Reuters: Huawei prodá řady smartphonů P a Mate. Huawei: Není to pravda

Agentura Reuters přinesla exkluzivní zprávu o údajném vyjednávání prodeje dvou prémiových řad smartphonů Huawei P a Mate. Tím by se čínský výrobce po Honoru zbavil další podstatné části svého mobilního byznysu a v portfoliu by mu zůstaly pouze levné smartphony. Huawei na zprávu okamžitě zareagovalo a veškeré spekulace o prodeji rázně odmítlo.

Reuters se odvolává na dva nejmenované zdroje blízké Huawei, údajně přímo zapojené do vyjednávání. To má už několik měsíců probíhat s konsorciem firem s účastí města Šanghaj. Výši případné transakce se ale zjistit nepodařilo. Konečné rozhodnutí prý zatím nepadlo.

Problémy s komponentami

Huawei veškeré spekulace na toto téma rázně popřelo: „Dozvěděli jsme se o nepodložených fámách o možném prodeji našich vlajkových značek smartphonů. Tyto spekulace nejsou založeny na reálném základu,“ uvedl pro Reuters globální mluvčí společnosti Huawei. Se situací prý není obeznámena ani šanghajská vláda, která by podle zdrojů Reuters měla na obchodu participovat.

Pro Huawei je aktuálně nejpalčivějším problémem nedostatek komponent. Musel přestat vyrábět vlastní čipsety Kirin, které využívaly některé americké technologie, například software od společností Synopsys nebo Cadence Design Systems. Přitom jeho vlajkové smartphony jsou na Kirinech postaveny a jejich náhrada za jiné čipsety není tak jednoduchá.

Vydělení dvou nejznámějších řad smartphonů P a Mate mimo firmu by tak znamenalo jednu z možností, jak výrobu opět oživit. Na brzký konec sankcí ze strany americké vlády to totiž pro Huawei ani po nástupu Bidenovy administrativy zatím nevypadá.

Váš názor Další článek: VYZKOUŠENO: Samsung Galaxy SmartTag najde ztracené věci a poslouží jako dálkový ovladač

Témata článku: Huawei, , , , , , , Vláda, Čipset, Synopsys, Reuters, Šanghaj, Řada smartphonů, SMA, Pro +