Sagem My X-6: jarní barevná bomba s foťáčkem

Na jaře budou představeny dvě novinky z řad Sagem. Obě jistě své budoucí majitele překvapí, neboť nabízejí spoustu barev a multimedií. Parametry nové vlajkové lodi – Sagem My X-6 se dozvíte v článku.

Na CeBITu a později v dubnu také na pultech obchodů se budete moci setkat s novinkami z dílny francouzského Sagemu. Jedná se o modely s označením My X-6, coby vlajková loď a inovovaný model My X-5e. Obě novinky s lehkostí válcují nabídku jeho odvěkého konkurenta Alcatel.

Jeho veličenstvo My X-6

Sagem My X-6 bude ihned po oficiálním představení jedním z „nejnašlapanějších“ mobilů na trhu. Na pultech obchodů se objeví už počátkem dubna a uživatele překvapí zejména obrovským barevným displejem. Displej o rozměrech 31,9 x 39,8 mm s rozlišením 128 x 160 pixelů zobrazí nadprůměrně 65 000 barev. Tedy shodně jako připravovaná novinky od Sony Ericsson.  Potenciál takto vybaveného displeje bude využívat integrovaná kamerka s rozlišením 640 x 480 pixelů. Fotografie bude možno přiřadit jednotlivým kontaktům v telefonním seznamu nebo je uložit do alba. Paměti bude dosti – připraveno je 2,5 MB.

Duální telefon nabízí již povinné GPRS a přístup na WAP (1.2.1). O podpoře MMS zpráv se informace nezmiňují, ale vzhledem k integrované kamerce se MMS služby předpokládají.
Použitá baterie udrží telefon při životě až 450 hodin nebo 280 minut konverzace. Již tradičně se u mobilů Sagem setkáme s polyfonním vyzváněním, které výrobce tituluje HiFi.

  
První dva obrázky zobrazují My X-6; Poslední inovaci jménem My X-5e

Cena tohoto zajímavého mobilu se předpokládá na hranici 350 - 400 Euro, což je o něco méně, než cena podobně vybaveného mobilu Sony Ericsson T610.

Barva k dobru

Druhou novinkou je inovovaný model My X-5e, který konstrukčně vychází z modelu My X-5, jehož recenzi jste si mohli přečíst již dříve. Hlavním rozdílem je podpora více barev. Na displeji s rozlišením 101 x 80 se tak setkáte s 4 096 barvami. Přibude i podpora multimediálních zpráv MMS a tím výčet inovací končí. Polyfonní vyzvánění a GPRS zůstává. Na pultech obchodů se Sagem My X-5e pravděpodobně objeví již v březnu. 

Diskuze (27) Další článek: Siemens oficiálně uvedl novou značku Xelibri

Témata článku: Sagem, Sony Ericsson T610, F +, Jar, Bar, Bomba