Robbie Williams zazpívá za doprovodu umělé inteligence. Koncert můžete sledovat v aplikaci Můj T-Mobile

Populární britský zpěvák Robbie Williams se skamarádil s T-Mobilem, respektive jeho mateřským Deutsche Telekomem, letos na jaře, kdy nechal umělou inteligenci (AI) vyvinutou operátorskou skupinou, aby do jeho legendární písně „Angels“ z roku 1997 namíchala fragmenty Beethovenovy Měsíční sonáty. Ukázka nezvyklého „mashupu“ byla k slyšení na veletrhu MWC 2022 v Barceloně.

A nyní zajímavý projekt na pomezí hudby a technologie pokračuje. Ikona světové popmusic Robbie Williams oslaví 25 let na scéně koncertem, který se uskuteční v úterý 15. listopadu 2022 od 20 hodin v sálu Labské filharmonie v německém Hamburku. Zákazníci T-Mobilu (i toho českého) si budou moci pustit přímý přenos z koncertu v aplikaci Můj T-Mobile (pod záložkou Magenta).

Na vystoupení zazní písně z aktuálního kompilačního alba „XXV“​ včetně zmiňované skladby Angels, která bude mít nezvyklý doprovod. Živý orchestr bude hrát z not, které nenapsal pouze původní autor skladby a dlouholetý Williamsův spolupracovník Guy Chambers, ale také počítač s umělou inteligencí, dokonale „nabriefovanou“ na světovou populární i klasickou hudbu. 

Na výjimečném koncertě vystoupí Robbie Williams spolu s Neue Philharmonie Frankfurt. Dirigentem více než 80členného orchestru bude Steve Sidwell, nositel ocenění Grammy. Skladba Angels bude „z pera umělé inteligence“ v úvodu obsahovat prvky z Měsíční sonáty, v instrumentální pasáži pak přidá inspiraci z dalších Beethovenových děl.

Verze písně „Angels“ obohacená umělou inteligencí:

Váš názor Další článek: Android 13 přehledně ukáže veškeré používané Služby Google Play. Nepotřebné můžete vypnout

Témata článku: , , , , , , Frank, Beethoven, Grammy Awards, Frankfurt, Doprovod, Aplikace, T Mobil, Magenta, Robbie Williams, Angels, Koncert, Hamburk