Rodokmen dynastie Walkman

Walkman se stal synonymem pro hudební mobil. Dnes se projdeme rodinnou galerií a dokonce odhalíme jednoho levobočka.
Kapitoly článku

Sony Ericsson W700i

Další kousek ze staré gardy už na našem trhu pouze dosluhuje (v nabídce jej udržuje operátor O2 za 6495 Kč). Začal se prodávat jako jednodušší verze tehdy vrcholného hudebního modelu W800i. Rozdíly nejsou velké, modelu W700i chybí pouze autofokus na 2Mpx fotoaparátu a polovina z kapacity paměťové karty (přiložena je 256MB Memory Stick).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sony Ericsson W710i

Druhé a poslední véčko řady Walkman je velmi blízkým sourozencem modelu Z710i. K jeho schopnostem však nepřidává pouze hudební nadání, ale i talent sportovce. Svěží design totiž skrývá pohybové čidlo a na něm založené aplikace určené pro chodce a běžce. Cizí mu není ani fotografování, integrovaný fotoaparát má rozlišení 2 Mpx.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Mobil je dodáván s kartou Memory Stick Micro o kapacitě 512 MB a pořídit se dá za cen okolo 7 500 Kč. Podrobnější informace se dočtete v našem rozsáhlém testu.

01.jpg16.jpg13.jpg08.jpg

Sony Ericsson W800i

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

První a kdysi jediný mobil se značkou Walkman si získal širokou velkou oblibu mezi uživateli. Dnes už se z obchodů pomalu vytrácí, prodával se s paměťovou kartou 512 MB. Test této legendy si můžete přečíst ZDE.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sony Ericsson W810i

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Plnohodnotný nástupce slavné „osmistovky“ k její výbavě přidal žádané datové přenosy EDGE a inovoval design. Součástí balení je karta o kapacitě 512 MB, cena se rok po zahájení prodeje drží na vysokých (téměř) sedmi tisících.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Test mobilu najdete ZDE.

Sony Ericsson W850i

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

První slider, nebo chcete-li vysouvák v rodině Walkman s sebou přinesl sítě třetí generace a originální design. Ještě dnes stojí přes deset tisíc korun, součástí balení je 1GB Memory Stick Pro. Výrobce slibuje až 30 hodin hudební reprodukce na jedno nabití. Jak je to ve skutečnosti se dočtete v naší podrobné recenzi.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sony Ericsson W880i

W880i_02.jpg W880i_09.jpg W880i_07.jpg W880i_03.jpg W880i_10.jpg W880i_06.jpg

Jedním z nejčerstvějších přírůstků je štíhlý a elegantní W880i. Už na první pohled je poznat, že tady jde o opravdovou exkluzivitu, novou hlavu rodiny. Tento Walkman nás překvapil svým výkonem a rychlostí, vůbec bychom se nedivili, kdyby se i přes vyšší cenu (asi 12 000 Kč) stal prodejním hitem. Vše o tenkém hudebníkovi se bez dalšího čtení dozvíte ve vyčerpávající videorecenzi Davida Polesného.

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg

Sony Ericsson W900i

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Nejde zrovna o nejnovější model rodiny a na výbavě je to vidět. Už nestojí na vrcholu, přesto má co nabídnout. Jeho 470 MB vnitřní paměti ještě dnes těžko hledá srovnání. Komu to nestačí, má možnost dokoupit kartu Memory Stick Pro Duo. Dvoumegapixelový fotoaparát je doplněn přední kamerou pro videohovory, která naznačuje podporu 3G. Telefon otírající se svým designem o iPod už se pouze doprodává. Jeho test najdete ZDE.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sony Ericsson W950i

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Třináctým a posledním členem hudbou nadané rodiny je model W950. Každý Walkman má svoji specialitku, ale dá se říct, že právě tento se průměru vymyká nejvíce. Na ostatní se může dívat z výšky díky svému otevřenému operačnímu systému (Symbian UIQ) a obří flash paměti s kapacitou 4 GB. Za svoji výjimečnost však platí neohrabaností a vysokou cenou; respektive tu zaplatí případný zájemce (okolo 14 000 Kč). I když přístroj podporuje sítě třetí generace, postrádá byť jen jediný fotoaparát.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Témata článku: , , Sony Ericsson W200i, Sony Ericsson W300i, Sony Ericsson W550i, Sony Ericsson W610i, Sony Ericsson W660i, Sony Ericsson W700i, Sony Ericsson W710i, Sony Ericsson W800i, Sony Ericsson W810i, Sony Ericsson W850i, Sony Ericsson W880i, Sony Ericsson W900i, Sony Ericsson W950i, Rod, Walk, První slider, Rodokmen, Stavba těla, Plnohodnotný nástupce, Jediný fotoaparát, Případný zájemce, Technický základ