Revoluce: U:fon vám zaplatí za příchozí hovory

Za každou minutu z cizí sítě dostanou zákazníci s tarifem Za Nula 1 Kč. Své vlastní výdaje tak mohou stáhnout až na nulu.

Od zítřejšího dne se na našem trhu chystá věc v pravdě revoluční, náš nejmladší operátor vám zaplatí za příchozí hovor z cizí sítě! U:fon tuto „vymoženost“ prozatím zavede u svého nejnižšího tarifu Za Nula, přičemž odměna za příchozí hovory činí 1 Kč za jednu minutu. Jde o bonus za příchozí volání přičítaný ve formě kreditu, o který bude zákazníkům sníženo vyúčtování při fakturaci. Měsíční vyúčtování tak půjde snížit až na nulu, příjemným bonusem je také účtování kreditu po vteřinách a ne po celých minutách, jak je obecně zvykem. Zákazník tak nepřijde o kredit z hovorů, které nedosáhly celé minuty.

Komentář v této věci poskytl marketingový ředitel Lukáš Antoš. Říká, že U:fon se u nás rozhodl bořit mýty a po zavedení volání v síti zdarma startuje novou éru mobilní komunikace s tím, že příchozí hovory bude zákazníkům platit on. Věřit mu to samozřejmě můžeme, avšak nemohu se ubránit pochybnosti, zda to celé není kvůli tomu, že U:fon se u nás moc nechytl. A ti lidé, kteří jeho hlasových služeb využívají si zase volají s SMSkují jen mezi sebou, a to je v U:fonově síti nic nestojí. Přičemž na ostatní komunikaci využívají některého z našich tří operátorů provozující sítě GSM. Mohu se mýlit, názor nechť si udělá každý sám, ale těch ústupků a zlevňování je v U:fonově podání poslední dobou více.

Klepněte pro větší obrázek
Od 19. září 2008 začne U:fon za příchozí hovory z cizích sítí platit, za každou minutu korunku

Další dnešní novinkou je výrazné snížení cen SMS u všech nabízených mobilních tarifů U:fona na 1,19 Kč. Cena se vztahuje na prvních 250 odchozích zpráv, další SMSky nad tuto hranici budou účtovány sazbou 1,50 Kč. Rozhodnutí snížit cenu opět komentuje Lukáš Antoš: „U:fon chce již od samého počátku poskytovat nejlepší hodnotu svým zákazníkům. Cena SMS za 1,50 Kč sice byla výhodná pro většinu zákazníků, ale nebyla nejlepší na trhu, proto jsme se rozhodli srovnat krok s konkurencí. A to i za cenu prodeje této služby se zápornou marží. Kvůli možným obavám ze zneužití jsme počet SMS za 1,19 Kč omezili na 250, což vystačí i pro opravdu náruživé uživatele SMS zpráv. Změna je samozřejmě trvalá a SMS poslané našimi zákazníky se od 19. září účtují za tuto novou sazbu“.

Tak co myslíte, je U:fon opravdu tak dobrotivý nebo mu vážně teče do bot? Jen připomínám, že nedávné době už operátor výrazně snižoval ceny modemů, zavedl krom volání Za Nula také internetový tarif bez pevného měsíčního poplatku a vůbec tlačí ceny dolů. Což dokazuje i u nás doposud nevídaný systém odměňování za hovory z cizích sítí. No, nevím, zda byla sázka na nekompatibilní sítě CDMA příliš dobrá. Kdyby byl býval U:fon byl virtuální operátor jako je Mobilking v Polsku a udělal zde obdobně odvážnou reklamní kampaň spojenou se snadným přechodem díky pouhému zakoupení startovací sady, bylo by možná vše jinak.

Diskuze (101) Další článek: Stahujte zdarma: aktualizace map a softwaru pro Mio Moov

Témata článku: , , Fon, Hovor, Snadný přechod, Příchozí hovor, F +, Revoluce