Samsung 11. října zřejmě ukáže Galaxy A9 se čtyřmi foťáky a Snapdragonem 845

Samsung na 11. října zcela mimořádně naplánoval tiskovou konferenci, na které chce představit další smartphonovou novinku. Pozvánku k akci doplňuje popisek „4× fun“, což podle mnohých značí přítomnost hned čtyř fotoaparátů na zadní straně. To ostatně na svém Twitteru začátkem září oznámil i důvěryhodný leaker @IceUniverse.

Spekulace podtrhuje i nedávný rozhovor šéfa Samsungu, DJ Koha, do médií, v němž uvedl, že chce nové funkce začít nejdříve nabízet ve střední třídě. Doposud přitom bylo běžnou praxí, že se u Samsungu technologické novinky dostaly nejprve do modelových řad Galaxy S a Galaxy Note. A kde jinde tuto informaci potvrdit, než u prvního smartphonu, který se na trhu objeví po inkriminovaném rozhovoru.

Po Galaxy S9, Galaxy S9+ a Galaxy Note 9 má Samsung v říjnu oznámit Galaxy A9. Telefon má být k dostání v modré, růžové, černé a zlaté, mezi paměťovými variantami má být na výběr 64 či 128 GB. To nejzajímavější je ale použitý čipset, podle všech indicií má telefon běžet na Snapdragon 845, a pokud se k tomu připočte slušná operační paměť, AMOLED displej a čtyři fotoaparáty, může mít Samsung na předvánočním trhu dost žhavé želízko ohni. 

První pohled na Pocophone F1 by Xiaomi:

Očekávat tak zřejmě můžeme model ve stylu Pocophone F1, ze všeho nejdůležitější však bude to, jakou jihokorejci zvolí cenovou strategii. Podobnou jako Xiaomi (64GB Poco F1 stojí 9 499 Kč), nebo bude cena vyšší?

Zdroj Sammobile [1], [2]

Diskuze (6) Další článek: Huawei otevře na Chodově velký showroom. Kromě obchodu zde vznikne fotoateliér a prostor pro eventy

Témata článku: , , , Zadní strana, Běžná praxe, První smartphone, Modelová řada, Samsun, AMOLED displej, Úkaz, Cenová strategie, Foťák, První pohled, GAL, DJ Koha, Použitý čipset, October, IceUniverse, New Galaxy, Sam, Samsung Galaxy, Paměťová varianta, Technologická novinka, Předvánoční trh, Nová funkce