Sagem chystá MC 950 s českou T9

Mobil MC 950 na první pohled od svého staršího bratříčka MC 920 jen stěží rozeznáte. Je lehčí, rozměry však zůstaly. Podstatné rozdíly jsou totiž uvnitř přístroje a v české T9.
Mobil MC 950 na první pohled od svého staršího bratříčka MC 920 jen stěží rozeznáte. Je lehčí (95 gramů), ale rozměry zůstaly na původních 117 x 46 x 19 mm. Podstatné rozdíly jsou totiž uvnitř přístroje.

SMS konečně pohodlněji

Hlavní změnou je integrace českého slovníku T9 (tento údaj zatím nemáme oficiálně potvrzen). Ten by měl obsahovat asi 10 000 výrazů a pomoci vám s rychlým psaním. Z počátku trochu netypické, ale jakmile si zvyknete, stane se pro vás T9 neocenitelným pomocníkem. Další podstatná změna nastane při psaní SMS. Ti z vás, kteří si už nějakou tu textovku na Sagemu napsali, vědí, na co narážím. Psaní esemesek probíhá totiž zcela odlišně od jiných mobilních telefonů. Chcete-li například napsat písmeno C, musíte stisknout odpovídající tlačítko a držet ho, dokud se na displeji toto písmeno neobjeví. Zmáčknete-li tlačítko dvakrát za sebou, napíše se vám dvakrát písmeno A. Velmi nevyhovující pro ty z vás, kteří jste zvyklí psát své textovky rychleji. U Sagemu asi přišli na to, že jejich odlišný způsob psaní textových zpráv není to „pravé ořechové“ a tak se konečně dočkáme stejného způsobu psaní jako u ostatních značek.

Nová funkčnost

Z dalších vylepšení jmenujme hardwarový faxmodem a paměť telefonu na čísla, zvětšenou z původních 100 na 250. Vestavěné handsfree, vibrační vyzvánění, SIM Toolkit, konvertor měn a tři programovací tlačítka jsou u Sagemu samozřejmostí. Baterie bude standardně Li-Ion a poskytne vám 3,5 hodiny provozu a 150 hodin pohotovosti.

Sagem MC 950 by se měl na trhu objevit během několika týdnů. Je pravděpodobné, že nahradí stávající MC 920, který sice není špatný, ale má několik podstatných nedostatků. Těch se doufejme MC 950 vyvaruje.

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Sagem MC 950
  • Rozměry: 117 x 46 x 19 mm
  • Hmotnost: 95 g
  • Baterie: Li-Ion
  • Pohotovostní doba: 150 hodin
  • Doba hovoru: 3,5 hodiny
  • Vlastní paměť: 250 míst pro telefonní čísla, 20 textových zpráv
  • Zvonění: 40 melodií + vlastní + vibrace
  • Další funkce: časové funkce, budík, vestavěné handsfree, vibrační vyzvánění, SIM Toolkit, konvertor měn, hardwarový modem, datové a faxové přenosy
Diskuze (14) Další článek: Alcatel One Touch 501 – zkušenosti se špičkou II.

Témata článku: Sagem, Podstatná změna, Česko