Rozborka nejnovějšího iPhonu odhalila dvě překvapení. Satelitní modul zabírá dost místa, selfie je stabilizovaná

  • iPhony 14 se dnes začaly prodávat, a už tu máme první rozborku
  • Do šroubku byl rozebrán iPhone 14 Pro Max
  • Útroby skrývají hned dvě překvapení

V Česku dnes vstupuje do prodeje nová čtveřice telefonů řady iPhone 14, a současně s ní už se na internetu objevila rozborka nejvýše postaveného iPhonu 14 Pro Max. Jedná se však o americkou variantu, které oproti evropské úplně chybí slot pro nanoSIM, takže je vnitřní uspořádání trochu odlišné. I tak se vak ukazuje, že bude telefonu vcelku dost jednoduše opravitelný.

První, co je třeba z telefonu demontovat, je displej. Následují kovový plíšek, který zajišťuje spojení kabeláže s dvouvrstvou základní deskou a současně zajišťuje i rozptyl tepla do okolí. Po jeho demontáži je možné odpojit displej a 16,93Wh baterii. Aby se servisní technici dostali k fotoaparátům, je třeba rozebrat větší část telefonu, včetně několika sub-boardů. Díky rozborce je také jasné, že selfie kamerka podporuje optickou stabilizaci, byť ji Apple při představení novinek explicitně nezmínil.

Klepněte pro větší obrázek
První rozborku iPhonu 14 Pro Max si opět připsal YouTube kanál PBK Reviews

Další zajímavostí je pohled na nový „satelitní modul“ pro nouzová volání, který uvnitř telefonu zabírá překvapivě dost místa. A aby se modul dovnitř vůbec vešel, novinka má rozměry velmi podobné loňskému iPhonu 13 Pro Max, musel se Apple dost pečlivě věnovat vnitřnímu přeuspořádání komponent.

Apple iPhone 14 Pro 128GB Apple iPhone 14 Pro 128GB
nabízí 14 obchodů za ceny od 24 998 Kč
Srovnat ceny na Živě

Celou rozborku nejnovějšího iPhonu 14 Pro Max můžete vidět ve videu níže. Představení iPhonů 14 Pro si můžete přečíst v tomto článku.

První rozborka iPhonu 14 Pro Max:

Diskuze (8) Další článek: Zprávy od Googlu brzy převedou hlasovou zprávu na text. Stačí jen počkat na aktualizaci aplikace

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Apple, , , , , , , Apple iPhone 14, Apple iPhone 14 Plus, Apple iPhone 14 Pro, Apple iPhone 14 Pro Max, Útroba, Repair, Šroubek, Telefon, Představení, Překvapení, Modul, Česká republika,