S Mediatelem o mobilních službách (rozhovor)

Diskuze čtenářů k článku

Nikdo  |  25. 11. 2009 21:00

K čemu takové služby, když tam člověk stejně nic nenajde? Oproti seznamu tam nemají ani polovinu záznamu, firmy prostě nechtějí investovat do zlatých stránek a bezplatných záznamu je tam stále méně a méně. Zlaté stránky už nejsou telefonní seznam, ale zbytných katalogu firem. Který se snaží dostat zpět tržby z devadesátých let, by ještě měli nějaké jméno. Jen pro zajímavost aby ve sví databázi jak webové tak tištění uveřejnili telefonní číslo na lékaře, tak si vezmou skoro 5 tis. na jeden rok. Ceník samozřejmě nikde nenajdete, je to už pár let, co jej raději neuvádí.A jejich obchodní politika je ryze přímý marketing. Jinak ty nové služby jsou možná fajn, kdyby byli zcela použivatelné, bohužel. No snad až tuto firmu nebudou řídit Australané, které to mají asi trochu otočené. Tak se možná něco změní, uvidíme...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tom_82  |  26. 11. 2009 08:23

Už se asi nezmění nic. Když internet fungoval sotva přes pevnou linku a hodina stála ve špičce 56,-Kč, tak se samozřejmě hledalo ve Zlatých stránkách. Dnes rychlý internet "non-stop" stojí asi stejně jako tehdejších 10 hodin a jde tam najít skutečně všechno.
Když už bych měl vyhazovat prachy, tak bych šel do kvalitních webových stránek a za pár drobných vás šikovný "ajťák" prorazí šikovnou indexací na přední stránky Googlu. Nebo bych ty prachy dal zmiňovanému Googlu a věděl bych, že budu v každé navigaci pod oborem "lékař".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tom_82  |  25. 11. 2009 13:35

Celé se to čte moc krásně, ale musím konstatovat, že (alespoň dle mého názoru) je jen otázkou času, kdy vše pohltí Google - od Zlatých stránek, přes Inform.cz až po Firmy.cz.
Google je celosvětový nejlepší a nejpoužívanější vyhledávač, vyvíjí operační systém pro stolní počítače + pro PDA, na svých stránkách nabízí různé aplikace které jsou většinou volně ke stažení. Kromě prohlížeče obrázků, slovníků, překladačů a dalších aplikací, nabízí volně ke stažení i Google Maps ... a v USA je již v rámci operačního systému Android rovnou navigace zdarma.
Google má v plánu dále svou navigaci zdokonalovat, rozšiřovat a do svých map implementovat takzvané "body zájmu". Dnes tento pojem známe hlavně při hledání nejbližší benzinky, nemocnice apod. -> za pár let budou takto i firmy dle různých oborů. Pomocí navigace si tedy najdete nejbližší firmy v různých oborech, zobrazí se vám veškeré kontaktní údaje, otevírací doba, krátný popis atd., jednoduchým výběrem firmy vám navigace naplánuje trasu až před vchod do objektu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor