Sagem my X-2: levná novinka s barevným displejem

Poslední dobou se to na trhu s low-endy s barevným displejem jen hemží a dost možná neprávem odsuzovaný Sagem rozhodně nechce být pozadu. Jeho ambice nemůžeme jen tak přehlížet. Cenou nás určitě překvapí.

Tento malý prakticky vyřešený líbivý telefon s barevným displejem doplňuje řadu "my X" Sagemu o čistě low-endový telefon s barevným displejem. Ten v tomto případě disponuje neobvyklým rozlišením 101 x 80 obrazových důvodů, což však dává prostor pro osm řádek textu. Počet barev zatím ale není ještě zcela jistý. Některé zdroje uvádí 256, zatímco jiné hovoří o 4096 barvách. Celkové rozměry telefonu jsou 99 x 45 x 21 mm, což je velmi slušné, hmotnost 89 gramů je spíše průměrná, kompenzuje ji ale velmi dobrá baterie.

Přímo do mobilu si můžete uložit 250 čísel. Kromě osmihlasého vyzvánění a možnosti pracovat se zprávami EMS nenabízí telefon prakticky žádné neobvyklé funkce. Samozřejmě až na ty zcela samozřejmé, jakými jsou třeba WAP, technologie T9 pro jednodušší psaní textových zpráv, kalkulačka, převodník měn, vibrační vyzvánění nebo hodiny s budíkem.

5 hodin hovoru

Poslední věcí je baterie. Ta je typu Li-Ion a má udržet telefon v pohotovostním režimu úctyhodných 340 hodin. Maximální doba hovoru je pět hodin.

Tento telefon má za úkol protlačit i do těch nejlevnějších low-endů barevný displej a odbourat v nejširší veřejnosti platné pravidlo mobil s barevným displejem = dobrý mobil. Lze ho zařadit do stejné kategorie jako Panasonic GD67.

Vzhledem k ceně, která se bude pohybovat okolo 4 tisíc, a cílové skupině, do které se řadí zejména lidé používající telefon pouze na volání a psaní SMS, lze předpokládat, že svůj účel plnit bude.

Diskuze (18) Další článek: Siemens ME45: zkušenosti s odolným telefonem

Témata článku: Sagem, , Panasonic GD67, Levná novinka, Dobrá baterie, Barevný displej, ? Displej, Nejširší veřejnost, Nov, Novinka, Líbivý telefon, Bar, Displej