Rozborka Galaxy S20 Ultra. Podívejte se na krásné detaily 108MPx a 10× zoom foťáků

iFixit rozebral a přehledně popsal Samsung Galaxy S20 Ultra. Nejvíce nás zajímá konstrukce monstrózního modulu a pohled na detaily nezklamal. Zjistili jsme například, že širokoúhlý foťák má senzor s dvakrát větší plochou než protějšek v iPhonu 11 Pro Max.

Jak dostat 10× zoom do mobilu, který je necelých 9mm tenký? Přidáte hranol, který zlomí světlo o 90°, takže se objektiv uloží na délku. Hranol je stabilizovaný, zbytek optiky při ostření v pouzdře klouže v rozsahu cca půl centimetru. Po vyjmutí hranolu je vidět cívky a proti nim umístěné hranoly, nebo rámeček s jednoduchým kuličkovým ložiskem. Celý tento postroj má za úkol kompenzovat pohyb fotografovy ruky a stabilizovat obraz.

Servismani z iFixit si zanadávali na pověstnou obtížnou opravitelnost Samsungů. S modelem Galaxy S20 Ultra se prý nic zásadního nemění. Závěrečné hodnocení opravitelnosti: pouze 3 body z 10. Ale najdou se i pozitiva. Třeba že Samsung používá pouze jeden typ a velikost šroubků, nebo že USB konektor není součástí větší desky, takže je snazší a levnější jej vyměnit.

Rozborka na videu:

Diskuze (5) Další článek: Hackeři nainstalovali Android do iPhonu. Ne, že by po tom někdo toužil, ale jde to

Témata článku: , , , , Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Foťák, Hranol, Detail, F +, Hug, Zoom