Revoluční záznamník. Google Pixel 4 převede zvuk na text a dokáže v něm vyhledávat

Google Pixel 4 dostal jednu fantastickou novinku. Jeho záznamník dokáže nahrávaný zvuk v reálném čase převádět na text a ukládat společně s audio-stopou. Využívá k tomu technologii Live Caption, které jsme viděli už na jaře na Google I/O. Tentokrát však záznamník rozezná také hudbu, potlesk a další zvuky a patřičně je v nahrávce a jejím přepisu označí. 

O to snadnější je pak vyhledávání v nahrávce. Chcete najít v které části zahrála hudba? Není problém. Potřebujete najít, konkrétní slovo/větu? Bez problémů. A takto můžete vyhledávat téměř cokoliv vás napadne, čímž Google posunul nahrávání zvuku na úplně jinou úroveň. Když to hodně odlehčím, tak si jako student dokážu představit, že touto formou zvládnu pokrýt zápisky z přednášky prakticky bez námahy.

Live Caption jsme si na jaře vyzkoušeli v redakci:

Třeba je také zdůraznit, že v tomto případě všechno probíhá offline rovnou v telefonu. Nejste tedy závislí na internetovém připojení a funkci můžete využít kdekoliv. Jedna  zásadní překážka však zůstává: funkce bude zatím dostupná pouze v angličtině.

Takto funguje nový záznamník od Googlu:

Diskuze (6) Další článek: Polar Ignite: Hodinky a chytrý trenér za neuvěřitelnou cenu

Témata článku: Google, , , , , , , , Google Pixel 4, Google Pixel 4 XL, Text, Zvuk, Pře, Záznamník, Nahrávka, Hudba, Live Caption