Robotour 2009: roboti v parku pod dohledem T-Mobile

Již tuto sobotu (26. září) se v Brně uskuteční čtvrtý ročník unikátní Robotour. Tentokrát se soutěž samostatných outdoor robotů, kteří se utkají především v dopravě nákladu, detekci překážek či „volné jízdě“, odehraje pod dohledem T-Mobile. Operátor totiž vybaví SIM kartami všechny soupeřící stroje, které pak s využitím technologie GPS budou neustále hlásit svou polohu.

Úkolem robotů bude během 30 minut objet okruh dlouhý až 1 kilometr. Stroje musí být plně samostatné, nesjíždět z cesty a správně se rozhodovat na křižovatkách podle zadané mapy. Svou polohu budou hlásit pomocí technologie GPS a sítě T-Mobile. Každý robot bude mít SIM kartu, jejímž prostřednictvím bude odesílat údaje o své aktuální pozici. Vedoucí týmů i rozhodčí budou mít neustále přehled o pohybu všech soutěžích na trati.

Místo startu bude pro každého účastníka zároveň i místo cíle. Mottem letošního ročníku je důraz na autonomnost robotů a jejich schopnost vypořádat se s překážkami. Na rozdíl od minulých let nebudou týmy přesně znát svoji startovní polohu a interakce s operátorem se omezí na zadání okruhu a odstartování.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Fotografie z minulých ročníků Robotour

Stejné služby jako účastníci Robotour 2009 mohou využít také zákazníci T-Mobile. Operátor nabízí ve svém Partnerském programu celou řadu řešení, které jsou určeny pro lokalizaci vozidel, ať už soukromých či firemních. Moderní M2M aplikace však zvládají mnohem více funkcí. Uživatelé z řad podnikatelů ocení například automatickou tvorbu knihy jízd, informace nejen o poloze, ale i o aktuální rychlosti, spotřebě, či statistiky a nástroje pro plánování a archivaci dat o vozovém parku. Kompletní nabídku naleznete v Katalogu partnerských řešení nebo na www.t-mobile.cz/partnership.

Více informací o Robotour 2009 najdete zde.

Diskuze (1) Další článek: Samsung chystá rychlejší telefony

Témata článku: , , , , MOBI, Partners Program, T - Mobil, T Mobil, Dohled, Mobil, Čtvrtý ročník, Park, Robotika, Robot