S novým Bluetooth gramofonem Sony vám stačí jen vinyl a bezdrátový reproduktor

Vinylové desky jsou znovu v módě, a tak se výrobci začínají předhánět, kdo dokáže zkonstruovat víc retro, ale zároveň moderní gramofon, který by vyhovoval současným nárokům v konektivitě. Sony na veletrhu CES v Las Vegas představilo gramofon PS-LX310BT, který obsahuje Bluetooth modul a může zvuk z vinylů přenášet rovnou do bezdrátových reproduktorů nebo sluchátek.

Zachována zůstává samozřejmě i možnost připojení audiosystému přes klasický kabelový výstup. Gramofon umožňuje zvýšit výkon ze vstupního na výstupní port. Tím je zajištěna možnost nastavení integrovaného předzesilovače, aby byl schopen dobře přehrát i méně kvalitní desky v čistším zvuku. Model je také vybaven vestavěným gramofonovým předzesilovačem, který můžete použít společně se zesilovači, které nabízí pouze linkový vstup.

Centrem gramofonu je tlakem litý hliníkový talíř a raménko s přenoskou, vyrobené taktéž z hliníku. Silnější protiprachový kryt pomáhá tlumit rezonance, ale lze i sundat, takže můžete poslouchat i bez něj. Gramofonu velmi sluší minimalistický čistý design s černou úpravou. Párování s reproduktorem probíhá pomocí jediného tlačítka. Bluetooth gramofon Sony PS-LX310BT bude v prodeji letos na jaře za cenu okolo šesti tisíc korun.

Diskuze (12) Další článek: Samsung na CES: znovuzrozený Galaxy Home, notebook se stylusem a roboti

Témata článku: Sony, , , , , , , Vinyl, Las Vegas, Deska, Bezdrátový reproduktor, Bluetooth modul, Reproduktor, Zvuk, Gramofon, Blue, Čistý zvuk, Jediné tlačítko, Výstupní port, Linkový vstup, Bluetoot, MyKronoz ZeTime,