Samsung chystá vlastní mobilní prohlížeč, Huawei prý celý systém

Asijští výrobci se nechtějí spokojit s pozicí pouhých dodavatelů hardwaru a faktem, že mobilní trh prakticky ovládají tři američtí giganti Google, Apple a Microsoft. Proto není divu, že čas od času prosákne informace, že některý z výrobců chystá vlastní softwarová řešení nebo dokonce rovnou celý ekosystém.

K vývoji nového operačního systému pro smartphony podle agentury Reuters směřuje čínský Huawei. Firma zatím vlastní platformu vyvíjí jen jako plán B pro případ, že by nemohla využívat některé ze stávajících řešení. Připomeňme, že Huawei jako hlavní platformu používá Android od Googlu a brzy chce vstoupit také na trh s Windows Phone 8 zařízeními a tedy řešením Microsoftu.

Samsung jakožto mobilní gigant už vlastní platformu má. Jmenuje se Bada a její pozice je v tento moment spíše vyčkávací. Jihokorejský producent se jí určitě nechce zbavit, ale ani ji nějak zásadně netlačí kupředu, protože jeho zařízením s Androidem se aktuálně daří více než dobře. Uvažuje však o vývoji vlastního mobilního prohlížeče, který by jako alternativu k nativním prohlížečům dané platformy instaloval do svých zařízení. Prohlížeč Samsung by měl využívat jádra webkit a podporovat HTML5.

Diskuze (12) Další článek: Nokia Asha 311: chytrá horákyně [recenze]

Témata článku: Huawei, Samsung, , #Huawei, MOBI, Huawei P, System, Apple a Microsoft, Samsun, Systém, Sam, Prohlížeč, Mobilní prohlížeč, Mobil, Pro +, Celý systém