Samsung chystá novou modelovou řadu Galaxy F. První telefony se objeví v Indii

Samsung má v plánu představit další produktovou řadu, a to proto, že se řada Galaxy M tak trochu vymkla kontrole. Samsung měl s řadou Galaxy M smělé plány, chtěl ji primárně nabízet jen v Indii, kde měla zaujmout zajímavými specifikacemi vzhledem k nízké ceně. Ovšem postupem času výbava telefonů „emkové“ řady narůstala, takže, chtě nechtě, muselo dojít i k postupnému zvýšování cen. Konkrétně aktuálně testovaný Galaxy M51 se vyšplhal již přes hranici 10 tisíc korun.

Zmiňovaný Galaxy M51 má ve střední třídě od Samsungu hodně zajímavý poměr výkon/cena, na druhou stranu Samsung hledá cesty, jak se vrátit zpět do levnějšího segmentu smartphonů. A řešením má být nová řada Galaxy F, která má sdružovat fotograficky „nadanější“ telefony. Ovšem jihokorejci nemají moc velké možnosti manévrování, navíc existuje velká pravděpodobnosti, že si novou řadou budou „kanibalizovat“ prodeje telefonů z řad Galaxy M a Galaxy A.

Podle některých můžete zaměření na fotografie znamenat, že se do střední třídy dostanou, u Samsungu zatím nevídané, funkce jako optická stabilizace či větší fotočipy, které by mohly přinést i větší fotografickou kvalitu. Cenově se mají smartphony nové řady Galaxy F pohybovat (v přepočtu) v cenovém rozmezí 4 500 - 6 000 Kč a primárně se s nimi počítá jen pro Indii.

První model řady Galaxy F by měl spatřit světlo světa již v průběhu října. Nejčastěji se zatím skloňuje označení Galaxy F41, který však má svými specifikacemi hodně blízko ke Galaxy M31. Telefon si zachová Full HD AMOLED displej s průstřelem, čtečku otisků na zádech i sluchátkový jack a USB-C konektor s podporou rychlonabíjení. Celoplastový smartphone se má nabízet v černé, modré a zelené, a to ve dvou paměťových konfiguracích. Výpočetní výkon obstará Exynos 9611 doplněný minimálně 6GB RAM.

Redakční představení Samsungu Galaxy M51:

Zdroj 91mobiles, GSMarena

Váš názor Další článek: Tržní hodnota telefonů po roce klesá o dvě třetiny. Nejlépe cenové erozi odolává Apple

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , Telefon, Modelová řada, F +, Prodej telefonů, Full HD + AMOLED displej, Samsun, Full HD AMOLED displej, Nová řada