Samsung chystá nástupce otočného Galaxy A80. Dočká se i podpory 5G sítí

Samsung po dvou letech zřejmě oživí koncepci smartphonu s otočným fotoaparátem. Před rokem a půl totiž jihokorejský výrobce prodával model Galaxy A80, jehož zadní fotoaparát se v případě potřeby dokázal vysunout a současně přetočit na přední stranu. V podobných šlépějích by měl jít i připravovaný Galaxy A82 5G (SM-A826B).

O připravovaném telefonu toho mnoho nevíme, z označení je jasné jen to, že telefon bude podporovat 5G sítě, což by však mělo platit o všech modelech s číselným označením A32 a výše. A protože Galaxy A80 od nás v recenzi schytal za „nápady nedotažené do konce“, pevně doufáme, že se jihokorejci poučili a po téměř dvou letech vyladí všechny dříve vytýkané nedostatky. Otočný fotoaparát by mohl do vyšších pater řady Galaxy A přitáhnout nové uživatele, i když je pravděpodobné, že by se toto vysoce postavené „áčko“ mohlo cenově dost přibližovat řadě Galaxy S, minimálně modelu Galaxy S20 FE.

Zavzpomínejte na Galaxy A80 s otočným fotoaparátem:

Zda Samsung nakonec představí nástupce fotomobilu s otočným fotoaparátem, zatím není jasné. Vše co internetem koluje jsou zatím jen spekulace. Recenzi Samsungu Galaxy A80 si můžete přečíst zde.

Via Galaxyclub

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: Nejoblíbenější bezdrátová sluchátka má Apple. Xiaomi boduje s lacinými mušlemi

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Síť, Podpor, Via Galaxyclub, Samsun, Nástupce, Mini model, Šlépěj