Sagem MC 3000 – melodie do mobilu už i vzduchem

Mobily Sagem řady 900 mají problémy, to ví už každý. Snad právě proto pochází nový mobil této firmy z nové řady 3000. Umí příjímat melodie pomocí SMS a bude stát jen pár korun.
Společnost Sagem představila na právě probíhajícím kongresu v Cannes svou další novinku. Jedná se o duální (900/1800 MHz) telefon nižší střední třídy, který má zahájit éru nové řady Sagemů s označením 3000.

K tomuto označení se společnost pravděpodobně rozhodla, aby zákazníkům naznačila, že se jedná skutečně o změnu k lepšímu, a to nejen optickou. Několik posledních modelů tohoto francouzského výrobce totiž mělo velké potíže se svým firmwarem a vůbec s celkovou funkčností jako takovou a celý problém došel tak daleko, že některé telefony (hlavně ty s podporou WAPu) musely být staženy z trhu.

Ladné křivky zůstaly, displej se však zvětšil

Na novém MC 3000 je již na první pohled poznat, že se jedná o Sagem. Má totiž klasický „sagemovský“ design vyznačující se zúžením ve středu telefonu a celkově oblými tvary. Telefon se však tentokrát dokázal vměstnat do rozměrů 105×50×23 mm, což opravdu není mnoho. Jeho hmotnost 112 gramů je také celkem příjemná. Na propagačních materiálech se můžete dočíst dokonce třetí údaj – objem, který u tohoto „drobečka“ činí rovných 79 krychlových cm.

Celé horní polovině přístroje jasně dominuje plně grafický displej s rozměry 26×38 mm, který je schopný zobrazit až osm řádků textu. Těsně pod displejem pak naleznete tři tlačítka s uživatelsky definovatelnými funkcemi a uprostřed pod nimi také, pro Sagemy typické, velké kurzorové tlačítko.

Funkce jedná báseň

Jak jsme již u Sagemů zvyklí, tak nabízejí za relativně nízkou cenu celkem slušné funkce. Ani MC 3000 vás v tomto ohledu nezklame, nabízí paměť na 40 telefonních čísel a 10 textových zpráv, hlasité handsfree, kalkulačku s konvertorem měn, hodiny, budík, vibrační vyzvánění a to ještě není všechno.

Sagem spolu s novou modelovou řadou přináší i zbrusu novou funkci, na kterou jsme zvyklí např. u telefonů Nokia – možnost zaslat či přijmout vyzváněcí melodie pomocí SMS. Pro tuto příležitost si telefon rezervoval hned tři pozice, kterými tak můžete doplnit repertoár 43 standardně nabízených melodií.

Jen aby se moc nekazil

Cena nového MC3000 by se měla pohybovat spíše v nižší cenové relaci okolo pěti tisíc. Lze také předpokládat, že je Paegas nabídne ve svých předplacených sadách Twist.
Diskuze (17) Další článek: Mobil místo peněženky: někde současnost, jinde budoucnost

Témata článku: Sagem, Mobil, MOBI, Vzduch, Melodie