Sagem myX-8: tajemstvím zahalené véčko

Do konce roku představí francouzský Sagem ještě několik novinek. Dnes si představíme véčko futuristického vzhledu, které nadchne jak technicky smýšlející uživatele, tak obdivovatele čistě technického designu.

Vše začalo minulý rok modelem myX-5, který se Sagemu poměrně vyvedl. Od té doby nám Sagem předkládá jeden zajímavější mobilní telefon (vzpomeňme jen myX-3, myC-5w nebo myX-6) za druhým a to stále ještě není vše. V rukávu má přichystané i další novinky, z nichž nejvíce pozornosti poutá tajemstvím zahalený model s vrcholným označením myX-8.

Opravdový vrchol

Z vysoké číslice figurující v označení modelu je na první pohled zřejmé, že se nebude jednat o žádný low-end, ba právě naopak – v nabídce Sagemu by měl představovat pomyslný vrchol. Z jediného dostupného obrázku je patrné, že barevné provedení sází na stálý zájem o kovově vzhlížející materiály, které působí hodnotněji než pestrobarevné „gumoplasty“.

Vaše pozornost by však měla spočinou na netradičním a patentovaném způsobu otevírání. Speciální kloub zajistí otevření véčka v úhlu 180 stupňů, což je v této kategorii vyloženě raritou. Dá se říct, že po otevření tohoto telefonu budete mít v ruce vlastně obyčejný telefon klasické konstrukce. Hranaté provedení, kovová barva a nezvyklý způsob otevírání dělá z Sagemu myX-8 stylové futuristické véčko, které se o přízeň snad ani nebude muset ucházet. Uživatelé však nehledí jen na vzhled a proto bude důležitá i vnitřní výbava.

Bohatá vnitřní výbava 

Základem je dostatečně velký barevný TFT displej, který na ploše 120 x 160 pixelů dokáže zobrazit až 65 000 barev. Barevný displej je zde důležitý, neboť ve výbavě telefonu nalezneme vestavěný foťáček s rozlišením 300 tisíc pixelů. Fotografie z něj pocházející mohou dosahovat velikosti až 640 x 480 pixelů. Pro nároky multimediálních zpráv MMS nebo e-mailu tedy plně dostačující. Některé neoficiální zdroje hovoří i o vestavěném blesku, ale jiné to zase popírají. Musíme počkat na první informace oficiálního rázu.

Pakliže se potvrdí další z neověřených informací, tak nový model překvapí velikostí vestavěné paměti, která dosáhne hodnoty 32 MB. Budoucí uživatel by tak neměl nouzi o úložiště pro své fotky. Kromě MMS zpráv si bude novinka rozumět i s EMS a SMS. V duálním telefonu naleznete podporu GPRS třídy 8.  Polyfonní vyzvánění již tradičně titulované ze strany Sagemu jako HiFi v novince rovněž nechybí.

Podle některých informací bude mít véčko rozměry 76 x 44 x 23,5 mm a hmotnost 110 g. Napájeno by mělo být Li-Ion baterií s kapacitou 720 mAh, která by měla zajistit 310 hodiny provozu nebo 4,5 hodiny hovoru. Jak to bude ve skutečnosti, si budeme muset ještě chvíli počkat, nejdéle však jen do konce roku.

Diskuze (10) Další článek: Samsung SGH-E100: pokračování bestselleru! (test)

Témata článku: Sagem, , Sagem myX-8, Tajemství, Pomyslný vrchol, Vnitřní výbava,