Samsung chystá dva levnější topmodely. Jeden z nich bude podporovat sítě 5G

Samsung pokračuje v segmentaci portfolia, a další dvě novinky by měly vyplnit mezeru mezi aktuálně nejvybavenějším áčkem (Galaxy A80) a nejníže postaveným modelem „eskové“ řady (Galaxy S10e). Právě toto místo mají zaplnit dva modely řady Galaxy A90, které mají být prvními cenově dostupnými flaghsipy od Samsungu.

Novinky označené jako SM-A905 a SM-A908 (5G verze) má pohánět Snapdragon 855, smartphony mají dostat stejný výsuvný fotoaparát jako u zmiňovaného Galaxy A80, a to s optickou stabilizací obrazu (konkrétně tzv. „Tilt OIS“). Fotoaparát bude trojitý, skládat se bude ze 48MPx hlavního snímače, 12MPx širokáče a 5MPx kamerky pro hrátky s rozmazaným pozadím v režimu Živého zaostření. V případě 5G varianty máme v sestavě počítat jen s 8MPx ultraširokoúhlým snímačem. Super AMOLED displej s minimálními rámečky má mít úhlopříčku 6,7 palců, očekáváme u něj rozlišení Full HD+.

Cenově se mají novinky pohybovat pod Galaxy S10e, která se v současné době prodává za 19 490 Kč. Pod nižší cenovku se mají podepsat ne tak kvalitní fotoaparáty, sázka na plastové tělo (oproti kovu) a také menší kapacity operační paměti a interních úložišť. Uvnitř obou novinek bude připraven Android 9.0 Pie s nadstavbou One UI. Datum představení modelů řady Galaxy A90 zatím není známo, veškeré informace jsou tak zatím pouhé spekulace.

Redakční první pohled na Samsung Galaxy A80:

Zdroj Sammobile

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (2) Další článek: Huawei vám prodá mobil a tablet za stovku, ale musíte nakupovat v noci

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Snímač, Import, Kovo, Model řady, Podpor, Novinka, TOP, Samsun