen jako k nejvyhodnejsimu operatorovi na trhu a zaroven nejmodernejsimu   snaz se T mobile a kasli na drahy reklamy...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ladik  |  06. 02. 2003 16:24

Plně souhlasím, ja odešel už před rokem a půl, ale nebyl jsem si jistý. Po tom co se stal z Paegase TM si jistý už jsem, zatímco ET dokázal reagovat na vstup Oskara na trh, když ne snížením cen, tak alespoň zavedením vteřinové tarifikace a zlepšováním služeb a zaváděním služeb nových, TM nedokázal nic, spustil sice MMS, ale k čemu, když jim nedal na rozdíl od ET náplň, spustil rychlejší GPRS, ale to je jediné plus za dobu existence TM a to je málo. V současné době se sítě a služby TM a Oskara srovnávají na stejnou úroveň. Reklama TM o hotelových pokojích (mimochodem dost nevkusná) by te´d měla znít spíš "standardní za 500,- , standardní za 1000,- ,  s vyhlídkou a sprchou za 1100,- , proč je tenhle za 500,- a ten druhý za 1000,- ?!"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
maxik  |  04. 02. 2003 12:30

Částečně souhlasim, reklama je malinko zavádějící a nepovedená, ale nevim proč by měl T-Mobile nějak kompenzovat  zpoplatnění sms z brány a zdražení sms jako takových. Podotýkám, že nejsem zaměstnanec T-Mobilu, ikdyž telefony prodávám.
Když se zdražuje benzin, rohlíky, máslo a vlastně cokoli, tak taky nikdo nekompenzuje zdražení, třeba tím, že by za každý 4. rohlík dal 5. zadarmo. A hlavně se kolem toho tolik nekecá.
Zdražila se taky elektřina a byť sebelepší operátor prostě elektřinu potřebuje. Eurotel je drahej jako kráva, tak si může dovolit nezdražovat, může i zlevnit. Ale proč, když mu to lidi platěj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
maxik  |  04. 02. 2003 12:16

Proč třeba někdo z těch, rádoby opravdu chytrejch, nenapíše, kdy bude možný se vubec na T-Zones přihlásit.

Je Vás tady opravdu hodně, co se tváříte jako by T-Mobile zasílal přímo k vám domu, svoje daňový přiznání.

V žádným případě se nechci T-Mobilu zastávat, protože si taky myslim že svůj hlad mohli zasytit jinym způsobem. Ale o těch číslech,

co tady píšete, si opravdu myslim svoje.

Jsem zákazníkem tohoto operátora a nemyslim že by mě mělo natolik znepokojovat zpoplatnění služby, kterou využívám. Tak to prostě ve světě chodí.
A jestli se jinde neplatí za sms z sms brány, tak platěj za neco jinýho, co mi máme za darmo no bože.
Rozhodně můžeme být rádi, že máme alespoň z čeho vybírat.
NEDOVEDU SI PŘEDSTAVIT ŽE BY NÁM ZŮSTAL JENOM  Eurotel

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Josh Sparks  |  04. 02. 2003 10:33

Několikrát jsem tu zaslechl výrazy jako "klamavá reklama" apod.

Celá věc se má asi takto: Včera jsem dostal vyúčtování od T-Mobile a copak mi to ještě nepřišlo? Reklamní letáček, který mě informoval, že mám službu MobileBox zdarma! Podotýkám, že v daném prospektu nestálo MobilBox Easy! A jaképak bylo mé překvapení, když jsem se u operátora dozvěděl, že se můžu pouze zdarma zaregistrovat a jestli chci poslat 100 "zdarma", tak že mě to bude stát "jen" 90 Kč měsíčně (viz cena za MobileBox)! A toto je v reklamních kampaní T-Mobile zcela běžné slovíčkaření! Proč neřeknou, že člověk může po registraci služby MobileBox na T-Zones poslat 100 SMS za 0,90 Kč či že má zdarma registraci?

A ještě mě tu zaujala 1 věc:
Vážně si myslíte, že společnost velikosti T-Mobile by se k zdražování svých služeb rozhodla ze dne na den? To by ta ztráta musela doopravy stát za to! Myslím, že toto byl také krok, který se chystal delší dobu, byl jen poněkud špatně proveden a oznámen. A pokud se něco zdražuje, bývá také určitým zvykem to nějak kompenzovat a tady udělal T-Mobile asi chybu největší. Co navíc nám nabídl, v čem své služby vylepšil? Ve stále problematickém internetovém portálu? V Gurmánských týdnech, které za chvilku (narozdíl od zdražení) skončí?

Jediné řešení, které tu už několikrát zaznělo, je jít jinam. I když toto je poněkud problém nás všech jít jinam... Ona je totiž jedna věc na někoho jen nadávat, ale činy až můžou ukázat, že jsem vážně nespokojený! Tak wo tom by to asi mělo být :)

Josh Sparks

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
maxik  |  04. 02. 2003 12:34

Částečně s tebou souhlasim, reklama je malinko zavádějící a nepovedená, ale nevim proč by měl T-Mobile nějak kompenzovat  zpoplatnění sms z brány a zdražení sms jako takových. Podotýkám, že nejsem zaměstnanec T-Mobilu, ikdyž telefony prodávám.
Když se zdražuje benzin, rohlíky, máslo a vlastně cokoli, tak taky nikdo nekompenzuje zdražení, třeba tím, že by za každý 4. rohlík dal 5. zadarmo. A hlavně se kolem toho tolik nekecá.
Zdražila se taky elektřina a byť sebelepší operátor prostě elektřinu potřebuje. Eurotel je drahej jako kráva, tak si může dovolit nezdražovat, může i zlevnit. Ale proč, když mu to lidi platěj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Josh Sparks  |  04. 02. 2003 16:30

Můj pohled byl trochu o něčem jiném... ale nejdřív musím reagovat: Když mi v nějakém obchodě zdraží rohlík, půjdu příště zkrátka nakupovat jinam. Když zdraží elektřinu, zkrátka to spolknout musím, protože od nikoho jiného si tu elektřinu vzít nemohu a pokud zdraží někde benzín, tak obecná praxe je taková, že ho zdraží zkrátka všichni v nejbližším možném období.

Pokud ale zdraží můj operátor jako jediný a nenabídne mi žádnou "kompenzaci" v podobě zkvalitnění služeb apod., tak to o něčem vypovídá. Chti tím říct, že má to někde důvod. Když totiž zdražuje benzín, obvykle se argumentuje nějakými stávkami, hrozící válkou apod., ale co když zdraží operátor? Nesvědčí to o něčem, když nedokázal udržet stávající cenovou hladinu při daném objemu služeb? Nebo jinými slovy: když zdražil a přitom ještě i zpoplatnil služby do té doby zadarmo? Má zkrátka zřejmě finanční problémy a nevidím jediný logický důvod, proč zrovna na mě by si měl své bolístky hojit. Myslím že odchod jako takový by měl danému operátorovi naznačit, že nesouhlasím s jeho službami za daných podmínek, nebo se mýlím? Myslel jsem tedy to, že pokud se mi nelíbí dané podmínky a mám možnost volby, tak proč si nevybrat toho, kdo je pro mě výhodnější. Takto to všude ve světě chodí, ale proč u nás to jaksi nefunguje, netuším. Pokud by snad s tímto závěrečným bodem někdo nesouhlasil, tak si prosím vzpoměňte na nedávný článek v MfDnes ohledně bank (od mluvčích tam zaznívaly myšlenky typu: "My zdražili a klienti nic a tak jsme zdražili zase a klinti pořád nijak nereagovali..."). Ale to už se asi dostáváme někam úplně jinam, ale má to přeci jen něco společného.

Josh Sparks

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman Durdis  |  03. 02. 2003 23:36

Neměly ty bezplatný smsky končit náhodu 4.února? Já jen, že od 23:15 mi nejde už nic poslat... Ostatně, od t-mobile jsem tohle čekal... než to nechat o nějakou minutu přeběhnout, raději to skončit dřív... Se divim, že to vůbec dneska posílalo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SHribek  |  04. 02. 2003 09:12

To já alespoň čekal, že ten server kde je T-Zones posíleji a bude připravenej na nápor, když se na něj všichni vrhnou, ale opak je pravdou, dnes nejde pomalu ani ta titulní stránka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
di halt  |  03. 02. 2003 23:22

..priznavam, ze jsem neprecetl celou diskuzi, takze mozna budu opakovat to co nekdo uz lepe vyjadril, ale presto mi to neda: mam takovy neprijemny pocit, ze server Mobilmania.cz se uz od zacatku lapalii TMO pasoval do role mravokarce, ktery (pokud mozno jediny) vydava ty spravne a rozumne nazory na celou vec. Bohuzel to ve me budi dojem, ze je to castecne z duvodu zvyseni navstevnosti, nebot jak znamo, u nepopularnich clanku je dlouha a plamenna diskuze... (nechci nikoho napadat, ale tohle je uz asi ctvrty "rozumny" clanek na toto tema v rade, ktery rika v podstate to same jako ty predchozi (cili velke prazdne nic)).

Navic se tyto clanky (krome ohromneho mravniho naboje , ktery s radosti jednoznacne odsoudi vsechny primitivni hloupe nespokojence a vzdy rozumne da za pravdu firme, ktera ma chudak preci vlastne pravdu! Ach svata prostoto! (novinarsky obrat, pouzity v minulem mravnim clanku)) vyznacuji osobnimi emocemi autoru: v tomto clanku napriklad opovrzlive zminky o nehynoucich zasluhach bojkotistu... fakt smesne, jasne z toho plyne co si autor o bojkotistech mysli a neni to nic pekneho. Smula ovsem je, ze autor neni takova kapacita, aby nekoho prilis zajimalo, co si o tom osobne mysli...

A konecne, nejvice jsem se zasmal u odstavce Proc se zdrazuje. Autor smahem smete vsechny uvahy jako nesmyslne a prichazi se svoji vlastni vizi, ze nepovedena kratkodoba sezonni akce (Melouny) znicila operatora natolik, ze musel zdrazit.... Nezlobte se na me, ale tohle je prinejmensim stejne smesne jako cokoliv dalsiho co jste zminil... Jestli na to mate nejake dukazy tak sem s nimi, jestli ne, tak je to jen vase spekulace a ma uplne stejnou vahu jako spekulace kohokoliv jineho...

Proste celkove, piste recenze telefonu, piste o zajimavostech, piste o vsem moznem, ale do "analyz" se prosim, prosim nepoustejte, je to hrozne...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  04. 02. 2003 00:51

Ad mravokárce - každý z redaktorů k mravní stránce pojal své vlastní stanovisko, na žádném "redakčním stanovisku" jsme nepracovali. Nicméně Vás mohu ujistit, že se najdou i jiní lidé, kterým vadí to, že někteří bojkotisté se uchýlili pouze ke sprostým urážkám (a najdete je i zde v diskusi, případně v diskusích k ostatním článkům o bojkotu a i třeba na jiných serverech).

Ad délka diskuse - pokud se podíváte na diskusi k tomuto článku a na diskusi, která je třeba u nějaké obsáhlejší recenze nového telefonu, pak zjistíte, že není pravdou, že by u nepopulárního článku byla diskuse delší. BTW: čtenost článku s diskusí dost často nesouvisí...

Ad 2. odstavec - nemáte pravdu, v mém článku odsuzuji pouze a jen ty bojkotisty, kteří se neumějí vyjadřovat slušně. Navíc jsem i napsal, že si myslím, že těm slušným bojkotistům tím spíše při jednání s T-Mobilem podkopávali půdu pod nohama. A pokud z toho něco plyne, tak je to fakt, že o sprostých bojkotistech si myslím to, co jsem napsal do článku, a o slušných bojkotistech si myslím, že je jedině dobře, pokud chtějí něco udělat pro svou věc a sejít se třeba i se zástupci T-Mobilu a pokusit se zvrátit či zmírnit jejich rozhodnutí. Napsal jsem ale také, že si myslím, že bojkot byl neúspěšný (zejména ve srovnání s bojkotem Českého Telecomu) a že nejlepší metoda bojkotu je v tomto případě asi opravdu od T-Mobilu odejít. A že dávám za pravdu firmě? A kde (a v čem) prosím Vás?! Vy si myslíte, že se mi líbí, že T-Mobile zdražuje? I já jsem jeho zákazník, ale prostě pro mě nemají cenové změny (mám Tarif 80 HIT) takový dopad, že bych kvůli tomu šel T-Mobile bojkotovat. Pokud mi něco opravdu vadí, pak je to způsob, jakým T-Mobile cenově změny prezentoval ve své tiskové zprávě a to, že musím opět platit za hlasovou schránku (i když to bude tak 10 Kč měsíčně navíc, protože mi tam moc lidí nevolá...).

Ad 3. odstavec - Které všechny úvahy jsem smetl jako nesmyslné, můžete je prosím vyjmenovat? A můžete mi ukázat, kde ve svém článku píši: "nepovedena kratkodoba sezonni akce (Melouny) znicila operatora natolik, ze musel zdrazit"  V článku totiž pouze uvádím fakta, která říkají, že T-Mobile dělal rozpočet této akce s vědomím, že vybere původně ohlášenou částku za jednu odeslanou soutěžní SMS. Tato částka, podle mých informací z T-Mobilu (těm ale věřit nemusíte, nicméně si lze dost dobře představit, že hry se mohlo účastnit několik tisíc - tedy mezi cca. 0,01 - 0,1% - uživatelů T-Mobilu za hodinu), pak z velmi velké části pokrývala (a hlavně měla pokrýt) náklady na celou akci - natočení TV reklamy, odvysílání TV reklamy + reklamy v tisku a rádiích, adventní kalendáře + poštovné a nakonec také výhry. V článku pak uvádím, že pokud operátor díky nenadále změně v účtování za soutěžní SMS (za kterou si mohl ostatně sám) přišel o finanční prostředky, se kterými do nového roku počítal, musí tento deficit logicky nějak eliminovat. "Toho může docílit jedině rychlým navýšením tržeb, neboli zdražením" Přesně takto to píši ve svém článku. Netuším ale co je na tom směšného. To je asi tak směšné jako když loni byly povodně, se kterými vláda ve státním rozpočtu nepočítala, a chtěla udělat nějaká opatření, kterými by získala vynaložené finanční prostředky zpět do státní pokladny, aby nemusel pro rok 2003 zvyšovat deficit státního rozpočtu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lukáš  |  03. 02. 2003 20:19

Pdstatně víc než zpoplatněná sms brána mě štve víc to, že mi zvedli cenu sms na 1,7 Kč, a zpoplatní mi doručení emailů.  Zdůvodnění p.Hájka, že jde proto, aby se sjdenotili tarify a zákazník se vnich lépe vyznal se mi zdá okaté. Ždímat peníze z tarifních zákazníků, kteří zajišťují stabilní příjmy. Jen tak dál, brzy se vám to vymstí!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kakosová  |  03. 02. 2003 17:58

Můj soukromý názor na zrušení volné sms brány nikomu nechci vnucovat, ale myslím si, že dle mého názoru je to správným řešením. Volnou sms bránu jak bylo vidět, zneužívaly různé soukromé komeřční subbjekty, které se nepodílely na náklady, které tím vznikaly. Je to samé, jako kdyby zákazník firmy Peugot, dostával zdarma nabídkový katalog firmy Mercedes- Benz. SMS brána měla být od samého počátku koncipována jen pro zákazníky t-mobile dříve Paegas a je smutné, že se na této bezplatné službě přiživovali různé subjekty a páchali tím i zároveň trestnou činnost, neustálým obtěžováním majitelům telefonů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman Durdis  |  03. 02. 2003 19:00

   anitbojkotistka změnila jméno? ))) Mě třeba obtěžuje prozvoňování - tak prosím, t-mobile, zpoplatni každý zazvonění, když tak dbáš na přání svých zákazníků a všechno děláš děláš podle jejich požadavků, jak všude říkáš!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SHribek  |  03. 02. 2003 20:09

A co takhle kdyby Mobilmania zpoplatnila diskusi. Zneužívaji ji takový jako je Kakosová

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kakosová  |  03. 02. 2003 17:53

Jestliže někdo z vás je zákazníkem mobilního operátora T-mobile, tudíž jste uzavřeli smlouvu s tímto poskytovatelem a to jak u předplacených služeb, tak i u paušálních služeb. V době, kdy přestanete ze dne na den používat služeb, vystavujete se možnosti podání trestního oznámení ze strany mobilního operátora, neboť smlouvu v tomto případě nevypovídáte a jste i nadále zákazníkem t-mobile, který může utrpět velkou ztrátou. Pokud tedy chcete ukončti smlouvu se svým operátorem, musíte ji vypovědět dle všeobecných podmínek. U twist karet je nutné vrátit celou twist kartu včetně dokumentace a ochranných prvků na značkovou prodejnu a jedině tak se můžete stát bývalými zákazníky t-mobile a přejít ke konkurenci. Stačí vám tento argument ?
Zkrátka mobilní telefon nebo SIM karta není rohlík nebo nanuk, že se rozhodnete po zakoupení vyhodit do koše. Taky jsem obdržela email, od jednoho bojkotujícího zákazníka, který provedl akt, že SIM kartu rozlomil fyzickým násilím a odevzdal ji na značkovou prodejnu, v takovém to případě,  se dopustil hrubého zacházení se soukromým majetkem. Dle všeobecných podmínek jsou všechny SIM karty ve výhradním vlastnictvím poskytovatele.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 18:36

A to, ze je sireni poplasne zpravy take trestnym cinem vite?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AL  |  03. 02. 2003 21:22

Moc rád mu ji vrátím, pokud mi operátor vrátí 1900,- Kč, které jsem mu za ni dal!!! A když si sečtu, že jich za tuto cenu prodal nejméně milión, tak by měl zákazníkům vrátit přes miliardu. Tenkrát to byl jednorázový příspěvek zákazníků na vybudování sítě, teď je síť hotová, nové technologie daleko levnější a na cenách hovorného se to nějak neodráží!? Rád bych kupoval služby T-M alespoň za světové ceny, tedy takové jaké nabízí bohatým Američanům.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kakosová  |  03. 02. 2003 17:45

Jsem velice rozhořčená, jak někteří uživatelé t-mobile twist služeb chtějí docílit toho, že chtějí docílit stavu, aby jejich twist karta byla v záporném zůstatku. Dámy a pánové, jestliže někdo z vás má twist kartu  a má tam záporný kredit, ubezpečují vás, že se vystavujete trestnímu stíhání, neboť toto lze považovat za krádež. Je to samé, jako kdyby jste přišli do supermarketu a hned na místě snědli rohlík a  spláchli nějakou minerální vodou aniž byste za to zaplatili. Jestliže tedy máte záporné twist karty, urychleně dobijte si svůj kredit, nebo dle právních podmínek způsobujete škodu mobilnímu operátorovi, vzhledem k tomu, že jste si objednali službu či produkt aniž byste za to zaplatili.
Je to tak, neznalost zákona neomlouvá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SHribek  |  03. 02. 2003 17:56

 i ty právničko

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 18:32

Kdyz tak obdivuhodne znate trestni pravo, jiste nam take sdelite od jake castky se jedna o trestny cin a doufam, ze nepochybujete, ze takove castky takto tezko nekdo dosahne ... ovsem ne ze by to menilo neco na tom, ze je to prachsprosta kradez

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radim  |  03. 02. 2003 18:32

Pokud se vyznáte v právu tak, jak umíte česky, no tak to teda nevím... Co třeba oprášit ze základky podmiňovací způsob?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman Durdis  |  03. 02. 2003 19:07

Mně třeba z kreditu pravidelně mizelo víc, než skutečně provolam a prosmskuju (teď už mě to netrápí, jdu definitivně k Oskarovi, kterej byl dosud muj druhej) - vim to naprosto jistě, protože se mi to nezdálo, tak jsem začal všechno zaznamenávat, každou smsku a každou provolanou korunu a ejhle, opravdu mi mizelo víc než jsem pečlivě počítal... A nebyl jsem sám, kdo měl tenhle problém s twistem. To neni krádež??

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  03. 02. 2003 19:53

To že je operátor neschopnej zamezit tomu,aby se z prepaidu nedaly odčerpat peníze do mínusu je jeho chyba,né uživatele

dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Hans  |  03. 02. 2003 23:08

Jasne, at lidi kradou, vzdyt je to super ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  03. 02. 2003 23:44

Lidi nekradou...... volaj,SMSkujou dokud to jde, nikde nejni psáno,abych po každym hovoru musel koukat na to jestli mám ještě kredit... ani ve VP nejni psáno,že pokud mám zápornej kredit tak je porušuji, nebo snad ano?

dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 22:53

Rád bych se zeptal na dvě otázky:

Vy předpokládáte, že všichni takoví uživatelé způsobili RadioMobilu škodu vyšší než 2000 Kč (jinak by to totiž byl přestupek a pokud by něco hrozilo, tak by to bylo přestupkové řízení)?!

A jak se vlastně pozná takový uživatel neregistrované Twist karty a jak se dá dohledat tak, abyste mu mohli prokázat, že škodu způsobil on a že byl (a nebo měl možnost) se seznámit se Všeobecnými podmínkami (co když prostě jen koupil již aktivovanou Twist kartu)?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Michal  |  03. 02. 2003 17:42

Nemůžu souhlasit s tvrzením pisatele článku, že bojkot ničeho nedosáhl!!!

Přinejmenším toho, že ze "postižení ozvali" a to dá určitě T-mobilu příště více přemýšlení o reklamách za stovky miliónů a následném "přinucení" ke zdražení. Stačí se podívat na nové reklamy tohoto operátora a velmi rychle pochopí každý, jak rychle začal opět lákat (nebo by se dalo napsat, žadonit o přízeň) své zákazníky a bude to mít určitě složitější než dříve!!!  Výsledky několika posledních akcí byly pro operátora značně katastrofální a obávám se, že ještě dlouho se z toho bude rovnat. Ono znevýhodňovat tarifní zákazníky proti "vazalům" má za následek spíš odchod k jinému operátorovi než "zavázání se na 2 járy" a očekávat s "příjemným napětím" kdy to osolí i vazalům!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Drson Drsonovic  |  03. 02. 2003 16:09

Kolik lidi se k uteku od TMO odhodla az po zjisteni jak se TMO totalne nepripravil na zmatek a tlak pri prechodu na nove t-zones. To svedci o urovni technickeho zazemi TMO a o tom co lze v budoucnu od nich ocekavat....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anndy  |  03. 02. 2003 15:58

Konretne tato veta, nema podla mna zmysel :

"což mnozí „bojkotisté“ brali jako svou nehynoucí zásluhu, nicméně pravdou je spíše to, že se spíše jednalo o předem připravený krok pro případ, že by se zvedla mezi zákazníky vlna nevole. ..."

Ked to bolo aj dopredu pripravene, tak len vtedy, ked sa zdvihne vlna nevole - co sa teda min. zasluhou bojkotistov zdvihla - alebo sa mylim?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 17:09

Jak se to vezme. Ona "vlna  nevole" se totiž zvedla v podstatě ihned, stačí si přečíst diskusi u Markova článku o změnách cen u T-Mobilu, který vyšel ještě na konci loňského roku

Osobně si totiž myslím, že s bojkotem počítal T-Mobile leda v těch nejčernějších scénářích. Nicméně, je možné, že T-Mobile k tomuto předem připravenému kroku přistoupil až s ohlášením bojkotu. Každopádně se ale domnívám, že se nejednalo o nějaký na rychlo ušitý plán, ale že to byla předem připravená taktika spolu s Gurmánskými týdny (ty musely být díky TV reklamě opravdu dopředu připravené).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Skyfinger  |  03. 02. 2003 15:26

Jen bych rad podotknul, ze v t-zones jsem si aktivoval ten pager, uz asi pred rokem. A ted jsem se chtel podivat co se vlastne na tom portalu zmenilo, no a ejhle ja uz se asi tyden nemohu nikam na portalu dostat ackoli se to prihlasi. Kdyz jsem se pred chvili chtel zkusit prihlasit znova a zkusit jak se budou odesilat sms tak neslo zase nic.
No nevim jestli to ma byt zkvalitneni sluzby. Me to tak teda NEPRIPADA!!!!!!

PS: behem psani prispevku jsem se zkusil zase prihlasit a nenacetla se ani hlavni stranka. Po smazani cookies se stranka nacetla, ale stejne jsem se neprihlasil :((((

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Skyfinger  |  03. 02. 2003 15:39

Ted jsem se po smazani veskerych blbosti (cookies docasne pameti atd..) prihlasil ale system mi suse oznamil ze "uzivatel neni aktivovan"  tak se musim znova registrovat!!!
No nic, samozrejme budu mit jinou adresu(sice jsme ji nepouzival, ale nekdo ano), coz je jiste dalsi zkvalitneni sluzeb. Kdyz uz mi menej adresu, tak by mi mohl za to neco poskytnout.

Ne oni vam v ramci zkvalitneni sluzeb zmeni emailovou adresu a jeste ne ze by vam za to neco poskytli. Oni vam naopak neco vezmou. No jo kocourkov!!!!!!

TO JE TO SAME, JAKO KDYBY VAM V RAMCI REKLAMACE NEKDO VYMENIL MISTO SPATNEHO VYROBKU JESTE HORSI. A K TOMU SE TVARIL JAKO NEJSERIOZNEJSI FIRMA POD SLUNCEM.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Telstra.cz  |  03. 02. 2003 15:08

Problém zdražování u T-Mobilu jsem vyřešil jednoduše, ale účinně: zkrátka jsem si koupil novou kartu EuroTel   

www.telstra.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rejpal  |  03. 02. 2003 15:54

He,Ha Eurotel uz ma trosku jiny logo...

P.S:Ja odchazim od T-Mobile predevsim kvuli je arogantosti a delani ze me hlupaka - viz. napr. Zdrazeni je pro zakazniky vyhodne a je na prani zakazniku...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal.vimer  |  03. 02. 2003 13:57

Osobne si myslím, že skupina "Bojkoterů", kteří píší takové SMS zprávy(viz. zpráva p.Hájkovi) nejsou normální a civilizovaní lidé. Kdyby to dělal každý komu se něco nelíbí,tak nevim.

Každý má mít možnost vyjádřit svůj názor. Mě se taky nelíbí, že SMS z netu už nebudu moc posílat, ale aspoň nám dali 20 volných z Mobilboxu-easy a 100 z Mobilboxu. Je teda vidět určitý ústupek ze strany T.M.

A taky si myslím, že osočování autora článku, že je spolčen s T-Mobajlem je naprostá blbost.

 

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Howe  |  03. 02. 2003 13:22

Jako uzivateli tarifu partner se me zdrazeni SMS dotklo vic nez malo. Z 1kc na 1,7 kc me docela zvedlo ze zidle.Mesicne odeslu asi 200SMS a protelefonuju 100minut . Dycky sem si rikal, ze je mi ukradeny, ze se zrusi web brany, aspon se odfiltrujou hloupy prudici SMS od tech dulezitejch, ale to ze se k tomu TM postavil tak, ze nejenom zrusil bezplatny, ale i to zdrazeni ...

No fuj tajbl. Docela bych i akceptoval, kdyby se zavedlo neco jako HIT pro partner karty, to bych byl ochotnej akceptovat, nebo neco jako predplatne urciteho mnozstvi SMS z mobilu za pausal ...

Ale tohle je svinstvo, pockam do leta jak se to vyvrbi a pak se poohlednu po nejaky alternative

Skoda, mel jsem te rad Paegasi .....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Milamber  |  03. 02. 2003 13:36

Taky jsem měl Partnera. Měsíčně jsem poslal okolo 300 zpráv, což při změně ceny znamená platit o 210Kč. měsíčně víc. Zdražení o 70% mi rozhodně nepřipadá málo. To byl asi hlavní důvod, proč jsem přešel k Oskarovi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
x9  |  03. 02. 2003 13:00

Kéž by tomu tak bylo, že TM zdražil jen krátkodobě kvuli "nějakým vánočním melounům"...

Skutečnost je taková, že pokyn přišel hlavně od jeho vlastníka, který má ca 160mld Kč dluhů a špatný rating a kde se nedávno vyměnil ředitel, který silně proklamoval snižování dluhů víceméně za každou cenu...

Dalším důvodem je relativně malý počet "tarifářů" u TM...ca 800tis., celý smysl zdražení a hlavně zrušení volné sms brány bylo přetáhnout "twistaře" na tarif a ještě si je "pojistit" na dva roky (HIT-SMS 1Kč, levné volání, dosud byl Twist paradoxně výhodnější než první tarify). Zvolený způsob je poněkud drastický, ale myslím, že splní pro TM svůj účel-tzn. mít co nejvíc lidí "na tarifu" a nejlíp zavázaný na co nejdýl-tím si zajistí stabilní výnosovou základnu, což bude jeho vlastník jistě kvitovat s povděkem...

Takže nějaké "melouny" a přechodné zdražování je myslím dost daleko od skutečnosti...

PS:vyvraťte mi někdo "fámu", že někdy redaktoři Mobilmanie vystupovali v reklamě Paegasu resp. TM...třeba pan Lutonský...je to jen kachna?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
vrabcak  |  03. 02. 2003 12:50

V článku je zajímavá teorie, že operátor změny pocítí podle úbytku aktivních SIM karet. Tento ukazatel může ale zajímat tak některé polovzdělané ekonomy. Daleko důležitějsí ukazatel budou výnosy na jednoho uživate a ten půjde dle mého názoru rapidně dolů.
Spousta Twist kart totiž zůstane aktivních, lidé si je budou udržovat kvůli těm 20ti SMS z netu (ostatně SMSka za 1,67 není k zahození a ještě si můžete někam zavolat . Ovšem ostatní příjmy klesnou, neboť lidé nebudou z těcto karet volat a co je důležitější nikdo nebude volat JIM.
To je další důležitý aspekt na který se zapomíná, když se mluví o nevýhodnosti předplacenkářů pro operátora. On každý hovor má totiž 2 strany - volajícího a příjemce a operátor má příjmy z obou (i když to platí volající). Takže i zákazník, který dobije jednou za rok svoji předplacenku je pro operátora výhodný, pokud je mu voláno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 13:02

Je pravda, že ARPU (výnos na SIM kartu) je také jeden z důležitých ukazatelů. Otázka ale zní, jestli se po odchodu některých Twistařů spíše nezvýší. Jinak do ARPU se příjmy z propojovacích poplatků (respektive příchozích hovorů vůbec) nezapočítávají. Nicméně o správném vyvážení marketingového mixu hovoří spíše to, jestli firma stále nabírá nové zákazníky, a to i v době, kdy začíná být trh nasycen a nebo o ně přichází v době, kdy ještě měla šanci "pár posledních zákazníků" získat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš  |  03. 02. 2003 12:26

Autor článku jaksi pozapomněl zmínit např. zdražení SMS u partnerských karet z 1Kč na 1.7Kč.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 13:03

To je pravda, za to se omlouvám. Partnerské karty nevyužívám, tak jsem na ně úplně zapomněl. Nicméně těžiště článku bylo spíše v tom, jestli byl bojkot úspěšný či ne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš  |  03. 02. 2003 13:23

Neřešil jsem, v čem je těžiště článku, jen jsem chtěl upozornit na nedostatky. A co starší tarify Paegas 60,120,300? Mám takový pocit, že ceny za SMS byly také 1Kč. Nyní 1.7Kč.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 13:58

Jasně, jen jsem to myslel tak, že článek byl hlavně o něčem jiném. Jinak, co se starších tarifů týče, tak tam se skutečně u "neHITových" tarifů cena za SMS zvýšila na 1,70 Kč (s výjimkou Paegas 20, kde zůstala na 2,10 Kč). Vzhledem k tomu, že ale tyto tarify již nelze aktivovat a navíc jsou obecně nevýhodné (viz tento článek), tak jsem je do článku ani nezařazoval.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš  |  03. 02. 2003 14:27

Máte pravdu, tyto tarify jsou nevýhodné, ale podle mne existuje stále dost lidí, kteří je používají. Na druhou stranu to určitě nebudou čtenáři mobilmanie, ale spíše Ti, kteří se o mobilní komunikaci příliš nezajímají, takže asi opravdu nemá cenu je zmiňovat. Jinak je to ale u Partnera, ten je stále aktuální.

Hezký den

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SHribek  |  03. 02. 2003 12:20

Hlavně dejte pozor na to, abyste si dnes nezkoušeli navigátora a nezjistili, že máte po kreditu, protože objednávací SMS se platí . Zdarma je jen příchozí informace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karel Kocourek  |  03. 02. 2003 12:16

Když o tom tak přemítám, pokud redaktor novin podrží v nastalé situaci T-Mobil, dá se to snad vysvětlit buď závislostí na zadavateli reklamy, nebo, což bych si přál spíš, snahou o přísnou nestrannost. Co ale vede k podpoře T-Mobilu lidi, kteří se prezentují jako spokojení zákazníci? Zcela racionálně, pokud bych chtěl i nadále zůstat u T-Mobilu (což už jsem vyřešil opačně), nebudu přece vystupovat proti bojkotu, protože buď se jím nic nezmění, nebo donutí operátora k ústupkům. Na těch pak můžu jedině vydělat Důvodem k protestům by bylo jedině, kdyby oblíbenému operátorovi hrozil kvůli bojkotu nějaký úpadek, a tato podmínka zde rozhodně není naplněna.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 12:29

A nenapadlo vas, ze tim duvodem vubec nemusi byt bojkot samotny (prestoze je podle mne kontraproduktivni a jedina efektivni metoda protestu a natlaku je prechod ke konkurenci co nejvice nespokojenych lidi), ale ta zaplava sprostot jej doprovazejici? Opakuji se, ale nechapu proc nekteri "svati bojkotari" obvinuji vsechny, kdo se nehodlali/ji zucastnit bojkotu proti privatni firme ve fungujicim konkurencnim prostredi ze spojenectvi s TMO, kdyz pro samotne TMO by prece urcite bylo mnohem lepsi aby si horke hlavy vypnuly na jeden den telefon pri nejakem bojkotu (a druhy den volili o to vic ), nez aby odesly (ty horke hlavy - pravopis jeste jakz takz zvladam) na trvalo ke konkurenci, takze vlastne zajmy TMO chrani spise priznivci toho bojkotu nez jeho odpurci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
billl  |  03. 02. 2003 12:52

Fungující konkurenční prostředí
Běžte si koupit učebnici ekonomie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 13:30

Zrovna v tomto konkretnim oboru, o kterem se zde bavime, nemam pocit, ze by nejak nefungovalo konkurencni prostredi - staci si vzpomenout jak s timto trhem drasticky zamichal prichod Radiomobilu a jejich dalsi kroky stejne jako v trochu mensi mire bezpochyby i prichod Ceskeho mobilu ... ovsem ekonom opravdu nejsem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karel Kocourek  |  03. 02. 2003 14:38

No, to mě tedy nenapadlo. To, že je někdo obyčejný hulvát, ještě neznamená, že kvůli tomu budu měnit svoje stanovisko vůči T-Mobilu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 14:54

Ale tady prece vubec nejde o stanovisko vuci T-Mobile, ale vuci vnejsim projevum toho bojkotu (pocinaje nekorektnosti samotne te vyzvy, ve ktere jeji tvurci nedokazi ani bez sprosteho komoleni vyslovit jmeno firmy, kterou chteji bojkotovat) ... ja take nikde netvrdim, ze by mne to zdrazeni potesilo, zpoplatneni email-sms me vylozene nastvalo, ale prece se kvuli tomu nezacnu chovat jako nekulturni prase, ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karel Kocourek  |  04. 02. 2003 09:40

Bohužel, stále směšujete 2 věci: Bojkotuji-li T-Mobile, dělám to přece proto, abych vyjádřil nespokojenost s T-Mobile, ne abych snad podporoval hulváty. Podívejte se na diskuse o daleko závažnějších věcech, a uvidíte, že hulváti jsou všude.
Teď havaroval v Americe raketoplán. To co se objevuje v diskusích je skutečně na blití, co je proti tomu pár nadávek panu Hájkovi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Josh Sparks  |  03. 02. 2003 10:47

Někdo říká, že zdražovali kvůli Valícím se melounům, jiný zas kvůli potížím Deutsche Telekom AG. Nevím jestli své služby vylepšili, ale pravdou zůstává, že od příchodu T-Mobile jsme se už jednoho zdražení dočkaly (aneb po první minutě účtujeme po vteřinách). Myslím si, že je ale nejvyšší čas jít jinam, protože i když nyní v Gurmánských týdnech ochutnáme něco zdarma, tak po jejich skončení se nám z těch cen udělá leda nevolno! A když už jsme u toho, jaké nám vlastně plynou ty avízované výhody z toho, že máme tak světového operátora? :) A ješto k tomu nepovedenému bojkotu... když ze všech stran zaznívá: "Kašlete na to, stejně tím ničeho nedocílíte", tak co byste chtěli, že :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Patafista  |  03. 02. 2003 10:15


window.open=NS_ActualOpen;





Musím přiznat, že po přečtení tohoto článku začínám silně pochybovat o nezávislosti MobilMánie (zřejmě je článek p. Zikmunda jen úlitbou bohům). Nevím jak si jinak vysvětlit celkové zaměření článku. Velice mě také pobavila zmínka o chudákovi tiskovém mluvčím. Jestli je PR za něco placený tak nejen za udržování příznivého obrazu své firmy (o to se zřejmě pokouší prostřednictvím p. Zikmunda v tomto článku), ale a to zejména!!!! za komunikaci s klienty a veřejností. Tak nechť svoji práci odvádí a užívá si všech jejích plodů.

Speciálně pro p.Zikmunda přikládám svoji reakci na aktivitu T-Mobilu a sl./pí. Trávnické, kterou jsem napsal v diskusi na "antibojkotích" stránkách. Ne všechny reakce tam totiž byly primitivní a vulgární. Víme? Ještě byhc připojil svůj zákaznický profil. Mám u T-Mobilu paušál a na něm dva telefony. Průměrný měsíční účet ve výši cca 1500 Kč (tedy byl, z níže uvedených důvodů hodlám své telefonní a SMS aktivity u T-Mobilu redukovat). Telefonuji a SMSkuji na všechny mobilní operátory a také využívám internetové SMS. 

PS: Rád bych se ještě touto cestou omluvil sl./pí Trávnické za přejmenování na Trávničkovou.

Hezký den všem

Autor: MX, 2003-01-24 08:57:42

Zdravím. Docela se ztotožňuji s tím, že poskytovat nějakou službu zdarma na vlastní náklady není v dnešní době obvyklé. Zvlášť když je ta služba v převážné většině využívána k reklamnm a otravným účelům. Proto mi zrušení FREE SMS bran až tak moc nevadí (přestože je sám a rád používám). Ale omlouvat toto zrušení vysokými náklady mi přijde v případě T-Mobilu jako ubohost. Firma, která má přes 3 miliony zákazníků, si může tuto ztrátu dovolit. Berme to jako přidanou hodnotu k již tak předraženým službám (toto se týká všech 3 operátorů). Co mě osobně naštvalo, je "úprava cen" za telefonní hovory a SMS. Nepochopil jsem tento krok T-Mobilu a naprosto s ním nesouhlasím. Zajímavé je, že tyto cenové "úpravy" nikdo nevysvětlil. Mě osobně toto jednání vedlo k zakoupení služeb i dalšího mobilního operátora a budeli T-Mobile nadále pokračovat v podobných aktivitách, budu já oplátkou utlumovat využívání tohoto operátora. Chovám se správně sl. nebo pí. Trávníčková?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 11:15

Jestli jsem to dobře pochopil, tak můj článek je neobjektivní jen proto, že píšu, že někteří bojkotisté se neumějí chovat a že celý bojkot v podstatě nic nedokázal, nepletu se, že ne? To je ten důvod, proč by se mělo PR oddělení o něco snažit prostřednictvím mě? Jen se ptám, protože jste neuvedl ani žádný důkaz a dokonce ani žádný věcný argument...

Ad diskuse na Antibojkotu - nikdy jsem netvrdil, že jsou všichni bojkotisté stejní, stačí si přečíst můj článek... Víme?

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Patafista  |  03. 02. 2003 12:14


window.open=NS_ActualOpen;
Ne pane Zikmunde, váš článek není neobjektivní protože někteří něco. Ale proto, že z celého vašeho článku vyznívá, že ti kteří byli ochotní bojkot podpořit (a mnohdy překousnout i problémy vzniklé vypnutím telefonu) jsou ve velké míře "primitivové" urážející poctivé zaměstnance T-Mobilu vulgárními a nechutnými SMS zprávami a příspěvky v diskusích. Navíc se mi celé zaměření článku jeví jako silně jednostranné (nemohu a nechci zde uvádět konkrétní výňatky, ten článek na mě tak totiž působí jako celek). Pokud tomu tak není a vy jste jen psal váš osobní názor, pak se vám omlouvám.

PS: pokud vás moje reakce a reakce ostatních v diskusi znechucují a dráždí (z vašich odpovědí je to patrné) pak jsem rád, protože zažíváte stejné pocity jako já když jsem váš článek četl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 13:18

To, že velká část bojkotářů, alespoň těch, kteří svůj bojkot proklamovali na Internetu, jsou skutečně lidé, kteří se vyjadřují vulgárně a mnohdy bez jakýchkoliv argumentů (koneckonců, i v této diskusi se tací najdou) je skutečně to, co jsem do článku napsal a za čím si stojím. Zaměření článku může být jednostranné v tom, že tvrdím, že bojkot téměř ničeho nedosáhl, což je také pravda.

Celý bojkot TMO jsem také v článku porovnával s jiným a v podstatě také jediným dalším bojkotem telekomunikační firmy u nás, a to s bojkotem Českého Telecomu. Ten na rozdíl od bojkotu TMO něco dokázal (Internet 99 a v podstatě i všechny následující zvýhodnění) a jeho zastánci se tehdy na Internetu vyjadřovali podstatně kultivovaněji. Také jsem tvrdil, za čemž si také stále stojím, že řada těch vulgárně se vyjadřujících bojkotářů vlastně podkopávala půdu pod nohama těm slušným bojkotářům, kteří chtěli (a také vyjednávali) s T-Mobilem o nějakém jiném než T-Mobilem navrhovaném řešení.

P.S.: Nepřipadá mi, že bych byl nějak podrážděný, nicméně máte pravdu v tom, že některé příspěvky mne znechucují, neboť příspěvky typu: "Lžeš!" nebo "Jsi idiot," jednak potvrzují to, co jsem psal v článku, a jednak ukazují, že jistí lidé prostě asi nejsou schopni slušné a věcné diskuse, což považuji přinejmenším za smutné...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Broža  |  03. 02. 2003 14:07

Snažíme se o nestranost, proto podobné akce ani nepodporujeme, ani neodsuzujeme. Pokud napíšeme, že podporujeme bojkot, sesypou se na nás ti, kteří jej nepodporují. Pokud napíšeme, že bojkot nepodporujeme, sesypou se na nás ti druzí.

Mimochodem vám by se líbilo, kdy by vám někdo posílal sprosté textovky?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Patafista  |  04. 02. 2003 00:53


window.open=NS_ActualOpen;
Ano chápu co se mi snažíte říct, přesto si stále myslím, že výše uvedený článek má do objektivnosti hodně daleko. Ale je to jen můj osobní názor. Nicméně autor vždy musí počítat s kritikou své práce. Tentokrát, p Zikmund ťal do živého a tak kritiku pravopisu a češtiny nahradila jiná, v mnoha případech méně konkrétní a méně korektní kritika samotného obsahu nebo přímo p. Zikmunda.

Samozřejmě, že by se mi nelíbilo kdyby mi někdo posílal sprosté textovky, ale místo pláče a stěžování si novinářům (jak jinak se mohl pan Zikmund o textovkách dozvědět) bych se snažil řešit to s lidmi, kteří mi takové zprávy posílají. Ale já takový problém řešit nemusím, mě nidko sprosté a urážlivé zprávy neposílá. Možná i proto, že se s každým snažím jednat čestně, poctivě a na rovinu.

Pane Brožo přeji vámi panu Zikmundovi hezký den a více takových článků, které přitáhnou čtenáře.  

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  04. 02. 2003 01:06

Pan Hájek "neplakal a ani si nestěžoval," prostě na to jen přišla řeč a já jsem ho poprosil, jestli by mi nemohl nějakou tu textovku poslat... Původně jsem totiž netušil, že někteří lidé zašli až tak daleko...

Navíc mi tu textovku posílal asi až hodinu po našem rozhovoru a když mi přišla, tak jsem se nejprve vyděsil, co že to má znamenat. Pak jsem si ale vzpomněl (když tam byl podepsán Mirek).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anti T-mobil  |  03. 02. 2003 10:06

Pane Zikmunde, vraťte se zpátky na Mars nebo odkud jste přišel! Jste demagog nejvyššího řádu! To proč jsme T-mobil bojkotovali bylo JEHO SVÉVOLNÉ NEDODRŽOVÁNÍ UZAVŘENÝCH SMLUV! Já jsem měl Paegas pět let (chválabohu už nemám) a vždy jsem musilů platit původní tarifní ceny AKtivu i když u novějších tarifů byly ceny lepší! Pro Radiomobil to bylo totiž výhodnější!

A teď, když už to pro ně není výhodné SVÉVOLNĚ SI CENY UPRAVÍ!

Ve svém článku podporujete nedodržování uzavřených smluv, praktické zastírání cenových změn (vyvěšení ceníku na Internetu a firemních prodejnách je dostatečné??) v době, kdy zasílali s fakturami oznámení o každé "blbině", klamání veřejnosti, arogance k zákazníkům, ...  To je podle Vás normální, HNUS??  Běžte si do T-mobilu pro svůj "židácký groš" a nebalamuťte slušné lidi!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Miki  |  03. 02. 2003 10:30

JEHO SVÉVOLNÉ NEDODRŽOVÁNÍ UZAVŘENÝCH SMLUV!

o čem to proboha meleš?Proč by si nemohli zdražit, vždyť ve smlouvě nic o tom ,že musí být stejný ceny nemáš.A navíc nikoho nedrželi, kdo chtěl mohl odejít.A z Aktivu si určitě mohl přejít na nový tarif.Chce se to jen trochu informovat...

A nakonec, vždyť hlavní důvod, proč jakékoliv firmy existují je , aby vygenerovali zisk.Je na každém, koho chce nechat vydělat.Nikdo u T-Mobilu být nemusí.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fido  |  03. 02. 2003 15:10

Mam dojem, ze to bude pravda. Smlouva byla uzavrena za urcitych podminek. Ty podminky T-M svevolne nedodrzel. Nejde jen o cenu ale napr. zpoplatneni prichozich e-mailu, nekolikera zmena mobilni e-mailove adresy a dalsi. Aspon v puvodni smlouve pro tarif aktiv (kterou jsem sam mel) nebylo nic o tom, ze tohle vsechno operator muze. Takze se jedna o poruseni smlouvy.
Jina vec je, jak se s tim srovna druha strana (zakaznik).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 17:01

Nemáte pravdu. Všeobecné podmínky umožňují (a umožňovali) operátorovi jednostranně změnit ceny za poskytované služby. Vy pak na oplátku můžete smlouvu, byť na dobu určitou, ve stanovené lhůtě vypovědět.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 11:08

Vida, jsem rád, že tu je někdo, kdo prosazuje rčení: "Podle sebe soudím tebe!"

Podívejme se tedy na tu demagogii, ale tu Vaší, protože v mém článku jsou jen podložená fakta!

1) z Aktivu jste mohl kdykoliv přejít na novější tarif, takže výrok o tom, že jste "musilů" platit původní ceny je nepravdivý a chcete-li demagogický

2) na svévolné upravení cen má RadioMobil právo, stejně jako Vy mu můžete z důvodu těchto změn vypovědět Účastnickou smlouvu na dobu určitou, stačí si přečíst Všeobecné podmínky...

3) a kdepak ve svém článku podporuji: "nedodržování uzavřených smluv a praktické zastírání cenových změn?

4) T-Mobile posílal nový ceník svým zákazníkům poštou spolu s fakturou, pokud Vám nepřišel, pak si můžete stěžovat, že Vám operátor neoznámil nové ceny včas, ale očividně o všech změnách již víte, takže co že se to vlastně stalo?

Na závěr jen taková poznámka - nevím, proč tu hanlivě mluvíte o Židech (co ti s T-Mobilem mají proboha společného?!), a ještě se pak podle nějakého záhadného klíče zařazujete mezi "slušné lidi." Jinak žádný úplatek jsem od nikoho nevzal, ale koneckonců celý Váš příspěvek již od začátku vypadá tak, jak jsem napsal v úvodu toho svého.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  03. 02. 2003 09:49

Občas posílám svým obchodním partnerům spěšné zprávy přes SMS (jednotlivě, adresně) a jsem pohodlný je psát na klávesničce mobilu, tak je píšu a odesílám přes počítač.  Moje řešení současné situace je jednoduché: komunikuji už jenom s těmi, co nejsou u T-mobilu. Je přetlak dodavatelů, takže ať přejdou k někomu solidnímu, anebo mají u mne smůlu a nedostanou jedinou objednávku! Moje firma používá Eurotel a doteď jsem už přetáhl hodně bývalých zákazníků od T-mobilu  jinam. A to nemám z toho žádnou provizi, jenom jistotu komunikace a slušného přistupu k zákazníkům.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ciko  |  03. 02. 2003 11:47

Tak to jsem zvědavej co budeš dělat až SMS z netu zpoplatní i ten "skvělý" Eurotel, čehož se během roku nepochybně dočkáme... Ani Eurotelu se nelíbí že někdo zprostředkovává obchody zdarma na jeho náklady. A pokud ti jde psaní SMS stačí mít možnost připojit mobil kabelem/infra/bluetooth k PC, pokud jde o to pohodlí psaní zpráv. Docela je mi líto tvých obchodnich partnerů, že kvůli tomu aby si ušetřil pár korun museli měnit operátora. Jinak teda mě se to také nelíbí zpoplatnění z netu a TMo se nechci zastávat, ale ostatní operátoři to časem udělají také.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fido  |  03. 02. 2003 15:04

To budete mit asi velice zajimavou firmu kdyz posilate obchodnim partnerum spesne sms z internetu. Nic proti ale jestlize se jedna o obchodni partnery tak urcite chcete mit jistotu doruceni. A nejen doruceni ale i vcasneho doruceni. A to vam u sms z internetu nikdo nezaruci. Nestalo by za to koupit si gsm modul a kartu libovolneho operatora a posilat sms z pocitace s jistotou doruceni?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr K.  |  03. 02. 2003 19:03

Přiznám se že si nejsem jistý zda je tento příspěvek myšlen vážně. Nevím v jakém oboru Vaše firma pracuje ale přetlak dodavatelů.... ? Takže rozhodující pro Vás není cena za dodané zboží kterou Vám dodavatel nabídne ale má smůlu když Vy musíte zaplatit 1,70 za svou objednávku . Navíc spolehlivost free brány je minimální a můj názor je tudíž naprosto shodný s tím, co napsal Fido.

 No a nakonec ještě bych rád dodal : také mám několik dodavatelů ale neznám žádného u kterého bych něco mohl objednávat formou SMS, od toho je přeci e-mail nebo telefon. Při podnikání využívám SMS tak maximálně pro komunikaci se zákazníky, když někomu odešlu SMS s informací že už má přístroj opravený a může si jej vyzvednout ( a i toto používám minimálně protože raději zavolám). Ani k tomu bych free bránu nikdy nepoužil protože jednak místo odesílatele by se zákazníkovi objevilo nějaké www, ale hlavně zdá se mě dost nekorektní a trapné inkasovat od někoho peníze za opravu jeho přístroje a přitom mu vlastně dát najevo že mě nestojí ani za  jednu nebo dvě koruny abych mu napsal normální SMS z mobilu nebo mu zavolal.

Takže bych to shrnul asi následovně: 


  1.  jestli v rámci svého podnikání pošlu dejme tomu 5 až 20SMS měsíčně tak mě nemůže cena za SMS nijak rozházet

  2. jestli ale potřebuju v rámci podnikání rozesílat tuny hromadných SMS tak je to čistě moje věc a musím si je také zaplatit. Využívat k tomu neplacenou bránu operátora je příživnictví na úkor někoho jiného a tedy jeden z důvodů, proč operátoři tuto možnost omezují nebo ruší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radek  |  03. 02. 2003 09:49

U tarifních programů se jinak zvýšila pouze cena za
odeslání SMS (o 0,74 Kč včetně DPH),
a to jen u Tarifu 200 a Tarifu 400, u ostatních tarifů,
včetně tarifů se zvýhodněním HIT, zůstala stejná

A na to jste přišel jak? U Tarifu 20 a 80 mam cenu SMS porad za korunu? Když už se odhodláte napsat reklamní článek, alespoň v něm neplácejte nesmysly. Že vám ty prachy za to stojí!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hans  |  03. 02. 2003 10:23

U tarifu 20 Start a 80 nebyly SMS uz od zacatku za 1,- ale za 1,70, takze k zadnemu zdrazeni nedoslo, takze nez zacnete placat nesmysly Vy, tak si zjistete, jak to ve skutecnosti je.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 11:55

Vypadá to, že Vám v titulku mezi prvním a posledním slovem vypadla slova: "tohoto příspěvku." Příště je tam prosím tedy rovnou dopište a nebo si nejprve ověřte nějaká fakta, než někoho obviníte ze lži, psaní "reklamních článku" a "plácání nesmyslů." Děkuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rosťa Kocman  |  03. 02. 2003 09:28

Martine,

to, že si zveřejněné informace o Antibojkotu nedokážeš ověřit ještě neznamená, že jsou nepodložené. Předpokládám, že jsi Šárku Trávnickou kontaktoval, takže ti jistě vysvětlila, jak Antibojkot vznikl a jistě tě přesvědčila, že to jenom její akce, jak píše na stránkách Antibojkotu...

Rosťa Kocman

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 09:55

Nikde jsem si ve Vasem clanku na MS nevsiml jedineho dukazu pro ta Vase tvrzeni, vsechno to byly pouhe dedukce a pani nebo slecna Travnicka tezko muze dokazovat ze neco neni, je prece na Vas jako na tvurcich te dedukce abyste dokazali, ze to je a to jste neudelali - uplne stejne bych po Vas mohl chtit ja, abyste mi dokazal, ze si ten clanek u Vas nezaplatil treba Oskar - urcite by se nejake spojeni naslo, treba takove, ze jste se uz nekolikrat setkal s jejich mluvcim
Osobne souhlasim jak s Antibojkotem, tak se zavery tohoto clanku pana Zikmunda, protoze i me lezly a lezou krkem ty sprostarny, ktere ten bojkot vygeneroval. Nemam nic proti tomu, aby si bojkotoval kdo chce a co chce (i kdyz si osobne myslim, ze je to v tomto pripade kontraproduktivni a jedina produktivni forma natlaku je odchod ke konkurenci ... btw nechapu proc nekteri "svati bojkotari" obvinuji vsechny s podobnym nazorem ze spojenectvi s TMO, kdyz pro TMO by prece bylo mnohem lepsi aby si horke hlavy vypnuly na jeden den telefon pri bojkotu, nez aby odesly na trvalo ke konkurenci , takze vlastne zajmy TMO crani spise priznivci bojkotu ), ale aby ten bojkot generoval tolik sprostoty v mailovych spamech i v diskusich, to bylo a je proti srsti i me

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  03. 02. 2003 19:41

"ze jste se uz nekolikrat setkal s jejich mluvcim "

s kým by se měl asi jinak pracovně stýkat,když né s tiskovými mluvčími jednotlivých operátorů?

dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 19:48

Je, dejve, tys vazne pochopil, ze v tom je ten vtip? Zrovna od tebe bych to vazne necekal Ty jses fakt tak dobrej

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  03. 02. 2003 23:41

Sem dobrej? Týýýý jo díky!!!!

dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  04. 02. 2003 07:00

Dejve, fakt, ale fakt neni zac

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 10:57

Hele Rosťo,

já jsem zrovna nemluvil o tom článku na MS, ale když už si začal... A kolikpak tam bylo těch důkazů o tom, že je tomu tak, jak tvrdil ten článek? Řekl bych že se jednalo o stejný počet jako vyjadřuje limita posloupnosti 1/n pro n jde k nekonečnu - tedy nula!

Ale to není na MS poprvé, že?

P.S.: Šárku Trávnickou jsem kontaktoval, nicméně si o ní nemyslím nic pěkného, protože když na stránkách tvrdí, že spam je špatná věc a na své stránky upozorní spamem, tak si o ní myslím, že má přinejmenším rozpolcenou osobnost...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 11:07

... a na své stránky upozorní spamem ...

To je vazne pravda? Me teda chodily spamy jen probojkotove (pikantni je, ze v prevazne vetsine pripadu od uzivatelu Oskara ), ale jestli je tohle opravdu fakt, tak to castecne meni i muj pohled na tu slecnu ci pani ... ovsem nemeni to muj nazor na ten samotny antibojkot

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 11:29

Ona neposlala spam ve smyslu, že by to poslal všem, co ji přišli na mysl. Nicméně to poslala nejméně velké části internetových novinářů (píši o tom i v článku), takže bych to považoval za nevyžádanou poštu (spam), o které mluví její první teze...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 11:41

Aha ... osobne za spam principielne nepovazuji obeslani novinaru z oboru informujicim mailem na jejich sluzebni adresy k tomuto ucelu urcene , ale samozrejme nevim jak to bylo v tomto konkretnim pripade ... btw je spam take rozeslani tiskove zpravy novinarum?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 11:49

Zaslání tiskové zprávy není nevyžádané, většinou se totiž daná společnost či PR agentura nejprve zeptá, jestli Vám může tiskové zprávy posílat. Jinak slečna či paní Trávnická to nepojala příliš jako tiskovou zprávu, nýbrž jako právě ono zmiňované hromadné rozeslání pošty, o kterém mluví v první tezi.

Koneckonců, abychom se bavili k věci, tak tady je ten mail:

Dobry den,
V navaznosti na rozumne reakce nekterych uzivatelu, kteri pouze
staticky neodsuzuji nedavny krok T-Mobile jsem se rozhodla
spustit alternativni platformu, ktera by mela sdruzovat tyto
racionalni nazory.

Jeji nazev je Antibojkot, aneb uvazujme racionalne.  Najdete ji
na Antibojkot.Hlidej.cz,.

Pripadne dotazy velice rada zodpovim.

S pozdravem,
          Sarka Travnicka

PS: Prohlasuji, ze nejsem v zadnem spojeni s jakymkoliv
telekomunikacnim subjketem na ceskem trhu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
..  |  03. 02. 2003 20:51

Nejedna se o zakazanou nevyzadanou reklamu! viz http://www.cdr.cz/a/clanky/clanek/4497

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 23:03

Ale to já jsem ani netvrdil. Řekl jsem jen, že se jednalo o nevyžádanou poštu (myšleno tu elektronickou), což je také nepochybně pravda...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pablo  |  03. 02. 2003 08:53

Kdyz uz zdrazili tak by mohli alespon nabizet kvalitni sluzby a pripadne se omluvit ze neco neslo. Ja vyuzivam 200 HIT a nic se pro me nemeni co se tyce cen, ale vydi mi ze mi tejden nejdou mms, pak nejde gprs. Kdyz zavolam na infolinku poslou me na vymenu simky, a tak po dvou dnech se proreknou ze maj hlaseny problem se siti.

Ja si predstavuju kvalitni sluzby jinak. Hold zase budu muset menit operatora. A to me nebavi.

Cekal jsem od T-Mobile VIC.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Alda  |  03. 02. 2003 08:50

Takovou snusku zvastu jsem uz dlouho necetl. Asi te nekdo pekne podmaz co ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 10:54

Nikdo mě nic nepodmazával, nicméně díky za velmi vyspělý příspěvek plný argumentů. Další, koho se článek asi dotkl osobně, že?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Broža  |  03. 02. 2003 14:15

Redaktoři MM se snaží o nestrannost, nestojíme na žádné straně, ani TMO, ani ostatních operátorů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
robert  |  03. 02. 2003 08:44

Někde by mělo být uvedeno, že jde o inzerci, ne????

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 13:22

A můžete mi prozradit proč, když to žádná inzerce není? Pokud si přečtete ten článek, tak zjistíte, že se tam mimo jiné píše o tom, že bojkot (na rozdíl od bojkotu ČTc) v podstatě nic nedokázal a že někteří bojkotáři se neumějí vyjadřovat slušně a nebo píší příspěvky, kde něco tvrdí, aniž by to podložili jakýmikoliv argumenty nebo důkazy...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Uživatel T-mobile  |  03. 02. 2003 08:35

Proč je nespolehlivy t-zones?

Kdo za to může?????? asi uživatel, že tu službu chce použít, kdyby se tam nehlásil, vše by bylo funkční bez chybky...

Tiskove zpravy predem, ze neco nebude funkcni je chybe ALIBI. Apropo zkuste mrknout na archiv tiskových zpráv na T-mobile..taková zpráva co byla vydána v pátek tam není. PR pracuje...ale jak?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xman  |  03. 02. 2003 08:29

Spolecnost T-mobile provadi nepresne uctovani na Twistu ve svuj prospech! Ke skutecne delce hovoru jsou pripocteny 2 sekundy (vyjimecne je pricetena 1 sekunda, overeno na kazdem hovoru po dobu nejmene 6 mesicu). Cena za jednu minutu do T-mobile mimo spicku tedy neni 3Kc, ale cini 3,10Kc (1mim2sek), ve spicce neni 5Kc, ale je 5,16Kc, do cizich siti neni 7Kc, ale je 7,23Kc! Spolecnost T-mobile okrada sve zakazniky. Spocitejte si zisk, ktery timto zpusobem spolecnost T-mobile ziska pri svych 3,5 milionech zakazniku, pokud kazdy provede jen jeden hovor denne. Sledujte delku svych hovoru a skutecne nauctovanou sumu!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Chamraď  |  03. 02. 2003 12:26

Pokud je to pravda ... a já to nedokážu posoudit, neboť předplacenou kartu T-Mobile nemám, potom doporučuji podat žádost o zahájení šetření Státní inspekcí telekomunikací ČTÚ.

Je však potřeba pořídit si předem hlavně důkazní materiál, např. zvukovou nahrávku včetně údajů o měření, doložených údaji za vyúčtování služeb. K tomu budete potřebovat ověřený posudek nezávislého znalce. Pokuste se např. obrátit na laboratoře státní telekomunikační zkušebny Testcom.

Jestli to je však skutečně pravda, potom již T-Mobile udělal změny v nastavení svého billingu a proto nejspíš již nic nezjistíte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kubisek  |  03. 02. 2003 12:50

A vycházíš z AoC nebo z přímo ze stavu kreditu (*101#)? Jde o to, že AoC nezobrazuje moc přesně cenu při hovorech nad 1 minutu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xman  |  04. 02. 2003 07:57

Vychazim samozrejme se stavu kreditu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
olda  |  03. 02. 2003 17:36

Pane, mluvíte mi z duše. Na tento případ jsem si stěžoval na infolince a bylo mi sděleno, abych dodal podklady : kdy, v kolik, jak dlouho atd. Předal jsem požedované údaje, které jsem měl samozřejmě z mobilu ( stav kreditu před a po volání) a čas posledního hovoru (Alcatel 302). Mailem mi přišla odpověď, že skutečně mi hovor podle operátora trval +1sec. Toto jsem udělal celkem 5x a vždy byla "připočtena" 1 sec., ale byl jsem v domění, že chybu dělá můj telefon na čase. Ale taď jste mě zase nahlodal. Co se s tím dá dělat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
petr pokluda  |  03. 02. 2003 08:04

Pan Zikmund je velice kulantní zametávač stop. Když se v našem "demokratickém" státě někdo snaží postavit zvůli v podstatě monopolů, je okamžitě kriminalizován a jako důkaz slouží pár bezmocných vzteklých výlevů. Ten, kdo napíše takovou textovku velice dobře ví, že i kdyby napsal román hodný Balzaca, je mu to buřt platné. Tak si alespoň uleví tak, že napíše sprostou sms (škoda že anonymní). Stále je mi sympatičtější než rozumbrada jako pan Zikmund. Teď už se nebude mluvit o zdražení ale o vulgárních výlevech "bojkotistů" a každý slušný člověk to bude odsuzovat a řekne si: ještě víc měli zdražit těm sprosťákům. Je to velice jednoduché balamutit lidi. My si to tu na chatu trošku probereme ale zbytek uživatelů, samozřejmě těch chudších to stejně vše zaplatí, protože mít mobilní telefon je tak in. (důchodky,céčka,bonpari,tuzexové rifle.......nevzpomínáte?) Prostě touha zařadit se to vše zaplatí.
Jenom netuším, proč se taková poplatná analýza dostala až sem, na tyto stránky. Ne že by na to neměla právo ale dodnes jsem si myslel, že tyto stránky čtou lidé trošku jiného ražení než pan Zikmund. Možná někomu stoupla sláva a peníze do hlavy.

s pozdravem Petr

P.S. Přidávám e-mail, který jsem poslal na t-m a dokonce jsem dostal i odpověď

Vážený pane Pokludo,

zasíláme Vám odpověď na Vaši e-mailovou zprávu ze dne 6. ledna 2003.

Mrzí nás, že změny, které připravujeme, vyvolaly Vaši nespokojenost. Vážíme si, že jste naším zákazníkem a věříme, že i nadále budete s našimi službami spokojen.

S pozdravem a přáním příjemného dne

Olga Dušková

Oddělení péče o zákazníky
RadioMobil a.s.
Evropská 178, 160 67 Praha 6
Tel: 4603 (ze sítě T-Mobile zdarma), (+420) 603 603 603
Fax: (+420) 603 604 606
E-mail: info@t-mobile.cz
Internet: www.t-mobile.cz

Sítí T-Mobile se rozumí síť T-Mobile provozovaná společností RadioMobil a.s.


-----Original Message-----
From: Pokluda Petr [mailto:
Sent: Monday, January 06, 2003 1:52 PM
To: T-Mobile
Subject: zdražení


blahopřeji, jsou vám málo miliardové zisky, je třeba dál a houšť odírat lidi. ještě že hodně lidí si určitě dokáže představit život bez předraženého mobilního telefonování. jdu ke konkurenci a až to zavede i ona, začnu zase psát dopisy, ať se má pošta dobře. jediný výsledek marketingové práce vaší firmy je zdražení. (nehledě na melouny, to byla katastrofa, ikdyž se jistě všichni holedbáte, jak to bylo úspěšné)
jenom vás upozorňuji, že lidé si na hlavu srát nechají, ale nikdy to netrvá věčně. a naštvání se stupňuje. kdo seje vítr, sklízí bouři.......
petr pokluda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 10:51

A jsme u toho, o čem jsem psal v článku. Když dojdou argumenty, je nejlepší použít osobní útok, i když pravda ne tak vulgární jako byly některé, které si čtenáři mohli přečíst v diskusích nejen na MobilManii.

Možná jsem trochu hloupý, ale co na tom článku není pravda?

A můžete mi říct, kdo a čím Vás tu kriminalizuje (nehledě na to, že TMO nemá na nic monopol)? Možná byste měl vážit slova, než napíšete tyto naprosto ničím nepodložené výroky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
petr pokluda  |  03. 02. 2003 13:15

Tak samozřejmě, že to byl osobní útok. Copak ten článek napsal někdo od t-m? Jo, asi byly všechny položky přesně vyjmenovány, nekontroloval jsem je. Ale tohle vše už se dá přečíst všude. Ale když teď vyjmu část jen o bojkotu, je to trochu z jiného soudku.
Proč vznikl bojkot? Zdražení vlastně skoro není zdražení: a vysvětlují se položky.
Proč se zdražuje? Aby se mohlo zlevnit
Bojkot je tu. Bojkotéři jsou twisťáci. Ostatním je to jedno nebo je jich málo nebo už odešli jinam
Kdo byli bojkotéři? Slušní twisťáci, kteří si kultivovaně pokecali  šli si dobít a primitivové twisťáci.(citace sms-ky)
Causa antibojkot. Relevantní argumenty (skoro jak v detektivce Perry Mason)
Čeho bojkot dosáhl. Všichni s nadšením uvítali zdražení nezdražení a jedním dechem odsoudili primitivy twisťáky.

1.K mé osobě:abych si jako primitiv vykompenzovával své komplexy,na to můžu vstoupit do nějakého hnutí,nepotřebuji čekat na zdražení telefonování.
2.Ten článek je tentendční a je rozdělen fikaně na dvě části a pěkně pomíchán.
3.Jasně že twisťáci jsou největšími uživateli bezplatné brány. Proč asi? Jasně, že zdražení se týká hlavně jich. Min. provolané 400,- ročně je zatraceně málo. Za málo peněz si mohl koupit službu s telefonem snad každý (myšlena twist sada). A těch dotací do telefonů v sadách!
4.Reklama neříká, ať si telefon koupí každý, ikdyž nemá na jeho pozdější provoz. Spíš naopak vzbuzuje dojem, že je to služba pro každého. Naopak zdražování a rušení dřívějších výhod, které umožňovaly i bezplatné používání některých služeb je realitou.
Zdražení se týká velké skupiny lidí s twist kartou a většinou je to stádo,které je buď vulgární nebo drží ústa. Tak votom to je.

A že je vám to či ono nesympatické, termíny jako slušní bojkotisté, relevantní argumenty, na čí straně teda jste ?

Z vaší výřečností jste mohl organizovat tedy smysluplný bojkot s fůrou relevantních argumentů, a třeba by to k něčemu bylo. Není třeba hned odsuzovat neumělý, amatérský a k neúspěchu odsouzený bojkot zakomplexovaných primitivů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 13:36

Přeskočím teď, podle mého názoru, poněkud tendenční shrnutí mého článku, neboť je to Váš osobní názor a výklad mého článku, a na ten máte samozřejmě právo (něco jiného je ale někoho z něčeho neprávem obviňovat, což v tomto příspěvku ale neděláte).

na čí straně teda jste?

Jsem na straně těch, co se umí vyjadřovat slušně a umí svá tvrzení potvrdit relevantními argumenty - a je jedno, jestli jsou to lidé, kteří bojkotují T-Mobile (nebo se zdražením prostě jen nesouhlasí) a nebo jestli jsou to lidé z T-Mobilu, kteří se s nimi snaží diskutovat. Nejsem tedy na ničí straně, a tak by to mělo, alespoň si to myslím, u novinářů být. Rozhodně jsem ale proti těm bojkotistům, kteří se vyjadřují sprostě a házejí kolem sebe jen nadávky namísto argumentů. Jsou věci, které mi vadí na tom, co udělal T-Mobile a jsou věci, které mi vadí na tom, co udělali někteří bojkotáři.

Z vaší výřečností jste mohl organizovat tedy smysluplný bojkot...

To bych teoreticky mohl, ale jen tehdy, když bych nepsal na MobilManii, protože pak by to vypadalo, že jsem proti T-Mobilu a straním Eurotelu a Oskarovi a nebo by se zase mohlo objevit tvrzení, že jsem schválně vedl bojkot tak, aby se nepovedl, atd., atd. Pravda je ale taková, že i kdybych nepsal na MobilManii, tak bych bojkot neorganizoval, a to jednak proto, že se mne s Tarifem 80 HIT zdražení téměř nedotklo (SMS z webu neposílám a maily mám přesměrované teď již jen na Oskara) a jednak proto, že na to nemám čas...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
petr pokluda  |  03. 02. 2003 13:50

Čistě teoreticky pro x-milionů vlastníků twist karty je nejlepší bojkot jít si odblokovat telefon a koupit si oskartu?
Slovo bojkot = přehlížení, odmítání styků, izolování, je samo o sobě agresívní.

Víte o co jde, jde o to monopolistické (ikdyž se vám to slovo nelíbí, vždyť máme konkurenci) chování poskytovatele služby. Já netvrdím, že Oskar nebo ET je lepší. Reklama hraničící s klamavou reklamou navozující jiné pocity, než je realita.  Ale to je asi z jiného soudku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 16:58

V podstatě to tak je. Ve skutečnosti by ale stačilo, aby odešlo jen 50 000 Twistařů (z více než 2 milionů) za jediný týden a viděl byste, co by se dělo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roger  |  03. 02. 2003 23:18

A ted mi jeste, prosim, prozradte, jak se takovych 50k zbehlych twistaru pozna, kdyz ma kredit platnost rok? Uvazim-li, ze vetsine zbehliku uz nestoji TMO ani za to, aby jim sli teatralne vratit SIMku, 20 SMS zdarma na TMO se hodi, ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 23:59

Stačí se podívat do HLR ("databáze SIM karet"), kolik uživatelů se za poslední týden nepřihlásilo k síti (tzn. přihlásili se do sítě naposledy před týdnem až např. 14-ti dny). Pokud si odmyslíte nějaké promile uživatelů, kteří jsou na týden v zahraničí a neberou si s sebou mobilní telefon, tak máte počet uživatelů Twistu, kteří velmi pravděpodobně odešli (pokud se nerozhodli k týdennímu bojkotu). Samozřejmě ale, že s odstupem času se toto číslo zpřesňuje (pokud si vezmete třeba poslední měsíc, pak už můžete celkem spolehlivě vyloučit jakékoliv jiné důvody nepřihlášení se do sítě).

Samozřejmě jedna věc je, co se považuje za aktivní SIM pro tiskovou zprávu, a druhá věc je, co považuje za aktivní SIM kartu případný krizový management, který zkoumá každá den, jak spotřebitelé reagují na prezentované změny a případně si také platí nějaké ty marketingové průzkumy (ty jsou ale velmi nákladné). Pokud byste tedy používal svůj Twist jen na posílání SMS z Internetu, pak by to bylo pro T-Mobile v podstatě ještě horší než kdybyste svoji SIM kartu přestal zcela používat a do t-zones se vůbec nepřihlašoval...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lednička  |  07. 02. 2003 14:00

OK, já se tedy pokusím hodit pár "slušných" vět.

Pominu, že už dva roky mám Oskara Odepiš a 90% mých kamarádů má oskara, proto platím měsíčně cca 100Kč. Mám tedy ještě durhou kartu, Partner I. Byla to moje první karta, než mi došlo, že peníze vynaložené za odblokaci (a tu mi peagas jako dlouhodobému zákazníkovi provedl zdarma) jsou jen malá část z toho, kolik ušetřím, když přejdu jinam. Z počátku byly všechny SMS za cenu průměrně 40 hal. To je rozdíl, od 1Kč z Paegase, ne?

Když Oskar zavedl 1,58 do cizí sítě, začala jsem posílat SMS z Paegase (s názvem TMO jsem se ještě nesmířila...). Ano, bylo to moc příjemné, že moji kamarádi mají SMSky za 3,30. A teď, když tedy vyhověli mým požadavkům, a SMS mi zdražili, není pro mě žádoucí jejich kartu vůbec zapínat. Když si potřebuju zavolat, půjčím si tátův mobil se 300 volnými minutami.

Oskar přeposílá mejly s 320ti znaky. A zadarmo.

Vsuvka: obviníte mě, že podsouvám jako jediného možného operátora Oskara... - Ano, je nejlevnější a služby poskytuje dost dobré. Rozhodně poměr služby/cena je velmi dobrý! Služby poskytuje až když je má dokonale zvládnuté (spadla někdy Oskarovi webová samoobsluha?). Komunikace se zákazníkem je příjemná. Rozhodně na mejl nedostanu pouze přednastavenou odpověď (dle mého názoru to nikdo ani nečte).

Co vadí spoustě podnikatelů, lidem, kteří nedělají celý den jen to, že bezhlavě posílají zprávy z netu zadarmo svým kamarádům, a tím "ubírají" zisk a dělají zbytečně velké náklady provozovateli SMSbrány, je již mnohokrát zmíněné přeposílání mejlů. Někdo to prostě potřebuje a 1,70 za jeden mejl je dost peněz, nemyslíte? Kdyby to aspoň bylo trochu zvýhodněné... Třeba za 50 hal. Ale co mi to dává takhle?? A stejně se ptám: na co je pro mě placená SMS brána, kde si pošlu zprávu stejně draho jako z mobilu a ten "komfort" psaní na klávesnici mi ani nevykompenzuje internetové připojení přes telefon (pominu-li, že jsem připojena přes kabel pořád).

Ptám se, jestli je vyhovění požadavkům uživatelů, kteří si chtějí pořídit tarif, že za 1000Kč paušál dostanou 120 minut, místo nynějších 200 a o stovku levněji. Myslíte, že 8Kč za volnou minutu je málo? I 4,něco bylo dost...

Co další argumenty? Že arogantní chování není na místě?

Že melouny se valí nikdo nehrál, protože poslat jim 1000 na zbytečných zprávách nikomu nepřišlo lukrativní?

Jsem studentka, standartní zástupce "smskové generace" a proto se i mě dotkne zpoplatnění brány. Ale znova se ptám, proč aspoň není zvýhodněná!

Argumentace, že je trh přesycen, a proto, že se nemusím k zákazníkovi chovat slušně a snažit se ho na něco nalákat, je taky dost postavená na hlavu...

Mno, je to vlastně zbytečné sem psát, stejně mě někdo obviní, že to a to a tohle ne...

Lednička

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  07. 02. 2003 14:59

Volné minuty u tarifních programů se u T-Mobilu neměnili. Je ale pravda, že tuto dezinformaci publikovala v článku, který byl plný dalších nepravdivých údajů. MF DNES....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
petr pokluda  |  03. 02. 2003 13:38

Má lehká nadsázka pojmů jako kriminalizovat v našem případě není rozhodující, že ano. Určitě chápete přenesený význam slov. Tady jde o něco jiného. Moudře přednést fakta a vysmát se moudře čemukoliv. To je vlastně vše pravda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Miloslav Bašniar  |  03. 02. 2003 07:52

Zatímco Paegas mi byl jako operátor po dlouhou dobu celkem sympatický a všem známým jsem jej doporučoval, od jisté doby pro mě každý jeho nový krok představoval zhoršení, navíc vždy provázené trapným přesvědčováním o opaku:
a) registrace na clicku (přiznává že nepovinná) pro mě znamenala nepříjemný šok, že jsem musel svoji kvalitní schránku na www.seznam.cz přesměrovat na nepovedený click, aby mi byly emaily přeposílány na mobil.
b) účtování 60 + 1 pro mě představovalo téměř 100% zdražení, jelikož mé hovory trvaly většinou do 30 vteřin.
c) zevrubně probírat poslední krok nemá smysl, byl již zevrubně diskutován - jednoznačně zásadní problém pro mě představuje přeposílání emailu na mobil, ostatní změny pro mě tak velký význam nemají, přesto se pozitivně vnímat nedají

(poznámka na okraj) melouny se valí - úžasně kontraproduktivní reklama

Takže závěrem, t-mobile nikomu nedoporučuji, jelikož ztratil moji důvěru z dlouhodobého hlediska. Bohužel na změnu operátora sílu nemám, protože nechci přijít o své dlouhobě vlastněné telefonní číslo. Řeším to zatím dvěmi telefony, ten druhý je od Eurotel. Pokud nebude následovat t-mobile na cestě do pekel, tak tu změnu nakonec podstoupím

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lhex  |  03. 02. 2003 07:47

„NEBUDU TI PLATIT VOLE ZA NECO, CO BY LO, A JE ZADARMO. JEDINE TAK TO MA SMYSL TY KURVO NENAZRANA. MIREK.“

Odkud vite, co dostava nejaky pan Hajek za textovky??!!
A btw je mi jedno co dostava, ani nevim kde pracuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
prc  |  03. 02. 2003 09:05

Qua qua qualitní připomínka!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 10:44

Přímo od něj... Teď předpokládám, že se určitě někdo ozve, kdo napíše, že si to pan Hájek vymyslel...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 10:52

S ohledem jake sprostarny kolem toho bojkotu zaznivaji v diskusich, pochybuji, ze by mel nekdo tolik drzosti tvrdit, ze si to mluvci vymyslel ... osobne si (soude podle urcite casti mistniho osazenstva diskutujicich) myslim, ze naopak vybral spise neco lehciho

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  03. 02. 2003 19:36

A jéje, pán chytrej ví snad co se píše Hájkovi....

dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  03. 02. 2003 19:43

Aha, takze je to jasne, tu sprostarnu jsi mu poslal ty ... jinak neni problem si podle mistnich diskusi udelat obrazek, co mu asi ti sprostaci posilali

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  03. 02. 2003 23:43

No jasně, Hájkovi píšu na dobrou noc každej večer, podle toho jakou mám náladu a jak sem spokojenej s tim co vypráví to médií tak podle toho ty SMSky vypadaj.

dejv

PS. Jednou sem mu dokonce i volal!!!!  No a od tý doby moje číslo nebere

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivos C.  |  04. 02. 2003 06:58

Konecne ses priznal

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  04. 02. 2003 22:20

Sem odhalen!

dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Batman  |  03. 02. 2003 07:39

Já u T-Mobile zůstanu, kdybych měl obchodním partnerům ukázat vizitku s Oskarovým číslem, tak se znemožním... Když mám T-Mobile, tak je vidět, že na to mám...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Bažant  |  03. 02. 2003 08:32

To myslíš opravdu vážně? Fakt? Znemožnit číslem? A proč tedy nemáš Eurotel? Třeba nějaký hodně nevýhodný tarif - ať je vidět, že na to máš - můžeš si to napsat na vizitky .

A teď vážně - pokud Tě dokáže znemožnit Tvé telefonní číslo, tak je mi Tě trochu líto. Ale to je Tvoje věc... Měj se báječně!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomket  |  03. 02. 2003 08:52

Hele Netopýre, asi se ti ve spánku překrvila hlavička, co?  Ty nevíš, že socka je ten, kdo nemá 602.xxx.xxx? Ale neboj, u podomních prodejců se to tak nebere.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Batman  |  03. 02. 2003 10:39

Víš co? Vrať se do třídy, paní učitelka už čeká... To si myslíte, že když jde stádo k Oskarovi, že půjdu taky?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomket  |  03. 02. 2003 15:49

Heleďse Netopejre, do třídy se fakticky vracet nebudu, páč žádný ve škole nemáme a stejně máme zkouškový. Nicméně si myslím, že když k příspěvkům uvádím mail, bylo by lepší takovéhle doporučení adresovat tam, ne? Tohle bych ti já býval taky poslal na mail a neotravoval s tím tady diskuzi, ale chápu, ty máš přece jenom T-Mobile, takže jej uvádět raději nebudeš, co kdyby ti od zítřka někdo vycucnul kredit, že?? A moc tady nemachruj, úroveň tvého příspěvku svědčí leda o tom, že pokud máš nějaké obchodní partnery, jsou to leda zájemci o pálené filmy.

Pro redakci: nechcete opravdu zavést nějaký způsob identifikace? Přeci jen, tam, kde se člověk musí zaregistrovat nebo se zveřejňuje IP adresa, se diskutuje slušněji a víc k věci. Taky by možná ubylo diskuzí, které se nakonec stejně zvrhnou leda ve flamewar.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Skaven  |  03. 02. 2003 12:45

Fuuuuj! Ty jsi ted pekna socka, kdyz pouzivas paegase ! S takovym povlem se ani nebavim, protoze kdo nema jako ja 602 xxx xxx je uplne out, neschopnej manazer, takovej podomni prodejce kuchynskych nozu.

P.S: Ze to zni idiotsky?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  03. 02. 2003 19:31

Já sem socka jako bejk,mám dvě čísla a obě s předvolbou 777


dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
p0etrik  |  03. 02. 2003 15:41

HAHAHAHAHAHAHAHA

Skvely vtip, je tak dal :)))))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
taflik666  |  09. 02. 2003 13:52

Tim, ze obchodnim partnerum ukazes Oskara, jim taky ukazes, ze ti to mysli a i ekonomicky.

Zamysli se trochu. Kdyz prede me nastoupi nejaky partner a ma pekne novy Mercedes, je mi jasny, ze na neho musel vydelat a ja kdyz od neho neco kupoval, tak jsem mu na to auto taky prispel. Kdyby jezdil v Oktavce tak bych mu prispel asi daleko min...... Mysli 1+1 jsou 2 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Meno i primeni  |  03. 02. 2003 07:05

Pěknej PR článek, tak průkaznou obhajovu TM sem už dlouho neviděl. Ještě že sem Oskarista a na TM z vysoka to, no, šak vy víte co.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 10:43

Nevím, proč si myslíte, že se jedná o PR článek (chybí tu jaksi jediný argument). Spíš to vypadá, že Vám tento článek takříkajíc šlápl na kuří oko...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
edasx  |  03. 02. 2003 11:10

vy jste skutecny vtipalek pane zikmund... TM zdrazil, TM udelal nespocetne mnozstvi negativnich kroku a bojkot byl neco co o tom vyvolalo rec a upozornilo na to spousty lidi, nekdo si to nechal libit nekdo ne. nekteri vytahli kalkulacku a konecne si spocitali ze s jinym operatorem je to treba vyjde za mesic na stejno nebo o 10 korun draz, ale budou si moct jeste pul roku posilat SMS zadarmo. to ze bojkot byl a psalo se o nem, bylo dobre a je uplne jedno ze pak se pak nijak nezrealizoval. navic bojkot prines aspon 20 free sms i kdyz to je dost mala almuzna. no me to alespon bude stacit na obeslani mych kamosu ktery zustanou u t-mobile s informaci o mym novym telefonim cislem....

jo a pane Zikmund, byl jste se jiz podivat na skutecne kvalitni t-zones? ja vcera a bylo to furt spadly =)

na zaver musim proste konstatovat ze jste idiot. tak se mejte =)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 11:33

Samozřejmě souhlasím, že nyní bude pro některé lidi (a možná jich bude i větší množství) výhodnější jiný operátor, otázka ale zní, jestli je tomu tak nebylo ještě před zdražením...

Co se toho omezeného počtu SMS z Internetu zdarma týče - jak jsem již napsal, domnívám se, že to byl připravený krok (stejně jako Gurmánské týdny) a že to s bojkotem až tak moc nesouvisí, ale to je samozřejmě můj názor.

O t-zones ale tento článek a celý bojkot nebyl, že ne? Já bych si dokonce dovolil tvrdit, že to s tím nemá nic společného.

Výborně, konečně jste jasně ukázal, do které kategorie bojkotistů spadáte. Dovolil bych si jen otázku: "Víte vůbec, co to slovo idiot znamená nebo jej používáte aniž byste věděl, co říkáte?"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Broža  |  03. 02. 2003 13:54

Takže když zdraží rohlíky, bude se opět bojkotovat? Když zdraží benzín, vyrazíme do ulic? To jsou důležitější statky než mobilní služby... A přitom nikdo nebojkotuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radek  |  03. 02. 2003 14:29

Kdyz se mi to nebude libit, tak budu nakupovat jinde

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman Durdis  |  03. 02. 2003 18:11

Já bych ale neřekl, že pekaři vydělávají takový nekřesťanský peníze jako t-mobile, kterej ještě k tomu čím má víc, tím chce víc... 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Texx  |  03. 02. 2003 23:20

A kdopak jste vy, ze vlastnite pravo urcit, jaky vydelek je primereny a jaky uz nekrestansky? Znate snad podrobne rozvahu, vysledovku, cash-flow a jine ukazatele T-Mobilu? Nebo je nekrestanske proste vsechno, co kdo krome vas vydela?
BTW, myslite, ze takovy Odkolek nebo Delta pekarny pocitaji zisky v jednotlivych korunach za rohliky?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman Durdis  |  04. 02. 2003 13:31

Na rozdíl od vás jsem uvedl celý svoje jméno a ne jen nějakou nic neříkající přezdívku, takže otázka "kdopak jsem" neni na místě  Pokud vim, všude se t-mobile chlubí, jak je úspěšnej - tak proč teda pořád zdražuje? Protože se chce vydělávat víc a víc, to je přece jasný. Že musí pokrýt nevýdělečnou sms-bránu - tak proč zdražil smsky i z mobilů? Proč je dlouhá smska z netu o 5 částech teď 5x dražší, když je zároveň 5x míň nákladnější, než krátká z mobilu? Vydělává na úkor mě a všech ostatních, proto mi to neni jedno a řeknu to, ne?

Já vlastnim právo říct si CO A KDY A KDE CHCI, jasný?  Nemusim mít pravdu, ale říct to můžu. A je mi úplně jedno, co si vy myslíte

A to BTW - pekáren jsou desítky a stovky, ne jen 3 pro celou republiku...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Texx Midnightwolf  |  04. 02. 2003 21:33

Jsem na internetu pod prezdivkou znamy vic, nez pod svym skutecnym jmenem, proto je tu nejsem zvykly uvadet.
Samozrejme, ze se T-Mobile bude chlubit, kdybyste mel svoji firmu, tak byste ji snad hanel? A samozrejme, ze chce vydelavat vic a vic, proc se podle vas firmy zakladaji? Je jen na zakaznicich, jakou cenu budou ochotni platit za jejich produkty/sluzby. A nerikejte, ze tu neni konkurencni prostredi, to tu nebylo mozna pred prichodem prave Paegasa a Oskara.
Jiste, ze mate pravo rikat (v ramci platnych zakonu) co a kde chcete, nemuzete se pak ale divit, kdyz narazite na nazor opacny ci nesouhlasny. Ostatne, ja delam to same.
Ano, pekaren je spousta, ale par jich je na vrcholu. A mozna byste se divil, jak tezke je pro ostatni proniknout do distribuce pro site hyper a supermarketu. Nakonec, je tu spousta jinych firem, hodnych cileneho protestu proti jejim cenovym politikam, vzhledem k postaveni, ktere na trhu zaujimaji. Co Ceske drahy? O tech nepisete a nerikate, ze zdrazuji "neopravnene?"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman Durdis  |  05. 02. 2003 15:50

Sem přece nebudu psát o českých dráhách  Tady se píše o mobilech. Jinak se účastnim i jiných diskuzí na jiných serverech, kde se zabývají všim možnym děním, takže tam třeba napíšu o vlacích, rohlících a všem, o čem je ten článek nad tím... Šlo o to, že jste se tu do mě pustil docela zhurta, jako že co si to dovoluju... Budu si dovolovat co budu chtít, ať se vám to líbí nebo ne, protože si nedovoluju nic špatnýho, jsem slušnej člověk (student). Přitom muj příspěvek byl spíš psanej s nadhledem z legrace, já se vůbec nezapojoval do tý diskuze, jak se nade mnou dotyční dva přeli  Takže se nakonec vlastně shodnem, ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
cuggly  |  04. 02. 2003 00:38

Jsou to dulezitejsi statky, ale to je prece o uplne necem jinym.

Nesrovnavejme ceny rohliku a sms. Nesrovnavejme nesrovnatelne! Spis nez s rohlikem bych SMS srovnaval treba s emailem. Urcite nejaky mate. A platite za nej? Me se nelibi napad platit za SMS z webu, kdyz vlastne operatorovi platim za cely balik sluzeb a on ma slusny zisk i po odecteni nakladu za tuhle sluzbu, co poskytuje zdarma.

Emailove serwery zivi reklama a web brany zase zakaznici. Proc najednou platit tolik? Proste jim jde jen o zisk a me zase o usporu. Komu chovani TýKrychle vadi, at odejde, jina cesta neni!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Gorbačov  |  03. 02. 2003 06:42

teda jako reakce k článku,v den bojkotu,okolo se o tom mluvilo.Mnoho mých přátel přešlo k Oskarovi a řek bych tak 15 včetně mě a to ještě před udávaným "28mým" a to hlavně z důvodu těch smsek z netu,protože jsme na tom fakt ušetřili a mýt výhodnější volání,tak mě sms stála 2,80 a to není málo za 160 písmenek.. a už asi od 20týho jsme měli simky t mobajla naktivní.Nevím,jak to bere týmobajl,ale řek bych,že i když nám dává nějaký údaje,tak ostatní operátoři určitě poznali odliv zákazníků od týmobajlu.

 

Toť vše zdar a pěkný den

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Gorbačov  |  03. 02. 2003 06:42

teda jako reakce k článku,v den bojkotu,okolo se o tom mluvilo.Mnoho mých přátel přešlo k Oskarovi a řek bych tak 15 včetně mě a to ještě před udávaným "28mým" a to hlavně z důvodu těch smsek z netu,protože jsme na tom fakt ušetřili a mýt výhodnější volání,tak mě sms stála 2,80 a to není málo za 160 písmenek.. a už asi od 20týho jsme měli simky t mobajla naktivní.Nevím,jak to bere týmobajl,ale řek bych,že i když nám dává nějaký údaje,tak ostatní operátoři určitě poznali odliv zákazníků od týmobajlu.

 

Toť vše zdar a pěkný den

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Gorbačov  |  03. 02. 2003 06:42

teda jako reakce k článku,v den bojkotu,okolo se o tom mluvilo.Mnoho mých přátel přešlo k Oskarovi a řek bych tak 15 včetně mě a to ještě před udávaným "28mým" a to hlavně z důvodu těch smsek z netu,protože jsme na tom fakt ušetřili a mýt výhodnější volání,tak mě sms stála 2,80 a to není málo za 160 písmenek.. a už asi od 20týho jsme měli simky t mobajla naktivní.Nevím,jak to bere týmobajl,ale řek bych,že i když nám dává nějaký údaje,tak ostatní operátoři určitě poznali odliv zákazníků od týmobajlu.

 

Toť vše zdar a pěkný den

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  03. 02. 2003 09:27

Podle me prave dost uzivatelu sice preslo ke konkurenci, ale SIMky TMO aktivni nechali a to z duvodu posilani SMSek z internetu do site TMO (mysleno tech 20 zdarma) - todle plati pro lidi, kteri to vyuzivali.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Povolny  |  03. 02. 2003 06:25

Vazeny pane Zikmunde,

predem upozornuji, ze nejsem a nebyl jsem klientem Radiomobilu, takze mi v podstate neprislusi se motat do veci t-mobilistu, ale vas prispevek na me zapusobil jako naprosta idylicka povidka o malem hloupem operatorovi.

Nas maly hloupy operator ve sve skvele soutezi s melouny (ale hudba v reklame byla skvela!) ponekud ZASKLIL (samozrejme o tom sam nevedel, hlupacek) cenu za soutezni SMS a nasledny vypadek musi nyni resit zdrazenim volani. No nevim, jestli se timto zpusobem bezne zaceluji ceny v ucetnictvi, ale mozne to je. Mnohem pravdepodobnejsi mi pripada zaceloovani der v nemecke materske firme. Uvidime, zda se vyplni vas predpoklad se snizenim cen v prubehu roku.

Dale si myslim, ze vetsinu uzivatelu (ted nemyslim jen bojkotisty) proste jen popudilo zvysovani cen z principu, nikoliv o castky, ktere jste popsal. Je sice hezke, ze to je JEN o deset, dvacet, tricet haleru, ale zdrazeni to je, a rad bych vedel, jaky slechetny umysl za nim stoji (krome nahrabani vice penez).

Muzete mi poradit nekoho jineho, na koho bych se mohl obratit v diskuzi, nez mluvciho spolecnosti? On chudacek za nic nemuze, je ve vrcholovem managementu hlupacek, nic nevi, nic nezna, klasicky cesky pristup nenest zodpovednost za nic, co delam. Mluvci spolecnosti tuto spolecnost reprezentuje na verejnosti, a ta muze diskutovat vetsinou pouze s nim, on za to pak pochopitelne nese nasledky a myslim, ze si je toho vedom.

Se zbytkem nelze nez souhlasit, bojkot po cesku, jak jste jej vyborne popsal, skutecne neprinesl vubec nic, s vasi analyzou bojkotistu i dopadu na T-Mobile souhlasim.

Myslim, ze T-Mobile neni hlupacek a kompenzace vlastnich chyb odrenim zakaznika a posunem cen smerem vzhuru pri stabilni ekonomice bez inflace a rostoucich vstupu (tedy bez objektivniho duvodu) je mozna jen v nekterych castech sveta.

Jan Povolny

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  03. 02. 2003 09:25

Ja jsem zakaznik TMO a z vlastni zkusenosti tedy muzu rict, ze zdrazeni hovoru o 10-20 haleru me zily netrha. Co me ale mrzi je placeni za SMS odeslanych z inernetu (mam jej nonstop, takze se me to dotkne dost). Být majitelem Twista a vyuzivat internet na odesilani SMS, tak opravdu prejdu ke konkurenci (3,- za SMS je silenost). Nebo to krásně opevované "sjednoceni cen" (mam na mysli 7,- na pevnou linku ve vecernich hodinach).

K tomu bojkotu. Osobne jsem se jej nezucastnil. Zdrazeni sice zamrzi, ale zdrazuje se vsechno kolem nas a kvuli drazsimu rohliku si je taky neprestanu kupovat. Alkohol a cigarety tedka zdrazi o dost vice a chlastat a hulit se bude taky dal.

K duvodu reakce na vas prispevek - mate sice pravdu, ze tiskovy mluvci by "neco" vedet mel, ale zase se mi zda od zakazniku sproste az ubohe jej takto napadat.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Povolny  |  03. 02. 2003 14:02

Jen upresneni, tim, co jsem napsal o svem nazoru na mluvciho, samozrejme neobhajuji jeho hrube napadani kdejakym primitivem, to je snad ale nazor kazdeho rozumneho cloveka. Urazkami se jeste nikdo nikam nedostal.

JP

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 10:41

Nevím, na základě čeho si myslíte, že když český operátor zdraží volání o pár eurocentů pro tři miliony lidí, že to Deutsche Telekomu přinese kýžené stovky milionů eur. Domnívám se, že s touto úvahou jste poněkud přestřelil...

Stejně tak bych si dovolil znovu zopakovat, že tiskový mluvčí nemá s topmanagementem firmy nic společného. Nevíte, o čem by asi tak měl podle Vás tiskový mluvčí rozhodovat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Fuk  |  03. 02. 2003 11:07

Samozřejmě, že tiskový mluvčí asi není součástí TOP menagementu (alespoň zpravidla nebývá), ale je velmi dobře placen za to, aby před veřejností, všemi použitelnými argumety obhajoval kroky vedení. Jestli je pravda, že současné cenové "úpravy" měly kompenzovat ztráty z melounové kampaně, tak se jedná o krok dost nemorální. A obhjaovat nemorální kroky za mrzký peníz taky není morální. Takže si myslím, že pan Hájek si své zaslouží. Ostatně je za to velmi dobře placen.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 11:22

Vidíte, a já si třeba myslím, že tiskový mluvčí je placen za to, že dává médiím tisková prohlášení a "tlumočí" názory topmanagementu veřejnosti (respektive médiím). Jsem si ale téměř jist, že nikde nemá v popisu práce nechat si vulgárně nadávat od zákazníků. Jinak kompenzace ztrát z melounové kampaně je ekonomicky zcela logická, nicméně to samozřejmě neznamená, že by pro někoho mohla být nemorální. Svým způsobem to také nepovažuji jako příliš férové řešení, protože zatímco Melouny hrálo řekněme 10% zákazníků T-Mobilu, tak zdražení se dotkne téměř všech, ale to je můj osobní názor, se kterým se nemusejí všichni ztotožňovat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Fuk  |  03. 02. 2003 12:16

Asi bych měl svůj příspěvek trochu upřesnit:

1. Rozhodně se neztotožňuji s vulgarismy a místy dost primitivní a ubohou rétorikou určité části populace. Nevím co je k tomu vede, snad pocit nemohoucnosti nebo hraní si na tvrďáky a určitě i anonymita internetového prostředí.

2. Hojit své marketingové chyby z kapsy zákazníků, zvláště, když jsem těžce ziskový, není ani férové ani morální. Slušný dodavatel tohle prostě nedělá. To jen u nás si to necháváme líbit. (A spoustu jiných věcí také)

3. Tiskový mluvčí je placen za tlumočení názorů vedení a tím přebírá svou část odpovědnosti za to, co tlumočí. (To potom např. tiskový mluvčí teroristické skupiny by také mohl říkat, že on na atentátu nenese vinu, on jen tlumočil cizí názory).

4. Tiskový mluvčí není placen za to aby si nechal líbit urážky a vulgarismy, ale je to riziko povolání této profese. Ostatně jeho plat mu dostatečně kompenzuje nějakou psychickou újmu. Čímž se nezastávám křiklounů a promitivů, viz bod 1.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 12:58

Až na bod 3 s tím lze v zásadě souhlasit. Nějak mi totiž uniká souvislost mezi RadioMobilem a teroristy....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Fuk  |  04. 02. 2003 08:15

Vidím, že se rozproudila čilá diskuse k bodu 3. Uznávám, že příměr k teroristům byl poněkud neadekvátní. Je logické, že v oblasti odpovědnosti tiskového mluvčího za obsah tlumočených názorů může existovat celé spektrum názorů. Jsou lidé kteří za 100K budou tlumočit jakékoliv názory, další jen názory neodporující právnímu řádu a jsou i lidé, kteří si stanovují tvrdší kritéria.  A jsou i tací, teří budou tlumočit názory Al Kaidy i za mnohem méně než 100K. Já osobně bych těžko mohl tlumořit názory, se kterými se plně neztotožňuji. Ale je to skutečně věc názoru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
brucewillis  |  03. 02. 2003 13:24

Ad bod 3.: skutečně si myslíte, že tiskový mluvčí, který nemá žádný podíl na rozhodování, je za toto rozhodování zodpovědný? Malinko mi to zavádí principem kolektivní viny.  Tiskový mluvčí je skutečně jen prostředník, jehož úkolem je budovat na veřejnosti dobrou pověst firmy, která jej platí, ale rozhodně nemusí nutně souhlasit se vším, co tato firma udělá (pokud není tiskovým mluvčím sekty, jejímž je současně také členem).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mike  |  03. 02. 2003 14:10

Musim se ztotoznit z puvodnim nazorem. Pokud jako tiskovy mluvci nebudu souhlasit s tim, co moje firma dela, jak ji potom mohu delat tiskoveho mluvciho? Pujdu delat mluvciho tam, kde se s nazory vedeni mohu ztotoznit. Pokud ne, musim pocitat s tim, ze se verejnost vyradi na me...

Nemluvim  o odpovednosti, tu samozrejme nema, ale pokud nebudu s rohodnutim managementu souhlasit, budu bud prosazovat vlastni nazor a nebo (to spis) odejdu!

BTW Vy byste mohl na verejnosti budovat dobre jmeno firmy, s jejimiz rozhodnutimi tezce nesouhlasite?

Nema sice odpovednost, ale je IMHO placen take za to, ze verejnost bude nadavat jemu. Pokud nechce aby mu bylo nadavano, at sdeli verejnosti kontakty na management...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Muf211  |  03. 02. 2003 16:45

Za 100 000,- měsíčně budu obhajivat zájmy a názory kohokoliv...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mike  |  03. 02. 2003 16:57

No presne o tom to je. A za co myslis, ze jsou ty prachy? Holt za to, že mu někdo občas vynadá do kurev, nebo po něm mrskne dort...

BTW budeš obhajovat i zájmy např. Al-kaidy?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
T39 Lover  |  03. 02. 2003 21:53

Obhajovat zájmy teroristů je trošku mimo mísu, nemyslíš? Obhajovat názory normální firmy nabízející vcelku normální služby ve vcelku normální civilizované zemi je asi o něčem jiném ne? Zase něco ad absurdnum..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mike  |  04. 02. 2003 07:42

To samozřejmě, reagoval jsem pouze na názor, že "za 100.000,- budu obhajovat zájmy kohokoliv".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
brucewillis  |  04. 02. 2003 09:43

Obavam se, ze trh pracovnich prilezitosti a tvorba platu zavisi na malinko jinych faktorech nez na dortech vrhanych do obliceje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SHribek  |  03. 02. 2003 11:15

Dávno se diskusí tohoto typu nerad účastním, ale přeci jen si dovolím říci, že pan Hájek je tiskový mluvčí a je jediná osoba se kterou může veřejnost mluvit. Asi těžko půjdeme psát Mahlerovi  a jinak si také myslím, že v celku celé zdražení nevyvolá pár eurocentů a může být příspěvkem do Německé kasičky. Další trochu pak dostanou tím, že sníží interní náklady firmy atd...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
orip  |  03. 02. 2003 12:41

Svést všechno na soutěž melouny se valí je podle mě nesmysl - těch 50 mil. nemůže být v rozpočtu T-Mobile taková díra a podle mě se alespoň těch 50 mil. T-Mob vrátilo.......

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 12:57

Myslím si, že s tou částkou 50 milionů jste se poměrně výrazně netrefil... Kdyby to bylo jen 50 milionů, tak by si mohl T-Mobile jen pískat. Obávám se ale, že tak málo nestálo ani natočení reklamního klipu k melounům... Částka, kterou uvádíte by tak zhruba pokryla ty adventní kalendáře, co TMO posílal...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
orip  |  03. 02. 2003 14:37

Dobrá, máte pravdu, trošku jsem se zapoměl.........

Ale opravdu si nemyslím, že je to kvůli melounům - reklamní kampaň byla trochu větší - asi jako u všech operátorů před Vánocemi - tady nešlo jen o rozdávání melounů, ale i o Twist sady pod stromečkem..... A navíc T-Mob oznámil zdražení a zpoplatnění asi kolem 27/12 02, Melouny končily 26/12 a aféra s cenou SMS se objevila někde v půlce prosince - a takovéhle rozhodnutí se nedělá z týdne na týden - je to asi trochu dlouhodobější.... (pochybuju, že by se o Vánocích sešli a řekli: Melouny nevyšli, tak zdražíme to o 0,30, to o 0,10, zpoplatníme bránu...)

A navíc - na tohle MobilMania čekala asi půl roku - všelijaké články a ankety o zpoplatnění SMS bran se tady objevovaly často - takže bylo jen otázkou času, kdy to příjde.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  03. 02. 2003 16:56

To zpoplatnění SMS brány s Melouny určitě nesouvisí. Já spíše myslel to zdražení SMS apod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
BaraG  |  03. 02. 2003 11:52

Fuck off T-mobile rulez. Za par mesicu poznaji ze udelali blbost a budou zas lidi lakat zpatky.

Mimochodem uz jste zkouseli Oskaruv tarif REKNI MI??

Byvaly zakaznik T-mobilu!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sasha  |  03. 02. 2003 06:17

Kdy se zvedla cena sms u starsiho tarifu 60? Mel jsem jej nekdy do zari 2002 a sms byla za 1 kc, nyni 1,70.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor