Samsung C200: ještě elegantnější a stále levný (test)

Samsung C200 je telefon klasické koncepce, který vychází z povedeného modelu X100, nabízeného za lákavě nízkou cenu. Má elegantní, štíhlé tělo, kvalitní displej a špičkové vyzvánění. Funkcemi příliš nehýří, ale nabídne bohatý adresář a pohodlnou práci se zprávami. A co je nejlepší, skvělá cena zůstává zachována.

Nejen pro zábavu

Vyzváněcí melodie jsou pochopitelně čtyřicetihlasé a také jejich kvalita je u mobilních telefonů Samsung pověstná. Zvolit si můžete z několika desítek melodií včetně několika málo kousků ve formátu MMF. Pro textové i multimediální zprávy je na výběr desítka jednodušších zvuků, při jejichž oznamování může telefon buď pouze zvonit, pouze vibrovat nebo nejdříve vibrovat a až poté zvonit. Vibrace jsou opravdu velmi silné a přitom dostatečně tiché a diskrétní.

 
I pouhé zesilování bočními tlačítky je vizuálně propracováno • výběr melodií je poměrně bohatý

Funkci organizátoru času zastávají zejména kalendář a budík. Kalendář umožňuj měsíční a týdenní náhled, zadávat lze připomínky a úkoly. Budík může být jednorázový, denní nebo ranní a umožňuje ještě automatické zapnutí telefonu v určenou dobu. To je užitečná funkce pro všechny, zejména pokud telefon vypínáte na noc. Dále mezi doplňkovými funkcemi najdete Datum a čas, jednoduchou kalkulačku (podporuje závorky a správně rozlišuje posloupnosti matematických operací), převodník měn a již zmiňovaný hlasový zápisník.

 
Budíky • náhled na kalendář • denní seznam úkolů

Snadno se naučí novým kouskům

Javové aplikace jsou nyní uklizené v menu Funbox pod položkou hry bez ohledu na to, zda se jedná o hru či aplikaci. Interpretace javových aplikací je o chloupek rychlejší, než u staršího modelu. Dále ve funboxu najdete ještě wapový prohlížeč, prohlížeč stažených vyzváněcích melodií a galerii obrázků. Připraveny jsou čtyři již známé hry.



Ukázky z předinstalovaných her

Bez rychlých dat GPRS se v dnešní době už málokdo obejde, Samsung C200 podporuje třídu 10. Jak jsme už řekli, wapový prohlížeč je přístupný pod tlačítkem "i" uprostřed kurzoru, což bude vedle MMS nejčastější využití GPRS.

Už pro něj běžíte?

Testovaný mobilní telefon Samsung SGH-N200C je líbivý mobil s překvapivě kvalitním displejem a poměrně povedenou funkční výrobou. Oproti staršímu modelu X100 se polepšil ve všech směrech, náročnější uživatele zamrzí snad jen omezená velikost sdílené paměti. Všem ostatním však tento telefon bude velmi dobrým služebníkem, který jim díru do kapsy určitě neudělá.

Telefon si můžete pořídit ve volném prodeji za cenu kolem 3 700 Kč. Usídlil se však také v nabídce telefonů Eurotelu a Oskara, kde jej můžete jako dotovaný pořídit již za 1 Kč, resp. 577 Kč.

Podrobné parametry testovaného telefonu najdete v katalogu mobilů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Plusy a minusy:

+ kompaktní rozměry
+ elegantní design
+ grafické ztvárnění nabídky
+ kvalitní vyzvánění

- malý a pasivní displej
- střední tlačítko nepotvrzuje volbu
- chybí přímý vstup do adresáře
- slovník T9 nelze trvale vypnout


V poslední kapitole je připravena rozsáhlá fotogalerie, ve které najdete snímky uvedené v textu a mnoho dalších fotografií, které jste doposud neviděli.

Témata článku: Samsung, , Samsung C200, Samsung X100, Velký pokrok, Samsun, Sam, Použitý akumulátor, Nejčastější využití, Nejnovější samsung, Dlouhá textovka, Elegant, Černý bílý, Test