Rostou jako houby po dešti. Motorola má další levný model řady G8 s velkou baterií

Zatímco na véčkový Razr s ohebným displejem se stále čeká, řada Moto G8 se rozrůstá nevídaným tempem. Po modelech Moto G8 Plus, Moto G8, Moto G8 Power a Moto G8 Play, která se u nás neprodává, přichází nejnovější přírůstek Motorola Moto G8 Power Lite. Kombinace přívlastků naznačuje, že jde o odlehčený model s velkou baterií. Novinka se na českém trhu začne prodávat v průběhu dubna za 4 890 Kč.

Telefon používá 6,5palcový IPS HD+ displej s kapkovitým výřezem v poměru stran 20 : 9. Výkon obstarává čipset Helio P35 od Mediteku. Pro náš trh je určena paměťová verze 4 + 64 GB. Trojnásobný hlavní fotoaparát nabídne rozlišení 16 + 2 + 2 Mpx, druhé dva objektivy ale slouží pouze pro makro a určení hloubky ostrosti. Na zádech najdeme i klasicky umístěnou čtečku otisků.

Hlavní výhodou je velká baterie s kapacitou 5 000 mAh. Dobíjí se přes starší microUSB konektor maximálním výkonem 10 W. Výrobce nezapomněl na 3,5mm jack, naproti tomu NFC tento model opět neobsahuje. Telefon je poměrně těžký, váží 200 gramů. Pracuje s takřka čistým Androidem 9 Pie doplněným funkcemi balíku Moto Actions. Na výběr je světle modrá a tmavě modrá barva.

Diskuze (4) Další článek: T-Mobile: Už více než 60 % lidí nejezdí do práce a třetina vůbec nevychází z domu

Témata článku: Motorola, , , , , , , , , Model, Model řady, Velká baterie, Actions, Houby, Jak, Levný model,