Retrovéčko dostalo bronzový přeliv a 5G. Samsung Galaxy Z Flip 5G přijde i do ČR!

Samsung sice na začátek srpna chystá velkou akci Galaxy Unpacked, ovšem ještě před ní došlo na samostatnou premiéru véčka Galaxy Z Flip 5G. V pořadí již třetí skládačka od Samsungu sice není až taková novinka, protože designově a konstrukce vychází ze základního Galaxy Z Flip, přesto však má několik hardwarových vylepšení. Změn sice není mnoho, i přesto to ale Samsungu stálo za samostatný model, který se bude prodávat i v Česku.

Změny po vizuální stránce? Žádné, tedy až na barevné varianty. Zatímco Galaxy Z Flip byl nabízen v černé, fialové a zlaté, Galaxy Z Flip 5G bude k dostání v šedé (Mystic Gray) a bronzové (Mystic Bronze), která bude určitým sjednocovacím prvkem všech novinek Samsungu pro druhou polovinu roku. Nejvýraznější změnou uvnitř je upgrade ze Snapdragonu 855+ na nový Snapdragon 865+, a samozřejmě podpora sítí páté generace.

Redakční představení Samsungu Galaxy Z Flip:

Skládací véčko Samsung Galaxy Z Flip 5G bude v Česku dostupné od 7. srpna, a to 42 999 Kč. Základní 4G varianta véčka Galaxy Z Flip aktuálně vychází na 39 990 Kč.

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (3) Další článek: O2 si stěžuje na podmínky 5G aukce u Evropské komise. ČTÚ zatím reagovat nebude

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy Z Flip, Ret, Česká republika, Dostál, DOS, Dostal, Galaxy Unpacked, Mystic Bronz, Bronz, Přeliv, F +, Samsun,