Samsung chystá odlehčené tablety Tab S7 Lite a A7 Lite. Víme o nich to podstatné

Samsung v červnu uvede na trh hned dva nové tablety, tedy alespoň podle spekulací na Twitteru. První novinkou bude Galaxy Tab A7 Lite s kovovými boky, který bude osazen 8,7" LCD displejem. Samsung u něj sice vyzdvihuje jednoruční ovládání, úhlopříčka tabletu však hovoří spíše o pravém opaku. U budoucího levného modelu se vyzdvihuje multimediální využití, na fotkách můžeme vidět jeden zadní fotoaparát, boční tlačítka a také selfie kamerku nad displejem. Jeho bližší specifikace jsou zatím neznámé.

Mnohem zajímavěji vypadá připravovaný Galaxy Tab S7 Lite, který má nabídnout 12,4" LTPS TFT displej s rozlišením WQXGA (2 560 × 1 600 pix), což je stejné rozlišení, jako nabízí tablet Galaxy Tab S7. Důležitou informací je podpora 5G sítí, což sice cenu zvedne o něco výše, nikde však není psáno, že Samsung u tabletu zvolí nejvýkonnější Snapdragony. Nástupce Galaxy Tab S6 Lite zřejmě nabídne o dost výkonnější „železo“, v jeho výbavě nemá chybět ani pero S Pen. Oba tablety by měly být oficiálně představeny v červnu.

Galaxy Tab S7 Lite bude přímým nástupcem Galaxy Tab S6 Lite:

Zdroj WalkingCat

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: Potvrzeno. Asus ROG Phone 5 přijde v březnu, ve hře je i zádový displej

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy Tab S6 Lite, Samsung Galaxy Tab S7, Lite, WQXGA +, Snapdragony, LTPS TFT, Tab S, Samsun, Displej, WQXGA,