Royole na negativní ohlasy nedal. Flexpai 2 má být ve všech směrech lepší

Značka Royole byla technicky vzato první, která na svět přivedla skládací mobilní zařízení. Hybrid Royole Flexpai demonstroval, že skládačky nejsou věcí nereálnou, zpracování ale bylo dotažené, široký překlad nepraktický, takže to Flexpai schytal na celé čáře. Ani negativní ohlasy však čínské firmě nezabránily vývoji nástupce, který byl dnes oficiálně představen. Jaké jsou největší technologické novinky Royole Flexpai 2?

Nová skládačka dostala třetí generaci skládacího mechanismu Cicada Wing, který má méně viditelný překlad v displeji a také menší poloměr ohybu. V praxi tak při maximálním přeložení displejových dílů nejde mezi oběma částmi vidět žádná velká mezera. Displej podle Royole vydrží minimálně 200 tisíc přeložení bez jakéhokoliv viditelného poškození, a má také speciální vrstvu, která zabraňuje vzniku bublin a netěsností na displeji, které by mohli jít naomak cítit.

Nový displej má podle výrobce 1,3× lepší barevný gamut a rovnou 500× lepší kontrast než ty nejlepší LCD panely. Výrobce vyzdvihuje i lepší pozorovací úhly a nebojí se srovnání s konkurencí. Skládací displej doplňuje i speciálně navržený řadič a integrovaný obvod, displej se navíc nemusí pouze překládat v rozvržení na výšku, v jiných zařízeních by šel bez problémů složit na jakoukoliv stranu nebo třeba zarolovat. Při rozevření má displej úhlopříčku 7,8 palce při poměru stran 4:3, v zavřeném stavu jej můžete používat jako běžný smartphone.

Představení skládacího hybridu Royole Flexpai 2:

Ani výkonově není skládačka žádné ořezávátko. Výpočetní výkon zajišťuje Snapdragon 865 s 5G modemem, operační paměti jsou typu LPDDR5, rychlé úložiště neznámé kapacity těží ze standardu UFS 3.0. Royole Flexpai 2 by se měl na trhu objevit ve druhém čtvrtletí letošního roku, protože však Royole navázalo strategické partnerství se ZTE, do uvedení na trh se může ještě leccos změnit. Klidně se tak můžeme dívat na budoucí skládačku vedenou pod hlavičkou čínského ZTE...

Diskuze (9) Další článek: Obří únik! Známe design a technické specifikace Huawei P40 Pro

Témata článku: ZTE, , , , , Negativní ohlas, Ohlas, Flex N, Royole, Skládačka, Hybrid, Displej, Royole FlexPai, Negativ, F +, Cicada Wing, Přeložení