Samsung Galaxy Express: s LTE a designem S III

Samsung nás před začátkem veletrhu v Barceloně zásobuje novinkami. Galaxy Express zvládne rychlá data LTE a má slušný akumulátor.

Samsung dnes představil další smartphone ze své již značně rozvětvené produktové linie Galaxy. Novinka má název Galaxy Express a mezi ostatními smartphony tohoto výrobce byste ji rozeznali jen těžko. Design přebírá od vlajkové lodi Galaxy S III, podobně jako už učinily modely Grand, Premier, S III mini a další. Jedinou zásadní inovací na Samsungu Galaxy Express je přitom podpora sítí LTE.

Také Galaxy S III nebo i jiné modely Samsungu mají v některých regionech zabudovaný modul pro připojení k sítím čtvrté generace, Galaxy Express je ale první model výrobce, který tuto funkcionalitu poskytne na globálním trhu. Pro Samsung bude Galaxy Express podobným LTE průkopníkem jako pro HTC model One SV, který se od začátku ledna prodává i u nás.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Zbylá výbava Galaxy Express nepřekvapí. Čeká nás dotykový smartphone s dvoujádrovým procesorem o taktu 1,2 GHz a 4,5 palců velkým Super AMOLED Plus displejem. S ohledem na jeho rozlišení 480 × 800 bodů zvolil Samsung klasickou RGB matici, technologie je tedy stejná jako u modelu Galaxy S II. V konektivitě najdeme vedle Wi-Fi, Bluetooth a USB také MHL (HDMI schované do microUSB konektoru) a NFC.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

O chod smartphonu se postará Li-Ion článek s kapacitou 2 000 mAh. Vnitřní paměť 8 GB bude moci uživatel rozšířit kartou microSD o dalších až 32 GB. Pro chod aplikací je připraven 1 GB paměti RAM. Aby se novinka až příliš nepodobala inovovanému Galaxy S II Plus, rozhodl se Samsung osadit pouze 5Mpx foťáček. Blesk a autofokus nicméně chybět nebude. Jako většina nedávno ohlášených novinek, poběží i Samsung Galaxy Express na Androidu 4.1 Jelly Bean s nadstavbou TouchWiz. Na českém trhu se objeví na konci prvního čtvrtletí za zhruba 11 tisíc korun.

Samsung Galaxy Express
I8730
rozměry a hmotnost: 132 × 69 × 9,3 mm, 139 g
displej: 4,5", kapacitní Super AMOLED, 480 × 800, 207 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (100|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1 GB, baterie: 2 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon S4 Plus (2× Krait 200, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 5MPx, video (1 280 × 720), autofocus, blesk
32 %
vybavenost
cena: už se neprodává



 

Diskuze (24) Další článek: Šeptanda: Nexus 7 druhé generace dostane fullHD displej

Témata článku: Samsung, , , , , , , HTC One SV, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Express, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S II Plus, Samsung Galaxy S III, AMOLED Plus, Super AMOLED Plus, DESI, Děs, GAL, Samsun, Sam,